verslag
21-04-2024

Nostalgie en ontlading in Huizen: AH ’78 – SEC 0-2 (0-1)

Nostalgie en ontlading in Huizen: AH ’78 – SEC 0-2 (0-1)

Poeh, was het nou opluchting, ontlading of pure blijdschap gistermiddag om 16:00? Na ruim 115 minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord voor SEC en dat was in ieder geval héérlijk.

Er werd op verzoek van AH ’78 eerder afgetrapt omdat hun 35+ elftal daarna nog moest spelen. Die moeten overigens nog steeds beginnen! AH ’78 beschikt over een nostalgische accommodatie die direct het gevoel van ‘All Stars’ oproept. Een veld dat 20 meter langer en 25 meter breder is dan ons eigen veld, twee kleedkamers, een kleine (maar gezellige) kantine en heer-lijke broodjes kip. Op dat grote veld stond een prima leidsman en 22 gemotiveerde spelers om er wat van te maken.

SEC probeerde het eigen spel te spelen en bleef verzorgd voetballen terwijl AH direct voor de lange peer naar voren koos om één van hun gevaarlijke buitenspelers te bereiken. Zeker de eerste helft hadden wij hier moeite mee en mochten wij blij zijn dat er niet één van de grote kansen in het netje belande. Aan de andere kant werden er ook kansen gecreëerd en het was Vincent die na een schitterende aanval met Joey de ruststand noteerde: 0-1.

In de tweede helft was het Paul die de 0-2 mocht noteren na goed druk zetten van Glenn en diezelfde Paul. De laatste man van AH probeerde Paul nog te vloeren maar als Paul er zin in heeft dan kun je schoppen wat je wilt.. Onze Paul wil nog wel eens afgeleid raken tijdens een lange solo alleen op de keeper af, maar daar was gisteren geen sprake van. Wij vermoeden dat de velen gele paardenbloemen toch een rustgevend effect hebben op het brein van Paul.

Uiteindelijk vergeten wij om onszelf verder te belonen met meer doelpunten in de laatste 20 minuten waardoor het toch nog enigszins spannend bleef. Dit was een fraaie teamprestatie waarbij vrijwel iedereen zijn niveau haalde, en er drie spelers uitblonken: Glenn, Vincent en Dempsy. Onze Glenn is de laatste 3 weken in vorm, gooit het schroom van zich af en werkt als een paard. Ook de vieze meters worden gemaakt en dat is genieten. Het valt iedereen op! Wat mij op viel is dat Glenn in de rust een smerig broekje had, hulde. Dan Vincent: Hij blijft tegenwoordig op vrijdagavond thuis (al weten wij nog niet wat hij daar uitspookt), pakt zaterdagochtend effe een kappertje en heeft zijn spullen op orde. Dat alles geeft aan dat hij er zin in heeft, en wanneer Vincent er zin in heeft dan weten wij allemaal dat het één van de beste buitenspelers is van onze klasse. Nog twee doelpunten en het kost onze Kenneth een meier. We denken erover na om Vincent de laatste wedstrijden de pingels te laten nemen.

Ja, en dan, en dan lieve mensen: Dempsy van der Meer. Onze Dippert zit al jaren met plezier op de bank, en vindt de rol van 2e keeper heerlijk. Gisteren moest hij dan voor het eerst dit seizoen echt opdraven vanwege een liesblessure van Stijn terwijl ook hijzelf nog last heeft van een blessure. Ik kan ervan genieten hoe er als groep met elkaar over gesproken wordt. Natuurlijk is veel met een knipoog maar we weten allemaal wat Dempsy goed, en wat hij minder goed kan. En dat wat hij goed kan, dat deed hij gisteren werelds. Ik durf te stellen dat Dempsy ons gisteren tot de 60e minuut in de wedstrijd heeft gehouden met 6 a 7 wereldreddingen. Zijn bijnaam is Spartel omdat hij op (en naar) alles duikt, en dus ook naar de derbystar van dienst. Zo pakte hij in zijn eerste basisplek van dit jaar direct een clean sheet, hulde Dip!

Deze drie punten zijn ongelooflijk belangrijk in de strijd om lijfsbehoud. We hebben nog helemaal niets maar we staan wel 6 punten los van de directe degradatieplekken. Daarnaast staan wij nu 2 punten los van de plekken voor de nacompetitie, máár we staan ook slechts 2 punten achter de nummer 5 Achterveld. Voor het eerst dit seizoen kunnen we ook echt even naar boven kijken, en dat gevoel is ook lekker. Komende twee weken krijgen wij Cobu Boys en Achterveld. Doelstelling: Veilig spelen. Fijne zondag!

actie
feestje