feestje
19-05-2024

Door de ondergrens: SEC – HVC 4-4 (1-3)

Door de ondergrens: SEC – HVC 4-4 (1-3)

Tegen HVC werd er nóg nooit gewonnen, zowel uit als thuis. Althans, niet tot zover de digitale geschiedenisboeken reiken. Vooraf vroegen wij onszelf af waar dat aan kon liggen. Achteraf was die reden voor gisteren vrij simpel: aan onszelf. We speelden de áller, áller, aller slechtste eerste helft van het seizoen. Niels speelde gisteren noodgedwongen als rechtsback en was de enige die een voldoende scoorde.

We weten dat we een grillige ploeg hebben die qua spel balanceert op een dun koordje. Dat je er dan ook een keer afdondert is op zich helemaal niet erg. Na afloop waren er best wat kritische en zure gezichten, maar relativeren is een groot goed. Kijk eens wat er de afgelopen maanden gepresteerd is. Eens per half seizoen hoort er dan ook een zeer slechte prestatie tussen en ik ben blij dat die mannen dat bewaard hadden tot het moment dat wij veilig gespeeld waren.

Toch leek er vanaf de start niets aan de hand en was het Renzo die al in de 3e minuut de bal ge-wel-dig in de bovenhoek prikte. Helaas was het daarna snel gedaan met de euforie want twee minuten later lag de 1-1 al in het mandje. Daarna ging werkelijk alles mis wat resulteerde in een verdiende 1-3 achterstand.

Tijdens de sterke ranja was er vooral gelatenheid in de kleedkamer. Iedereen wist van zichzelf wel dat het ver onder de maat was. Dus even twee keer schudden met de koppies, een plons water ertegenaan en opnieuw beginnen. En hoe……

Joey schoof een linie op en werd aanvalsleider. Soms pakken keuzes goed uit en kun je schrijven over een gouden pik. Ik heb net tijdens het plassen even goed gekeken, maar helaas, geen goud te bekennen. Joey zorgde met twee treffers voor een 3-3 stand binnen 5 minuten. Daarna bleef SEC de betere ploeg en komen wij terecht op voorsprong, wederom Joey. Een hattrick in 30 minuten, held. In de 85 minuut kreeg HVC een penalty die door Wessel snoeihard binnen werd geschoten. Van afstand leek dit absoluut geen penalty maar achteraf werd er eerlijk verteld dat dit toch wel het geval was. Ik moet grote complimenten maken aan de leidsman van gisteren want die wist alles vanaf de middencirkel te beoordelen. Je moet echt hele goede ogen hebben om dit te kunnen, ik ben er jaloers op. Overigens waren wij blij met deze man want hij verving de aanvankelijk ingeplande scheidsrechter en kwam stelopsprong uit Zevenhuizen naar Soest gescheurd.

In de laatste minuut leek SEC uit te breken na een snel genomen inworp en kwam daarmee met 2 man vrij voor de keeper. Het was onze bloedeigen vlaggenier die zelf de scheids erop attendeerde dat de inworp voor HVC moest zijn. Eerlijkheid bestaat nog. Lul, haha!

Normaal kun je als hattrick-maker de bal mee naar huis nemen maar dit keer leek ons dit niet verstandig. Het was namelijk 1 van de 6 ballen die nog over was na een aantal verwoestende pogingen van HVC. Je zal als buren maar lekker in je tuin de worstjes op de BBQ aan het draaien zijn en opeens ligt er een derbystar tussen. Normaal krijg je als hattrick-maker ook de MotM titel, maar ook dit liep anders. Joey deed namelijk drie dingen goed gisteren, en dat was drie keer scoren. Maar ik weet zeker dat hij de bon geweigerd had en dat siert hem. Eén iemand deed vandaag niets fout, en dat was de geblesseerde Kenny. Kenny deed wel een aantal pogingen om de weggeschoten ‘vijfjes’ op te halen, maar stuk voor stuk onvindbaar. Kenny zit al wekenlang geblesseerd op de bank voor het geval dat, is aanwezig, en schiet dan ook de keeper is. Klasse Kenneth!

Rest mij niets om Zeist te feliciteren met het kampioenschap. In mijn ogen meer dan terecht voor deze ploeg! Volgende week sluiten wij het seizoen af in- en tegen Zeist, een mooi toetje na een intensief en fraai seizoen. Om 14:30 wordt er afgetrapt, graag tot dan.