actie
21-08-2022

Het aloude kantelpunt is daar: APWC – SEC 0-3 (0-1)

Het aloude kantelpunt is daar: APWC – SEC 0-3 (0-1)

De ene speler heeft vanavond vanuit zijn werk een verkeersboete verzameld terwijl de ander arriveerde met de spaghettiresten nog rondom zijn lippen! In verband met wat verlichtingsproblemen op sportpark de Koppel werd er al om 19:15 afgetrapt tegen APWC. Op dat moment nog de huidige nummer 3 van de ranglijst, maar hier zou verandering in komen.

Dat de mannen in het groen het voetballen niet verleerd zijn bleek afgelopen zaterdag al, ook al deed de uitslag dit niet vermoeden. Het goede spel dat 20 minuten lang op de mat werd gelegd was vanavond 90 minuten terug te zien. Inzet, passie, strijd en de wil om te winnen dropen er vanaf het eerste fluitsignaal vanaf. Hoezo is het seizoen klaar? Zo’n doordeweekse wedstrijd is geen pretje maar na vanavond zou ik niet meer anders willen!

Uiteindelijk stond het met rust 0-1 waar 0-4 een betere weerspiegeling was geweest van de wedstrijd. In de 12e minuut wist Simon van der Leeden de ban te breken met een knappe kopgoal na een dito voorzet van Sergio. Direct na rust ontstond de grootste lokale kansenregen boven het 16 metergebied van APWC. Onder andere Renzo (1 op 1) en Joey (lege goal) verzuimden om de score te verdubbelen. Ook Simon van Hengstum en zijn vloek van de afgekeurde buitenspeldoelpunten werd vandaag voortgezet. In de 70e minuut maakt Milan een overtreding rond de middenlijn. Terwijl de leidsman fluit en terecht een gele kaart trekt wordt Milan met een klap in het gezicht naar de grond gewerkt. Daarvoor ontving de nummer 7 van APWC een terechte directe rode kaart voor. Wat wij niet wisten is dat wanneer je een klap ontvangt, je ook direct rood kan krijgen. Zo mocht ook Milan vol ongeloof vertrekken. De verder tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter was het even kwijt. Het duel raakte verhit en je kunt niet alles zien. Gelukkig stond er een rapporteur met zijn neus bovenop, dus de rode kaart zal geseponeerd worden. Althans, daar gaan wij vanuit. Enkele minuten later wordt Thom naar de grond gewerkt en terwijl hij probeert op te staan wordt hij wederom terug gewerkt naar de grond met een forse elleboog in zijn gezicht. Ook dit was wellicht niet goed waarneembaar. En hierop kun je dan maar op één manier reageren. Onze behendige linkspoot besloot om volledig op eigen kracht de 0-2 binnen te werken. Heerlijk! Hierna ontstond wederom een enorme kansenregen maar een monsteruitslag was ons niet gegund. In de 88e minuut wist Daniel er nog koelbloedig 0-3 van te maken na een mooie steekpass van Sergio.

Er is weinig tijd om te genieten want a.s. zaterdag komt de volgende promotie kandidaat op bezoek. Saestum heeft de tweede periode al gewonnen en is dus zeker van nacompetitie. Eerder dit seizoen werd het 3-1 voor Saestum. Een wedstrijd waarin vooral van onszelf verloren werd. Om 15:00 wordt er afgetrapt, tot dan!

Opstelling: Guido Seelig, Simon van der Leeden, Stefan Jak, Kenny Grant, Thom Kok (’80 Stijn Uyland), Sergio Kok, Milan van Wincoop, Joey van den Bedem, Renzo Krol (’50 Paul la Feber), Simon van Hengstum, Daniel Groen