verslag
06-07-2024

indeling Sec1 komend seizoen

Na de mooie handhaving in de zo geliefde 4e klasse mogen wij ook komend seizoen op dit niveau acteren. De indeling is gisteren door de KNVB bekend gemaakt en al door velen clubs gedeeld. Maar wat betekent dit nou echt voor SEC?

We gaan eerst even drie jaar terug in de tijd naar het seizoen 2021-2022. Van die poule speelt alleen Saestum nog een niveau hoger in de 3e klasse. Er zijn 6 teams die ook de komende jaargang in de 4e klasse uit komen en maar liefst 7 tegenstanders van toen spelen inmiddels in de 5e klasse. De gewenst voetbalpyramide van de KNVB heeft zeer duidelijk vorm gekregen, en eerlijk is eerlijk; het is retespannend geweest de afgelopen jaren. Als SEC wisten wij twee jaar op rij als Houdini vanaf een laatste plek op te klimmen naar handhaving. Zie hier ook direct onze doelstelling voor komend seizoen; niet enkel direct handhaven in de 4e klasse, maar vanaf dag 1 wegblijven van die spanning onderin. Dat maakt het uitvoeren van onze hobby drie keer per week zoveel leuker.

Om die directe handhaving te bewerkstelligen mogen wij aan de bak. Er zijn nog slechts 5 tegenstanders over in onze poule die wij vorig jaar ook troffen: Achterveld (leverde vorig seizoen 4 punten op), HVC (leverde vorig seizoen 2 punten op), Musketiers (leverde vorig seizoen 1 punt op), Posthoorn (leverde vorig seizoen 4 punten op) en Veenendaal (leverde vorig seizoen 0 punten op). Wanneer ik terug denk aan al deze wedstrijden dan zat er niet één ABC-tje bij. Verder keren er twee bekende ploegen terug vanuit de 5e klasse. Zowel HDS als VOP troffen wij twee seizoenen geleden nog en zij wisten beide na één seizoen in de 5e klasse direct terug te keren. Beide teams wisten dit via de nacompetitie te bewerkstellingen. Zij behaalden respectievelijk 55 en 56 punten in de vorige jaargang. Dit wordt niet alleen een mooi weerzien tegen twee sportieve ploegen, maar men kijkt nu al uit naar de uitwedstrijden daar. Welkom terug!

Er komen maar liefst 4 ploegen over vanuit de 3e klasse: DEV Doorn (werd 2022-2023 nog overtuigend kampioen in onze poule), KVVA (werd 2021-2022 eveneens overtuigend kampioen in onze poule), Amsvorde en DOSC. Tot slot komen er twee ploegen over vanaf de zondagafdeling waarin zij elkaar troffen op 3e klasse niveau: AFC Quick 1890 en APWC.

Wanneer je (los van het niveau vorig seizoen) kijkt naar het aantal behaalde punten dan staat SEC op een 4e plek. Op basis van het aantal doelpunten voor komt SEC uit op de 8e plek uit. Datzelfde geldt voor de ranglijst op basis van het aantal tegendoelpunten.

Kortom; een hele mooie poule met weinig reistijd een leuke tegenstanders. Nog een kleine maand en dan start de voorbereiding van onze mannen. Wij kijken er naar uit!

indeling Sec1