dames1
30-06-2020

Jonathan mogelijke titelkandidaat

Het was even zoeken, vele titels zouden passend zijn geweest voor dit verslag. De gedachtes gingen van ‘goed voorbeeld doe volgen’ dit naar aanleiding van observaties bij SEC 1 wij dachten dit kunnen wij ook! een ander idee was: ‘17 jaar en nog nooit een druppel alcohol op.’ Natuurlijk zal de titel dan niet gaan over ons team, want wij hebben ons gisteravond weer bewezen in de sec kantine tijdens het bierpong toernooi. En als laatste optie : SEC VR1 heeft Tottenham Hotspur als groot voorbeeld!

Na een geslaagd bierpong toernooi (Wat waren we goed!) mochten we om 11.30 aantreden tegen fit Jonathan. In de kleedkamer werd even de schaden opgenomen van gisteravond. Heeft iedereen zijn eigen bed gevonden? Zijn er mensen nog genomineerd voor de kotsbokaal? Jazeker, mevrouw Kuijer houdt die titel hoog! Maar ook mevrouw Nina vond na de warming up de WC-pot. Noor had de wekservice van de trainer geregeld, was 30 min te laat en toch basis en Bel heeft SEC en de kuil uitgespeeld.

Dit belooft een mooie pot te worden dus! Het verbaast je waarschijnlijk niet als we na 6 minuten al 0-1 achterstaan, het gras was lang, veld was sponzig en het bier in de beentjes maakte dat wandelen aantrekkelijker is dan rennen. Na 15 minuten lag de eerste gewonden op het veld, Nina had kramp.. tijd voor een wissel. Gelukkig hadden we 4 wissels en met dat in ons achterhoofd konden we de wedstrijd aan!

De minuten van de eerste helft kropen voorbij. Er werd geen duel gewonnen, we hielden het veld groot, ballen werden naar groen gespeeld ( helaas, we speelde in zwart) en Siem zat op rond rennen.. gelukkig hadden we op de bank 4 fitte speelster, wat een verademing toen ze er in kwamen! Britt won elk duel, Jordan liet zich niet aan de kant zetten en Dilara deed vrolijk mee met rondjes rennen op het middenveld. Dat laatste vond Siem in het bijzonder erg fijn!

Ik zie je denken, ze zei toch 4 en er worden er 3 benoemd? Dat klopt! Sterker nog we hadden stiekem 6 fitte speelster, 2 stonden er al in de basis. Nikki stond zoals we ondertussen gewend zijn weer haar mannetje als linksback en Demi rende alle kanten op om de slidings in te zetten op de bal. Met goed gevolg. Onze laatste fitte vrouw was Lisa Joëlle, met haar snelheid was ze dan ook niet te missen!

0-3 achter tijd voor de rust! Pierre, de uit nood geboren scheidsrechter vond het maar niks. Een zegje in de kleedkamer maakte dat we ons moesten gaan focussen in de tweede helft en dan vooral toepassen wat we hebben getraind! Theetje op en gaan dus..

De tweede helft begon dan ook stukke beter! Er werd overgespeeld er ontstonden aanvallen en Jordan, Britt en Bel kwamen met schoten op het doel. Helaas voor bel zaten de bananenpannekoeken die Sevink voor haar als ontbijt had gemaakt een beetje in de weg..

Angelo onze leider van de wedstrijd was lekker aan het coachen en had het wisselen goed onder de knie. Al dit gewisseld maakte ook dat Noukie de slet van de wedstrijd mag zijn. Ongeveer elke positie bewandeld, behalve in de aanval. Toen jade,na ruim 65 minuten strijden, de alcohol in haar beentjes begon te voelen mocht Noukie de mooie plaatst als voorstopper overnemen. Zo trots als een pauw zetten mevrouw Kuijer de slidings in, ze bleef met haar knie in het lange ras hangen en lag languit gestrekt op het veld.

Ook Noor vond er maar wat van, al die meiden van Jonathan ze lopen veel te veel. Toch hobbelde Noor vrolijk met ze mee, wel vindt ze aanval een gekke positie!

Noukie probeerde nog een bal via de tegenstander uit te spelen, alleen nam de tegenstander de bal aan. Helemaal beduust wilde ze dit verhaal op dat moment uit leggen aan Nina. Merel die van hot naar her aan het lopen en rennen was, verwachte geen bal aangespeeld te krijgen van de keeper, ze stond immers 3 meter achter een vrouwtje van Jonathan. Maar ja ‘in de bal komen toch’ gelukkig loste merel dit probleem van de keeper zonder moeite op en vraagt zich rustig af waarom voetbal ook alweer leuk is.

Amber stond uiteindelijk met haar bierpong maatje van vrijdagavond in de verdediging. Ze zijn net zo goed samen in voetbal als in beerpong. Amber kwam ook het meest dichtbij een doelpunt. Een goed genomen corner en een perfect ingelopen Amber maakte dat ze net miste. Helaas voor ons, want een eigen doelpunt had Amber een kannetje gekost! Dat het uiterlijk 0-6 geworden is begrijpt niemand.

Oké, de 0 - 6 begrijpen we allemaal het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. Een ingecalculeerd verlies, met zoveel brakke koppies. Wel hebben we gelachen, Siem wat minder, en we stonden er! Volgende week VOP uit, altijd spannend!