gestaakt
21-08-2022

gestaakt

We hebben iets tegoed na staking in 48e minuut: tussenstand HVC – SEC 2-0 (2-0)

Op een winderig en koud toneel was de tussenstand vanmiddag 2-0 in het voordeel van de thuisclub. In de 48e minuut besloot de leidsman om er vandaag mee op te houden. De exacte oorzaak hiervan is nog niet helemaal duidelijk. Bij een botsing tussen de keeper van HVC en Sergio raakte de keeper geblesseerd aan zijn hoofd. Na een kleine 10 minuten ging het gelukkig weer beter en kon de keeper zelf het veld af lopen. De leidsman was echter dusdanig in de war en emotioneel dat de beste man niet meer verder kon fluiten en hierdoor werd er gestaakt. Helaas, maar laten wij vooral hopen dat het goed gaat met de scheids. Verder was het een sportieve wedstrijd! Tot dan toe was er slechts één keer geel getrokken voor de linksback van HVC. De beste man was zijn scheenbeschermers vergeten en dit was een reden om hem direct in de 10e seconde te belonen met een pakje kaas, ongelooflijk maar waar. Overigens hield diezelfde linksback een pass op de doorgebroken Daniel tegen met opzichtig hands maar dit werd slechts een vrije trap. Al met al was 1 keer geel dus terecht.

Dan nog kort over de wedstrijd. SEC mocht de bal hebben van HVC. Tot aan de aanval liep dit vanmiddag prima op het hobbelige veld maar echt grote kansen werden er niet genoteerd. In de 20e minuut was het Henk Baum die de Amersfoorters op een 1-0 voorsprong bracht na een onoplettendheid achterin. HVC creëerde ook geen grote kansen maar mocht wel een aantal keer aanleggen van afstand. Deze ballen waren allemaal een prooi voor Guido. In de 40e minuut leek een schot van Sergio dan eindelijk in het netje te belanden, was het niet dat de Surinaamse billen van Daniel Groen in de weg stonden. Daantje kreeg hiermee gratis en voor niets een Derbystar tattoo op zijn witte billekes. Slechts twee minuten later was het HVC dat wederom tijd en ruimte kreeg om aan te leggen vanaf een meter of 20 en dit maal was het wel raak. Met een 2-0 achterstand werd de thee opgezocht. In de rust was er geen man over boord, sterker nog, het geloof dat het kwartje nu onze kant op ging vallen was er. De eerste grote kans in minuut 48 ging net naast waarna Sergio lelijk met zijn knie op het hoofd van de uitgekomen keeper kwam. De rest heeft u al kunnen lezen…. HVC trainer en spelers waren achteraf eerlijk: de beslissing kwam niet slecht uit want er was geen reserve keeper, maar ook zij hadden liever doorgespeeld. Helaas!

Ergens in de komende weken zal het restant van de wedstrijd opnieuw ingepland worden op een dinsdagavond. Dan mogen de mannen uit Soest dus voor 42 minuten afreizen naar sportpark Zielhorst en er álles aan doen om de achterstand nog goed te maken.

Fijn weekend!