actie
12-10-2021

Austerlitz1-vvSec1 5-4


SEC kent een valse start: sv Austerlitz – SEC 5-4 (3-0)
De competitie is slecht gestart voor de mannen van Jasper Meeder. De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld op het natuurgras van sv Austerlitz. Waar SEC jarenlang het ‘voordeel’ kende van een hobbelige grasmat - althans de tegenstanders klaagden hier vaak over – beleefden de groen-witten dit vandaag andersom. Echter mag het veld absoluut geen reden zijn voor dit pijnlijke verlies.
De eerste helft was slordig en in balbezit werd SEC niet echt gevaarlijk. De spitsen van Austerlitz kregen twee kansen na persoonlijke fouten aan SEC kant, en zij schoten met scherp dus uiteindelijk was de ruststand 2-0.
Iedereen was het erover eens dat vandaag verliezen geen optie was en ook écht onnodig. En dat bleek! Al na 30 seconden lag de 2-1 in het net na een koelbloedige afronding van Niels die beheerst via de onderkant van de lat binnen schoot. Enkele minuten later rook Sergio bloed en hij besloot om het maar eens van afstand te proberen. Via de lat belandde de bal op de rug van de keeper en hij rolde binnen: 2-2. SEC bleef aandringen en was veruit de betere partij in dit stadium. Uiteindelijk zette de goed spelende Niels zijn teamgenoot Simon van Hengstum helemaal vrij voor de keeper in de 70e minuut en hij schoot zoals zovaak beheerst binnen: 2-3. Wie dacht aan de eerste drie punten kwam bedrogen uit. Ondanks dat Austerlitz niet meer gevaarlijk werd kwamen zij uit het niets op 3-3 in de 80e minuut. Er werd getwijfeld over buitenspel en ook de scheids was niet zeker, echter werd er niet gevlagd en dus een doelpunt. Deze tegenslag leek verlammend te werken op de ploeg want nog geen drie minuten later scoort Austerlitz de 4-3. Hierna werd het alles of niets met Kenny in de spits. Met de ruimte die daardoor achterin ontstond wist Austerlitz raad: 5-3. Uiteindelijk schoot Kenny in de 90e minuut nog de 5-4 in het mandje. Twee schoten van Niels en Paul werden nog van de lijn gehaald in de slotseconden. Pech? Nee, wanneer je vijf doelpunten tegen krijgt dan kun je niet spreken van pech. Helaas dus een valse start maar de competitie is nog lang, heel lang. En over een week staat er gewoon weer 0-0 op het scorebord wanneer wij aftrappen om 15:00. Dan komt Cobu Boys op bezoek die vandaag ook tegen een nederlaag aan liepen, thuis tegen Eemboys (2-3).