actie
28-09-2022

Aan inzet geen gebrek, aan doelpunten wel: SEC – de Vecht 0-0

Aan inzet geen gebrek, aan doelpunten wel: SEC – de Vecht 0-0

Vroeger was het een zeldzaamheid om een verslag te kunnen beginnen met kreten over het heerlijke weer, tegenwoordig snakken wij naar de frisse najaarswind. Voor de 22 spelers was het gisteren afzien op het warme kunstgrasveld op sportpark Bosstraat-West. De wedstrijd eindigde zoals deze begon in de welbekende brilstand: 0-0.

Om 15u werd er afgetrapt tegen het onbekende de Vecht. Na het doen van ons huiswerk wisten wij in ieder geval dat de Vecht met 1-3 wist te winnen bij 3e klasser Baarn. In het eerste halfuur waren er geen echte kansen te noteren. Wel heb ik onwijs genoten van de inzet en energie van de groen-witte strijders. Wat er in de laatste oefenwedstrijd nog ontbrak was vandaag 110% aanwezig: beleving. De spelers uit Loenen aan de Vecht kregen nauwelijks tijd en als zij die wel kregen dan zat er altijd een sec-voetje tussen om de beslissende pass te blokkeren. Het is dat het 65 graden was maar anders waren er ongetwijfeld een paar piepkleine bultjes kippenvel doorgebroken op de arm. Eenmaal wist de Vecht zich hier onderuit te voetballen maar helaas voor hen hebben wij Stijn Uyland. Met volle overgave – wij kennen hem niet anders- wist hij het schot te blokken met gevaar voor eigen leven. Stijn is dit jaar definitief aangesloten bij het eerste en net terug van een blessure. In zijn eerste 45 minuten van dit seizoen liet hij niets aan de verbeelding over en gaf duidelijk het signaal dat hij er voor gaat. In de 35e minuut was het de beurt aan SEC. Paul wist door te breken door zijn mannetje uit te spelen met zijn snelle voeten en stiefelde op de keeper af. Helaas voor Paul, en voor ons, schoot hij vol op de keeper. Op het verfrommelde notitieblaadje zie ik de naam Steyn Boers gekrabbeld staan en bij het lezen weet ik weer waarom. De verdediger speelde vandaag op het middenveld en deed dat naar behoren. Verdedigend verloor hij geen enkel duel en zorgde er altijd voor dat de tegenstander binnen 0,00001 seconde een maatje 46 kon verwachten (op de bal uiteraard).

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Direct na rust wist Dempsy zijn doel schoon te houden met een katachtige reactie en later belandde er een schot net boven zijn krullen op de deklat. Volgens de toeschouwers van de tegenstander was dit absoluut een goal want zij konden dit immers goed zien vanaf 131 meter. Diezelfde toeschouwers wandelden rond 14:00 het sportpark op, keurig gekleed in overhemden. Doelgericht als zij waren liepen zij direct naar de tap. Tegen de tijd van dit schot hingen de blousjes dan ook open en konden de koude pilsjes op de getrainde buikjes gezet worden: schitterend. Maar of zij het dan echt zo goed gezien hadden? Ik denk van niet maar we zullen het nooit weten. In de 2e helft was er nog een grote kans te noteren voor Vincent. In de 75e minuut wist hij op zijn ‘Vinnies’ voorbij, door en langs een aantal tegenstanders te dribbelen. Maar ook dit keer die verdomde keeper die in de weg stond. Vinnie, onze ruwe diamant die maar niet bijgeschaafd wilt raken. Diezelfde Vinnie liep afgelopen dinsdag trots voorop tijdens een rondje in de Duinen en maakte vandaag de 90 minuten vol. Dit had hij zelf nog bijna verklooid door in de 12e minuut te klappen voor de leidsman na het tonen van een plakkie kaas, maar gelukkig kon de leidsman dit applaus voor zijn optreden op waarde schatten. Zonder dollen, ook dit jonge talent maakt grote stappen en gaat het ‘t trainersduo niet makkelijker maken. De wedstrijd eindigde zoals deze begon, zonder doelpunten en dus een 0-0. Een mooie clean sheet voor Dempsy.

Voor de neutrale toeschouwer geen attractieve wedstrijd maar voor de trainers een hele nuttige en fijne wedstrijd om te zien. En dan doel ik met name op de energie, inzet en beleving. De waslijst met afwezigen was enorm maar dit viel niemand op en dat is een groot compliment naar onze voltallige selectie. Ook Milan droeg hier zijn steentje aan bij en verving de afwezige Wil. En dit deed hij met verve in een knalroze shirt. Bedankt Milan!

De andere wedstrijd in onze bekercompetitie eindigde in een 2-2 waardoor de cup met de grote oren nog steeds een zeer reële optie is. Er is al plek gemaakt in de bekerkast. Volgende week spelen wij uit om 14:30 in Maarssen tegen DWSM. Tot dan!

Opstelling: Dempsy van der Meer, Simon van der Leeden, Stefan Jak, Stijn Uyland (’45 Fabian van Netten), Steyn Boers, Joey van den Bedem, Sergio Kok, Paul la Feber (’45 Stan Verwoerd), Vincent Worron, Renzo Krol (’80 Thom Kok), Daniel Groen