03-04-2022

Loftrompet wordt snel opgeborgen: SEC – VOP 0-1 (0-1)

Loftrompet wordt snel opgeborgen: SEC – VOP 0-1 (0-1)

Hartstochtelijk werd er vorige week gewonnen. Zowel met goed voetbal als met inzet. Het voetbalplezier straalde er vanaf en zo ook op de training afgelopen dinsdag. En dan komt VOP op bezoek. VOP dat twaalfde staat wat rechtstreekse degradatie betekent aan het einde van het seizoen.

Over de wedstrijd kan ik kort maar krachtig zijn. Wanneer je begint met zo weinig energie, een gebrek aan winnaarsmentaliteit en geen concentratie, dan speel je 90 minuten tegen twee tegenstanders: VOP en jezelf. Al na 11 minuten lag de bal in het verkeerde mandje door Emile Brouwer. De spits die naar zeggen al 73 jaar voetballer is. SEC mocht de bal vanmiddag hebben, maar VOP werd zo nu en dan gevaarlijk met een lange bal op hun aanvalsleider. In de 17e minuut mocht SEC iets terug doen met een halve kans voor Niels van der Plaats na een voorzet van de goed opgekomen Simon van der Leeden. Vlak voor de rust wordt een inzet van Joey nog van de lijn weggehaald door een VOPper. Met een terechte 0-1 achterstand werd de thee opgezocht.

De verslagenheid was groot, en gelukkig het besef waar het vandaag aan lag, ook. Maar zie het maar eens om te draaien wanneer je zo aan een wedstrijd bent begonnen. Toch werd hier wel alles aan gedaan. Slechts twee minuten na de thee eindigt een schitterende aanval via Joey bij Niels. Niels vindt echter de keeper op zijn weg. Het balbezit bleef voor SEC maar de blauw-witte muur bleek vanmiddag een goed gebouwd fort. In de 60e minuut lag daar via een zeldzame counter de 0-2 in het mandje maar Guido bleef wakker en reageerde accuraat. In de 60e minuut mocht Kenny zijn opwachting maken en zo kwam erg vers bloed voor Fabian in de ploeg. In de 70e minuut volgde een schot van Paul la Feber: over. Enkele minuten later was het Simon van Hengstum die de trekker over mocht halen: over. In de 72 minuut werd de moegestreden Jesse gewisseld voor Daniel. Er volgden nog enkele schotkansen maar alles was vanmiddag niet goed genoeg. In de 87e minuut mocht ‘der Bomber’ Hidde Kok dan nog zijn opwachting maken voor Milan. Pompen of verzuipen… en de uitslag verklapt het al: het werd verzuipen.

Normaal schrijf je dan een fraaie dooddoener als ‘snel vergeten en de wonden likken’ maar dat zal lastiger zijn dan normaal. Dit was de eerste wedstrijd dit seizoen dat er überhaupt niet gescoord werd. En ik kan u vertellen dat dit ook niet was gebeurd, zelfs niet als er nog doorgespeeld werd tot middernacht. Na afloop werd de Man of the Match prijzenpakket uitgereikt aan Patrick Stalenhoef. De goedlachse krullenbol zat vandaag weer 90 minuten op de bank, dus als er iemand reden tot klagen heeft. Toch doet hij dit nooit en daarom is hij júist goed waard voor ons team. En wanneer niemand hem echt verdiend dan is het mooi om Patrick te belonen.

Toch eindig ik positief. Na een klein halfuur met de koppies omlaag verscheen iedereen in de kantine en werd er gewoon positief gestart aan de 3e helft. Dit samen met de vele VOPpers zorgde voor een volle bak. Mooi om te zien! Onze nieuwe spelers van komend seizoen waren er ook allemaal vanmiddag en het doet mij goed om te zien dat zij zich nu al mengen in de groep.