Dames1
30-06-2020

Meer kaarten dan doelpunten!

Een veel gebruikte uitspraak van afgelopen zaterdag. Afgelopen zaterdag stond voor ons dan ook VRC vrouwen 1 op de planning. De tegenstander uit Veenendaal waar we statistisch gezien punten tegen MOETEN pakken.

Een ruime selectie betrad dan ook vol goede moed het hoofdveld. De opperste concentratie en focus op ballie begon echter al de avond ervoor. Nina, de speler die na de warming-up zich genomineerd had voor de kotsbokaal, vierde vrijdagavond haar verjaardag. De uitdaging voor Anouk en Amber om fit te verschijnen, zou je denken!

Niks bleek minder waar, bij noukie had zelfs het tape plek gemaakt voor echte bandjes en ook bij Amber kon de rol ducktape links blijven liggen, dit belooft wat! Daarnaast heeft ook de keepster met nieuwe handschoenen, we kunnen in ieder geval zeggen intersport van Dam heeft goed zaken gedaan. Nu wij nog..

Vol goede moed begonnen we aan de beruchte warming-up van Angelôh, de warming-up waar sommigen van beweren spierpijn aan over te hebben gehouden! Om 11.30 klonk het fluitsignaal van de scheids, nu is het aan ons. Op een 1 of andere bijzondere reden, zijn wij de eerste 10 minuten altijd zo aan het bedenken welke sport we nu eigenlijk aan het beoefenen zijn, is het curling, bowlen, jeu de boule of toch voetbal. Ons geluk deze wedstrijd was, dat we binnen de 10 minuten al snel op voorsprong kwamen, voor sommigen een teken om nooit meer in de wedstrijd te komen!

Een venijnige aanval op Amber van de tegenstander deed ons allen vrezen dat Amber zo de wedstrijd voor haar operatie vroeg tijdig uitgeschakeld was. Onze eerste wissel met Meur was dan ook een feit!

Een bijzondere situatie, die wij tot op heden elke wedstrijd tegenkomen, is de situatie waarbij de tegenstander in eens met 12 man in het veld lijkt te staan. De verdediging die het deze extra man niet snapt een keeper die er niets mee kan maakt dan ook elke keer weer een tegendoelpunten. Zelfs de uitschuifbenen van E, de slidings van Demi, de hardwerkende Jordan of de laatste hoop Jade zijn dan kansloos tegen het overtal.

1-1 maar genoeg kansen, omdat Siem een heerlijk balletje gaf aan Mulder, bel of meur. Maar een grens die dit anders zag, een laatste man die het tactisch deed, of een goed uitkomende keeper maakte dat we met 1-1 de rust in gingen.

Na de rust leken we voorbereid te zijn op een andere wedstrijd. De bal werd voornamelijk op onze helft rond gespeeld. Jordan had een tegenstander op haar voet gehad, dus Elize mocht haar debuut in de verdediging maken.

Eline die ondertussen heerlijk in de wedstrijd zat (weer zoals vanouds), zag voor haar langs mereltje het veld op dartelen. In de voetsporen van haar vriend Joeri, ook wel bekend als assistent trainer van het eerste, mocht mereltje de verdediging van Elize overnemen. Noortje (ja zo heet ze op haar ID) zag dat de aanvaller minstens 100 jaar ervaring had en hielp mereltje dan ook lekker mee. Samen stonden ze de rechterflank lekker bezet te houden. Mereltje creëerde goed de ruimte op het middenveld en Noor was maakte vrijwel elke actie onschadelijk! In de aanval voor mereltje had Ashley de gelegenheid om haar voetbalskills te showen. Naast aanvallen, hield ze het veld goed breed zodat er voor Siem aanspeel ruimte ontstond.

Ondertussen had Bel ervaren dat Italië een leuk vakantie land is, maar om nou spaghetti-benen aan te nemen.. de welbekende bananen pannekoekjes van Sevink was onze hoop op verandering en dat gebeurde. Zowel aanvallend als verdedigend was bel aanwezig. Uiteindelijk zelfs versterkt door meur en mulder.

Eline, die toch echt last had van spierpijn de dag erna, werd overgenomen door Jennifer. Deze vedette had ook haar meest trouwe supporter meegenomen. Haar vader kan niet anders dan hebben genoten!

Esmee die zowel op het middenveld als aanval figureerde, had een heerlijke loopactie . Één op een met de keepster, helaas net naast..

Een goede corner van de tegenstander, die helaas voor hun geen verschil in stand uitmaakte, werd weggehaald door Siem. Solo siem zag de ruimte om het hele middenveld over te steken en snel te counteren. Een slidings van de tegenstander leek hier verschil in te brengen. De slidings werd door de scheids afgefloten, wat in de eerste instantie ons een vrije trap zou opleveren. De scheids had voorafgaand aan de wedstrijd aangegeven te fluiten volgens de nieuwe KNVB regels.

Helaas in het fanatiekst van de strijd werd hier op vanuit emotie gereageerd richting de scheids, wat leidde tot 2x geel en dus rood. De vrije trap werd genomen en leidde tot een corner. De corner leidde tot een hands in het 16 meter gebied. Dit maakte dan ook de nodige emoties los en uitspraken maakte ook dat de tweede rode kaart verscheen.

Een penalty die perfect werd ingeschoten door Bel, die onhoudbaar was voor de keepster die een goede wedstrijd keepte, maakt 2-1. Dit tot frustratie van de keepster, die hier dan ook iets van zei. Een gele kaart naar de keepster en een leider die er klaar mee was, maakt dat de wedstrijd was afgelopen! Een hoop sensatie op het einde en een Angelôh die zich breed maakte en Noukie die geen eigen doelpunt heeft gemaakt. (Beekie van het tweede wel, vernam ik)

Na de wedstrijd hebben we de overwinning gevierd op de victory Hill, heeft noukie de bokaal uithanden gegeven aan Nina en zelf zondagochtend weer toegeëigend. Zowel de eerste, tweede als derde helft waren geslaagd.