wedstrijdverslag
07-11-2022

Candia ’66 – SEC: 5-2 (3-2)

Candia ’66 – SEC: 5-2 (3-2)

De reis naar Rhenen voelde als een ouderwets schooluitje. Met kriebels in de buik werd in de ochtenddouw vertrokken door de groenwitten. Het enige wat ontbrak waren uitzwaaiende ouders. Eenmaal aangekomen in Rhenen stonden wij voor een dicht hek op het voorgeschreven adres: 1-0 Candia. Na een kleine omwenteling kregen wij de keuze: echt naar de dierentuin of een potje voetballen. Dat werd voetballen want de kriebels waren aanwezig omdat de competitie ging starten: eindelijk!

Dan over de wedstrijd: die voelde ook als een bezoek aan de Zoo. Het begin was spectaculair en veel belovend, alsof je begon bij verblijven van de gorilla’s en leeuwen, maar eindigde bij een gesloten patattent waar je al de hele middag naar uit keek.

SEC begon flitsend met een kopbal van Simon van Hengstum in de 3e minuut. Deze werd helaas een prooi voor de keeper. Vanuit de hervatting lag daar opeens de 1-0 in het mandje. Dit gaf gelijk de felheid en diepgang van onze tegenstander aan. Gretig als een stel hyena’s bestormden zij meermaals deze middag ons doel. In de 11e minuut leek het 1-1 te worden maar hierover zo meer. In de 16e minuut was het wél 1-1. Simon van Hengstum wist de bal binnen te schuiven na goed breed leggen van zijn naamgenoot van der Leeden. Na een halfuur spelen werd het zelfs 1-2 voor SEC door een fraaie voorzet van Paul in de verre hoek. De fraaie assist was van Simon van Hengstum en die was niet te beroerd om hierna met een brede glimlach bij de verslaggever te checken naar de statistieken: ‘Heb je ‘m?’ Dan even terug naar de pingel. Simon van Hengstum kon aanleggen maar de keeper pakte zijn geplaatste poging. Wij vermoeden dat Simon hierna ook aan de keeper de vraag stelde: ‘Heb je ‘m?’ In de rebound leek van der Leeden alsnog te scoren maar zijn schot belandde op de lat. We spoelen weer even vooruit naar de 33e minuut! Candia bleef gretig en SEC mocht hierdoor niet lang genieten van de voorsprong. In de 33e minuut was het namelijk alweer raak: 2-2. De rust werd uiteindelijk ingegaan met een achterstand want in de 42e minuut scoorde Candia de 3-2 na een fenomenale voorzet bij de 2e paal.

De tweede helft bleef lang gelijk opgaand en daarmee erg spannend tussen twee goed voetballende ploegen. Was ik maar neutrale toeschouwer dan had ik ervan genoten.. Een vrije trap van Sergio ging rakelings langs de paal. Als, als, als…! Sergio mocht deze vrije trap overigens overnemen omdat de muur blijkbaar niet op 9 meter stond. Dit tot grote woede van onze collega-trainer. Die kwam tot in ons coachvak om verhaal te halen met de befaamde woorden: ‘Komt hij uit jullie darp of hoe zit dat?!’ We hebben geen antwoord gegeven maar de lezers weten beter. Toen de leidsman exact ditzelfde kunstje uithaalde aan de andere kant bij een vrije trap voor Candia waren de gemoederen weer snel bedaard. Eerlijk is eerlijk, de Candianen waren fitter, scherper en feller in de laatste 15 minuten. In de 77e minuut werd de 4-2 op het scorebord gedeponeerd. Hierna werd er opportunischer gespeeld met onder andere Joey in de spits maar dit mocht niet maar baten. Alles of niets werd niets en Stijn Waals moest nog één keer bukken: 5-2.

Net als vorig jaar wordt de seizoensouverture verloren. Dit maal toch wel met een andere nasmaak. Namelijk met de nasmaak dat er verloren werd van een zeer goed voetballende tegenstander in een wedstrijd waarin het lang gelijk opging, maar de beste deze middag uiteindelijk wint. Of er dan 3-2 of 5-2 op het scorebord staat zal niemand wat doen, behalve de 19 toto-inzetters want de pot blijft wederom staan. Na afloop verzamelde iedere SECcer in de kantine waar een kannetje bier slechts €9 kost (lees je mee Rik Kok). De grote financiële uitgaven aan benzine en diesel werden met deze onverwachte ‘’korting’’ op een kannetje bier ruimschoots goedgemaakt.

Volgende week trappen wij om 15:00 thuis af tegen SVM uit Maartensdijk. Zij wisten met 2-1 te winnen van Achterveld. Graag tot dan!

Opstelling: Stijn Waals, Stefan Jak (’80 Stan Verwoerd), Simon van der Leeden, Kenny Grant (’70 Stijn Uyland), Paul la Feber, Vincent Worron (’52 Daniel Groen), Sergio Kok, Glenn de Rooij, Milan van Wincoop (’70 Joey van den Bedem), Simon van Hengstum Thom Kok)