feestje
21-08-2022

Erelid van SEC Jan Veldhuizen krijgt waar voor zijn geld: SEC – Eemboys 8-1 (4-1)

Erelid van SEC Jan Veldhuizen krijgt waar voor zijn geld: SEC – Eemboys 8-1 (4-1)

Eerlijk is eerlijk, in de pen klimmen na een overwinning is net wat leuker dan na een teleurstellend resultaat. Het strijdtoneel was er gisteren meer dan ooit klaar voor: 14 graden, zon, en een goed gevulde arena. Op de tribune werden wij blij verrast door de aanwezigheid van Jan Veldhuizen, ondertussen al ruim 80 jaar lid van SEC waarvan al meer dan 50 jaar Erelid. Samen met ex-voorzitter Bren Bijlard waren zij één van de velen die SEC een heerlijke middag zagen beleven. Vooraf was erg duidelijk wat er moest gebeuren vanmiddag: winnen. Na een draak van een uitwedstrijd – die wel met 0-3 werd gewonnen – kon er vandaag alleen maar verloren worden van de rode lantaarndrager. De wekelijkse toto onder onze trouwe supportersschare werd gevuld met uitslagen als 4-0, 5-0, 6-1 en 7-0.

Al in de tweede minuut was duidelijk dat de mannen scherp waren. Renzo kreeg een prima kans maar helaas was de keeper een sta-in-de-weg. In de 12e minuut ging een schot van Simon van Hengstum rakelings over de deklat. Drie minuten later was het Simon die het net deed bollen maar het gejuich was voor niets; buitenspel. Enkele seconden later was daar Daniel Groen die uiteindelijk wél de ban brak na een schermutseling (mooi woord Thom) voor het doel: 1-0. Daniel speelde vandaag op nieuw schoeisel met daarin strak ingetapete enkels. Iets wat uiteindelijk een zeer succesvolle combinatie zou blijken. In de 20e minuut werd de bal door een Eemboys verdediger van de lijn gehaald na een maradona-achtige-actie van Renzo Krol. Drie minuten later werd de score verdubbeld door Joey v.d. Bedem na een mooie voorzet van Renzo. Renzo waande zich vandaag terug in zijn tienerjaren toen hij met zijn bal menig medespeler voorbij vloog in de speeltuin op de Smitsweg.

In de 31e minuut was daar wederom Simon v. Hengstum die vandaag ook duidelijk van plan was om zijn doelpuntentotaal op te schroeven, zijn schot ging helaas de boeken in als ‘afzwaaier’. In de 33e minuut lag de bal opeens een meter of 20 voor Guido, klaar om vervolgens binnen geschoten te worden door de Baarnaars: 2-1. Gelukkig bleef een echt kantelpunt uit en ging het eenrichtingsverkeer door. In de 36e en 38e minuut was Daniel succesvol voor het goal op zijn glimmende dutchies: 4-1.

In de rust werden de complimenten in ontvangst genomen door de mannen, maar werd er ook duidelijk benadrukt dat er nog 45 minuten te spelen waren. 45 minuten tijd om die zogenaamde toto-kenners hun ongelijk te bewijzen, maar vooral om het lekkere gevoel vast te houden en door te trekken. In de 46e en 47e minuut werden twee goals afgekeurd wegens buitenspel. Hierna leek de energie een beetje te verdwijnen uit de ploeg, maar zoals ik al zei: Simon van Hengstum was op een missie deze middag. In de 56e minuut gaf Sergio Kok zijn vrije trap precies de juiste richting op de ingelopen Simon. Bij de tweede paal beloonde hij dan ook zijn goede optreden met een goal: 5-1. Na dit doelpunt werd Joey v.d. Bedem gewisseld met blaren op zijn voeten. Joey, die vandaag liet zien dat hij zijn vorm terug heeft gevonden, maakte plaats voor Lyam Vaessen. Lyam, speler van het 3e, was vanuit zijn stage met 180 kilometer per uur naar Soest gescheurd om zich aan te sluiten bij de krappe selectie. Lyam deed wat hij moest doen, bal afpakken en naar een groene medespeler spelen. Hij doet ons denken aan de (nog) jongere versie van de geblesseerde Thom Kok. Absoluut een talent om de komende jaren in de gaten te houden.

Na exact een uur spelen werd hattrick-hero Daniel gewisseld voor de van vakantie teruggekeerde Niels van der Plaats. In de 61e en 67e minuut liet Pistolen Paultje zijn naam ook noteren op het wedstrijdformulier met twee mooie doelpunten: 6-1 en 7-1. In de 71e minuut kreeg Sergio een niet-te-missen kans die Stevie Wonder had gemaakt. Echter, alles is te missen dus helaas voor de goed-spelende ‘6’ bleef zijn doelpuntenaantal op 1 na deze middag. Op de bank was men het er al snel over eens: zijn vader, in de volksmond Koning Toto genoemd, had vermoedelijk op 7-1 gewed. In de 75e minuut werden Jesse van Leijenhorst (terug na een week ziekte) en Hidde Kok (held van het 2e elftal) ingebracht voor Paul la Feber en Simon van Hengstum. Rond lunchtijd werd Hidde Kok nog opgetrommeld vanwege wat personele problemen. Hij ontving twee vragen: ‘Heb je gisteren teveel gezopen en zou je mee willen met 1’? Beide antwoordde hij volmondig met ja, en zo verscheen hij in zijn te strakke tenue. U voelt hem al aankomen…. In de 87e minuut was Niels niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor Hidde.

Der Bomber wist hier wel raad mee. Waar hij normaal eerst vier kansen om zeep zou helpen leek hem dit vandaag niet verstandig gezien de luttele minuten die nog resteerden: 8-1.

Dan nog even over onze laatste linie: normaal zou ik mij kunnen verschuilen achter de afwezigheid van basisspelers Stefan, Kenny en Thom, maar de vervangers hebben hen doen vergeten. Simon van der Leeden en Fabian van Netten haalden hun normale niveau en speelden goed. Patrick Stalenhoef maakte voor het eerst dit seizoen de 90 minuten vol en deed dat erg lekker. Hij werd gebruikt als boksbal, schudde twee keer met zijn kop, en ging verder. Precies zoals we hem kennen. En dan Milan van Wincoop, de middenvelder die ook lekker centraal uit de voeten blijkt te kunnen. Milan speelde vandaag alsof hij zijn hele jeugd centraal achterin heeft gespeeld: heerlijk.

Dan echt als allerlaatste noot uit mijn loftrompet: Rick v.d. Hesseweg zat vandaag met griep op de bank als stand-in voor de half-fitte Guido. Bedankt topper!

Uiteindelijk werd het publiek de grote winnaar deze middag en werd op hun wenken bediend met de mooie 8-1 overwinning. Wanneer er tot het laatste fluitsignaal scherpte, passie en strijd in de ploeg blijft dan kan ik niets anders dan apetrots zijn op die gasten. Veel tijd om te genieten is er niet want a.s. dinsdag reizen de mannen af om daar te spelen tegen titelkandidaat KVVA. Om 20:00 wordt er dan afgetrapt. Fijne zondag!

Voor de mooie plaatjes van Ed: Sec1-Eemboys1 8-1 (myalbum.com)