feestje
26-03-2023

EC pakt belangrijke drie punten in ondertal: SVM – SEC 2-4 (1-1)

SEC pakt belangrijke drie punten in ondertal: SVM – SEC 2-4 (1-1)

SEC heeft drie zeer belangrijke punten gepakt tegen een directe middenmoot-concurrent. Vraag mij niet hoe, maar de punten tellen.

Al na 6 minuten lag de bal in het net. Normaal loopt onze Steyn Boers alleen snoeihard tegen tegenstanders aan, maar vandaag was alles anders. In de 6e minuut liep hij namelijk snoeihard tegen een heerlijke corner van Vincent aan. De bal verdween in de kruising en de keeper was kansloos: 0-1.

Meerdere oud-eerste-elftal-spelers worden ’s nachts nog wel eens wakker van de naam Mike de Kok. Zelfs Bram Koot was vandaag helemaal uit Harderwijk afgereisd om dit trauma te verwerken. Het leek een makkelijke middag te worden, maar niets was minder waar…. Al in de 9e minuut stond er 1-1 op het scorebord, door, jawel, Mike de Kok. De eerste helft werd er een om snel te vergeten. Ongelooflijk rommelig en slordig. Gelukkig komt er dan vanzelf een moment waarop je elkaar de waarheid kunt vertellen en het eens met elkaar kan worden dat het echt anders moet.

In de 42e minuut was Niels ingevallen voor Steyn Boers. Steyn had deze middag eerst al snoeihard tegen een bal aangelopen zoals u weet, maar daarna werd hij wederom (net als vorige week) getorpedeerd door drie geelhemden. Duizelig en misselijk strompelde hij het veld af. Met Niels als verse kracht werd er de tweede helft afgetrapt, en hoe.

Al na één minuut werd er twee keer een levensgevaarlijke SEC-aanval afgevlagd. Twee keer overigens volledig onterecht, en nee, dat is niet door mijn groen-witte bril. In de 47e minuut was het wél raak, ondanks de vlag. Wederom was Vincent de aangever en was het Niels die met een bekeken lob de keeper kansloos liet: 1-2. Hierop volgden nog minimaal vier levensgrote kansen, maar iedere keer wapperde er een vlag in de lucht. Tot aan de 73e minuut toen Joey op aangeven van Vincent de 1-3 mocht noteren. Hierna volgden – wel een klein beetje door mijn groenwitte bril gezien – minimaal drie strafschopmomenten. Helaas werd de bal niet één keer op de stip gelegd, tot ongeloof van alles en iedereen. Ook Niels werd maar weer eens ouderwets naar de grond gewerkt terwijl hij doorgebroken was, maar de leidsman liet het bij een plakkie kaas. Aanvallen kon alleen nog vanaf eigen helft want op de andere helft werd alles afgevlagd en de leidsman ging hier vrolijk in mee. Vanaf de 85e minuut was het één richtingsverkeer richting de goal van Stijn Waals en een handvol kansen voor SVM bleven onbenut door puik keeperswerk. Tot aan de 93e minuut waarin wederom Mike de Kok raak mocht prikken. Zoals wel vaker eindigde deze wedstrijd in billenknijpen. ‘’Leuk voor de supporters, toch?’’, hoorde ik achteraf.

In de 99e minuut was het Vincent die het hele veld over mocht steken richting de lege SVM goal. Onderweg deed de laatste man in het geel nog zijn uiterste best om hem de vrije doorgang te belemmeren, maar de hordelopende Vincent ontweek deze vakkundig. Zo mocht Vincent zijn super middag na drie assists ook nog opluisteren met een doelpunt. Na de 2-4 leverde de grensrechter van dienst direct zijn vlag in bij de scheidsrechter. Ik hoop van harte dat dit niet alleen voor vanmiddag was. Ik weet het, je hoort niet te schrijven over scheids- of grensrechters. Maar goed, die regel heb ik dit seizoen toch al gebroken. Wanneer je na afloop ook nog durft te roepen dat je erin gefloten bent dan gaat het echt niet goed met je joh. Alle spelers stonden 3 minuten later lekker met elkaar een pilsje te drinken en zo hoort het. Ik heb altijd gehoord dat een goede grensrechter punten pakt, maar die regel ging vanmiddag niet op. En zo zie je maar, je leert iedere dag.

Nu op naar dinsdag want dan staan de mannen van Achterveld alweer op de stoep. De aftrap is dan om 20:30, graag tot dan. Goed weekend!