actie
21-08-2022

Geflatteerd maar terecht: SEC – KVVA 0-6 (0-3)

Geflatteerd maar terecht: SEC – KVVA 0-6 (0-3)

De koploper op bezoek, 20 graden, zon en drukte langs de zijlijn. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een fraaie voorstelling van twee voetballende ploegen. Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd nipt verloren met 2-1 van de koploper. Destijds mocht de ploeg complimenten oogsten en KVVA schreef over een affiche voor het 4e klasse voetbal. Mooie woorden, maar geen punten.

Al snel na de aftrap bleek ook dat beide ploegen vanmiddag omgekleed waren om te voetballen. Zowel SEC als KVVA probeerde hoog druk te zetten en zo snel als mogelijk de bal te veroveren. Dit resulteerde in veel felle (maar faire) duels. In de 6e minuut werd Thom heel opzichtig in de rug gelopen en naar de grond gewerkt. Tot ieders verbazing mocht de Keistedeling toch door en kon zo de bal breed leggen op de vrijstaande medespeler. Die kende geen twijfel, snoeihard en met veel effect maakte hij van keeper Jeffrey een figurant: 0-1. In de 19e minuut kwam er een bal vanuit de kluts voor de voeten van een speler in het wit-zwart. Wederom geen twijfel en ook deze bal verdween met mach 3 in de bovenhoek. Naar eigen zeggen van Jeffrey was de bal te warm om te kunnen pakken, zo hard werd er geschoten. In de 26e minuut werd Renzo weggestuurd en schoot de 1-2 in het mandje, ware het niet dat de grens al enige tijd zijn stok in de lucht had. Helaas afgekeurd wegens buitenspel. Renzo, herstellende van een vervelende spierblessure opgelopen uit bij KVVA, was ouderwets aanwezig. Een beloning voor onze tovenaar was terecht geweest! Enkele minuten later wordt KVVA wederom gevaarlijk, onze vlaggenist werd genegeerd en KVVA mocht door. Na een schitterende 1-2 stond daar 0-3 op het scorebord. De eerste helft kende nog een kans voor Simon van Hengstum, maar die knikte met zijn bolletje net over. Een achterstand was gezien het spel zeker terecht want los van wat al geschreven is, wist Jeffrey ook een aantal keer heldhaftig op te treden en erger te voorkomen. Helaas was drie keer bukken teveel voor onze sluitpost en zo werd hij noodlottig gewisseld voor Rick. Rick die zo zijn officiële competitiedebuut in SECCIE 1 mocht maken. Onze held van 1.60 had al een hele wedstrijd gekeept bij het 2e (3-1 winst) en mocht zijn kletsnatte handschoenen weer aantrekken. De tegenstander maakte al grapjes over stiftjes, maar Rick was vandaag duidelijk niet van plan om ook last van zijn rug te krijgen. Terug naar de rust. Wat er in de siroop zat weten wij nog steeds niet, maar hier gaan wij snel achter komen. Iedereen was het erover eens, gewoon nog 45 minuten alles geven en de schade beperken.

De eerste 20 minuten van de tweede helft waren de rollen omgedraaid, en man wat heb ik genoten! Duels werden gewonnen, er werkt geknokt en bovendien goed gespeeld. Maar wat wij de afgelopen weken al zo vaak vergeten zijn overkwam ons ook vandaag weer, wij belonen onszelf niet door te scoren. Kansen werden er genoteerd voor Simon van Hengstum. Zijn kopballen gingen tot tweemaal toe net over, de keeper was een sta in de weg, en het vizier stond niet op scherp bij een mooi uitgespeelde 1 op 1 kans. Tot overmaat van ramp werd er ook nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Volgens de supporters (van beide teams) achteraf onterecht. Maar goed, daar kopen wij niks voor. In de 71e minuut sloeg het noodlot toe. Dit was pas de 2e keer dat KVVA op de helft van SEC wist te komen in de tweede helft. Hun spits werd diep gestuurd en Patrick besloot om op zijn eigen verjaardag een cadeautje uit te delen. Met een mooie sliding en dito opgetrokken been werkte hij de tegenstander naar de grond. Helaas wel binnen de bekende witte lijnen en dus ging de bal op de stip. Achteraf zou blijken dat Patrick zijn horloge nog op wintertijd had staan en daardoor veel te laat was. Zoals wel vaker deze middag werd iedere kans een doelpunt voor de koploper. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten: 0-4. Als je spreekt over kantelpunten dan was dit er absoluut één. De ene na de andere moegestreden tegenstander werd gewisseld, en dat zien wij dan maar als compliment. Slechts een paar minuten later weet KVVA wederom uit te breken en uit die counter is het wéér raak: 0-5. Het geloof was weg, en dat is niet vreemd. Toch werd er tot de slotseconde hard gewerkt maar meer zat er gewoonweg niet in. In de 83e minuut kwam de bal voor de voeten van de tegenstander. Dit doelpunt zei eigenlijk alles over de kwaliteit van de aanstaande kampioen. Met een ongelooflijke snelheid werd ook deze bal werkelijk schitterend achter Rick gewerkt.

Uiteindelijk ga je er met 0-6 af. En dat doet pijn. Op basis van de eerste helft hebben wij absoluut terecht verloren en was er maar één ploeg die de drie punten verdiende. Op basis van de tweede helft was deze monsterscore echt onterecht. De neutrale toeschouwer heeft een mooie wedstrijd gezien, en de SECcers die ik na afloop heb gesproken ook. Het enige wat we even niet moeten doen is kijken naar het scorebord. Aanstaande dinsdag is er alweer een kans om deze teleurstelling weg te spoelen. Om 19:15 staat dan de kraker uit tegen APWC op het programma.

Fijne zondag!

Man of the Match: Milan van Wincoop

Opstelling: Jeffrey Posthuma (’45 Rick v.d. Hesseweg), Kenny Grant, Patrick Stalenhoef (’75 Paul la Feber), Simon van der Leeden (’60 Stijn Uyland), Milan van Wincoop, Joey v.d. Bedem, Niels van der Plaats, Thom Kok (’75 Daniel Groen), Renzo Krol (’60 Fabian van Netten), Simon v. Hengstum, Vincent Worron.