actie
25-04-2022

Je moet scoren om te winnen: SEC – Patria 0-1 (0-0)

Je moet scoren om te winnen: SEC – Patria 0-1 (0-0)

Om 15.00 werd er afgetrapt in de volle zon. AL snel was duidelijk dat Patria vandaag niet was afgereisd om het spel te maken. Met twee dikke rijen van verdedigers probeerden zij zo lang als mogelijk de 0 te houden. Met één spits voorin probeerden zij via de counter gevaarlijk te worden. SEC bleef geduldig voetballen op zoek naar een gaatje in de grijze muur. In de 10e minuut leek die gevonden te worden door Simon van Hengstum maar helaas miste zijn schot het beetje geluk dat je nodig hebt in dit soort wedstrijden. Het spelbeeld veranderde niet en als ik zeg dat er 85% balbezit voor SEC was dan is dit niet eens overdreven. In de 34e minuut werd er wederom een gat gevonden in de defensie. Het was weer Simon van Hengstum die aan mocht leggen, maar het was ook weer de keeper die in de weg lag. Vanuit de rebound kreeg Simon zijn tweede mogelijkheid maar wederom dook de keeper de bal uit de doelmond. In de 43e minuut leek de ban echt gebroken te worden maar de kleine teen van Daniel was een millimeter te klein. Er waren nog enkele mogelijkheden te noteren maar die werden vakkundig en vroegtijdig afgevlagd. Of dit aan beide zijden terecht was zullen wij nooit weten!

Na de rust probeerde Patria iets meer op de helft van SEC te komen en dan zie je dat zij ook een paar hele aardige voetballers in de ploeg hebben. Vooral de twee mannen voorin hebben een waanzinnige techniek en zijn sneller dan Verstappen op de eerste meters. Zowel in de 46e als de 60e minuut wist Guido goed te redden bij een rappe uitbraak van de bezoekers. Door SEC werd er in deze periode niks gecreëerd. Na een uur spelen mochten Joey en Vincent hun opwachting maken om wat vers bloed te brengen voor respectievelijk Fabian en Daniel. Tot grote verbazing van Jesse want die gaf direct aan dat hij ook wel rijp was voor een wissel. En zo mocht ook de laatste wissel Patrick zijn opwachting maken in de 70e minuut. En dan net wanneer je denkt dat er wat gaat gebeuren, gebeurt het onmogelijke. Een vrije trap vanaf 35 meter werd in één keer op goal geschoten door Patria. En de tot dan toe goed-keepende Guido ging gruwelijk in de fout door over de bal heen te duiken: 0-1. Daarna veranderde het spelbeeld want voor SEC werd het pompen of verzuipen. De kansen werden aanééngerijgd in de laatste minuten. Een schitterende vrije trap van Vincent belandde op de lat, een kopbal van Pato werd ternauwernood een prooi voor de keeper en twee groenhemden stonden elkaar in de weg om de 1-1 alsnog in een leeg doel te koppen. En dat bedoelde ik aan het begin van dit verslag met ‘dat je soms een beetje geluk nodig hebt’. Dat geluk is al een tijdje zoek. En hoe langer dat zoek is, hoe sneller het weer gevonden zal worden. Wanneer trainer Coco Fares na afloop alleen ‘sorry jongens’ zegt dan is dat een compliment, maar we kopen er geen doelpunten en 3 punten mee.

Na de wedstrijd werd Jesse beloond voor zijn harde werken. Hij had vandaag de schone taak om de afwezige Paul te vervangen. Paul die vrijwel wekelijks veren in zijn kont gestoken krijgt van onze tegenstanders. En dat niemand het na de wedstrijd hierover had zegt meer dan alles over hoe Jesse dit vandaag ingevuld heeft. Dat alle chagrijnige en teleurgestelde koppies toch heel even omgezet konden worden naar een glimlach om Jesse te feliciteren op de groepsfoto is mooi om te zien!

Komende week reizen de mannen af naar Amersfoort waar het tegen degradatie vechtende Posthoorn op ons wacht. Om 14:30 wordt er dan afgetrapt. Fijne zondag!

Opstelling: Guido Seelig, Stefan Jak, Kenny Grant, Simon van der Leeden, Jesse van Leijenhorst (’70 Patrick Stalenhoef), Sergio Kok, Niels van der Plaats, Milan van Wincoop, Fabian van Netten (’60 Vincent Worron), Daniel Groen (’60 Joey van den Bedem), Simon van Hengstum