Lasergamen
30-06-2020

Lasergamen bij SEC voor de jeugd van 7 tot 15 jaar een succes!

Vrijdagavond 25 oktober 2019 stromen er rond 18 uur een 33-tal jongens en meiden enthousiast binnen in de kantine bij vv SEC om gezellig met zijn allen te gaan lasergamen. Eerst wordt iedereen opgetuigd met flinke camouflage strepen op de gezichten en gekleurde hoofdbanden om aan te geven in welk team ze zitten. Dan worden de regels uitgelegd en merk je dat iedereen er ontzettend veel zin in heeft en naar buiten wil. De stevige muziek gaat aan en het is inmiddels al lekker donker buiten. Let the games begin!

De eerste 2 teams mogen aan de gang met het strategisch uitschakelen van de tegenstanders met de lasersguns, en gaan met veel gelach flink tekeer op het trainingsveld. Ben Becker bedankt voor de geleverde knutselmaterialen. Hier zijn prachtige obstakels en schuilmogelijkheden van in elkaar geflanst en geverfd door de enthousiaste organisatoren in de afgelopen dagen. Ze stonden mooi strategisch opgesteld op het veld. De andere teams mogen ondertussen warmlopen en nadat de eerste teams klaar zijn wordt er gewisseld en gaan de volgende met enthousiasme het parcours op. Hierbij moeten alle teams zoveel mogelijk punten zien te verzamelen.

Na diverse spelrondes wordt er overgegaan naar het Vlaggenjagen. Hierbij moeten de spelers ieder voor zich op jacht gaan naar de vlag en deze zolang mogelijk bij zich zien te houden zonder geraakt te worden door een lasergun van de tegenstanders. Op het moment dat de speler die de vlag heeft wordt geraakt dient hij deze gelijk los te laten en kunnen andere spelers er mee vandoor gaan. De winnaar van deze ronde is wanneer er uiteindelijk 1 speler overgebleven is met de vlag zonder neergehaald te zijn. In de tussentijd zijn de jongens en meiden die niet met het spel bezig zijn gezellig in de bak en langs de kant bezig met een balletje trappen onder de luide muziek die klinkt uit de boxen, of aan de limonade en wat lekkers in de kantine.

Aan het einde van de avond werd de finale gespeeld door de spelers van team Blauw. Zij waren het die de meeste punten hadden weten te verzamelen. Hierbij begonnen ze in koppels van 2 tegen elkaar te strijden om zolang mogelijk je levens te behouden. Als snel vielen de koppels uiteen door afvallende spelers en deze gingen voor zichzelf door. Uiteindelijk bleef er 1 winnaar met de Vlag over en dat was Joris Voorhoeve!

Het was een ontzettend gezellig avond met enthousiaste jongeren die bovendien met veel plezier lekker in beweging waren.

Dank aan alle vrijwilligers die het tot een fantastische avond hebben gemaakt! Top georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar!