publiek blij
02-11-2021

Eemboys-Sec 0-3

SEC geeft 12e man dat wat zij verdienen: Eemboys – SEC 0-3 (0-1)
Wanneer wij meteen beginnen over de 12e man dan zegt dat eigenlijk alles over de wedstrijd. Waar er vorige week vuur op de mat gelegd werd, waren dat vandaag slechts kleine vonkjes. Uiteindelijk wint SEC vrij eenvoudig met 0-3 en gaan er drie verschrikkelijk lekkere punten mee terug naar de Bosstraat.
In de eerste helft was het spel enorm slordig en onrustig. De ene foute pass werd opgevolgd door de andere verkeerde aanname. Toch was het Simon van Hengstum die in de 20e minuut de 0-1 op zijn pantoffel had; helaas schoof hij naast. Nog geen minuut later kreeg Renzo het op zijn heupen na een prima blok van Niels. Zonder na te denken schoot hij het leder tegen de touwen: 0-1. Eemboys hanteerde enkel de lange bal richting hun snelle rechtsbuiten maar gevaarlijker dan wat schoten van afstand werd het niet. Hoogtepunt van de eerste helft komt op naam van Bart, ook wel stadionspeaker genoemd. Na een heerlijke hoge bal nam hij hem geweldig op zijn pan en kopte hem terug het veld in. Dit luidde tot veel gejuich en dat zei voldoende. Het is waanzinnig om te zien hoeveel SECcers er tegenwoordig mee afreizen naar een uitwedstrijd. Waar wij de 12e man twee jaar geleden nog op één hand konden tellen was dit vandaag niet te doen. Zo’n 60 man had de zaterdagmiddag vrijaf van thuis genomen om SEC aan te moedigen: schitterend!
In de rust was het voor iedereen duidelijk: het moet beter, er moet een tandje bij. En dit leek ook te gebeuren toen Jesse de bal in de 50e minuut vanaf 20 meter heerlijk met rechts in de rechter bovenhoek deponeerde: 0-2. Grote kansen waren daarna niet te noteren tot aan de 60e minuut. Na een overtreding in onze eigen 16 mocht Eemboys aanleggen voor een penalty. Gelukkig stond daar Guido die vandaag besloten had om met een cleansheat huiswaarts te keren. Wanneer wij over kantelpunten spreken in een wedstrijd dan was dit er absoluut één. In de 66e minuut mocht Eemboys verder met z’n 10-en omdat Niels maar weer eens vakkundig naar de grond gewerkt werd. Vanaf dat moment ontstond er enorm veel ruimte, en was het eenrichtingsverkeer. Uiteindelijk brengt Daniel in de 75e minuut de bal voor op Niels (na een wereldpass van de ingevallen Fabian) en zoals iedere week meldt ook Niels zich weer op het wedstrijdformulier: 0-3. Dat het uiteindelijk hierbij is gebleven is enerzijds jammer, anderzijds waren meer doelpunten ook niet verdiend geweest gezien de eerste 65 minuten.
Uiteindelijk telt er maar één ding: de drie punten. En die zijn meer dan welkom. Volgende week komt Posthoorn op bezoek en zijn er weer drie punten te verdelen onder twee ploegen die er ongetwijfeld weer een mooi spektakel van gaan maken. Om 15:00 begint de bal dan tot rollen, tot dan!