applaus
02-11-2021

Patria1-Sec1 3-3

SEC steelt een punt in de slotfase: Patria – SEC 3-3 (2-1)
Om 14:30 werd er afgetrapt tegen de ploeg van Coco Fares. Het was heerlijk voetbalweer en de toeschouwers kwamen aan vitamine Z niets tekort. SEC mocht aftrappen en deed dat niet onaardig. Een lange bal van Milan plofte op de voet van Renzo die hem heerlijk meenam. Renzo schrok zo van die grote kans na 15 seconden dat hij vergat om direct de trekker over te halen. Enkele minuten later was het Niels die wel raad wist met de volgende kans: 0-1. De kansen stapelden zich op en langs de lijn werd stiekem al gedacht aan een monsterscore. Het eerste halfuur was voor de groenwitten die erg sterk speelden. Echter werden de kansen helaas niet benut. De grootste van die kansen was na een kwartier voetballen waarin Paul goed voorzette op Simon. De lange middenvelder leek raak te koppen maar de keeper verrichte een prima redding. Wat er toen gebeurde weet niemand… Patria dat er voetballend niet uit kwam bleef wel keihard werken en de 11 uit Zeist begonnen uit een ander vaatje te tappen. Een vaatje waar wij nog zoekende naar zijn. In de 30e minuut werd de 1-1 binnen geschoten. De 2-1 volgde een minuut voor rust nadat onze verdediging letterlijk zoek werd gespeeld door de behendige spitsen uit Zeist.
Met dezelfde 11 spelers begon SEC aan de inhaalrace, en dat ging vrij aardig. Tot echt grote kansen leidde dit niet maar uiteindelijk mocht Patrick in de 60e minuut de 2-2 binnenkoppen na een heerlijke passeerbeweging en dito voorzet van Paul. Voetballend werd het er niet beter op vanaf beide kanten. SEC kwam niet verder dan wat speldenprikjes, terwijl Jeffrey het SEC doel een aantal keer goed leeg wist te houden. Jeffrey keepte overigens een goede wedstrijd, ga er maar aan staan om de afwezige Guido ‘even’ te vervangen. Rond de 75e minuut brak Zeist goed door vanuit een counter en met een strakke voorzet vanaf rechts was Kenny erg ongelukkig. De bal werd tegen hem aan geschoten en rolde tergend langzaam het netje in: 3-2. Waar rekening gehouden werd met de 2e nederlaag dit seizoen weigerde Paul zich hierbij neer te leggen. Na een frommelbal in de 16 kwam deze bij de behendige linkspoot binnen en hij deed waar hij al tijden van droomt: scoren. 3-3! Direct daarna was het einde wedstrijd en vond de leidsman het genoeg geweest.
Achteraf mogen wij blij zijn met het ‘gestolen’ punt. Wanneer je 20 tot 30 minuten goed voetbalt, en de overige erg matig, dan is dat wat het is. De druk is van de ketel: waar SEC overal aangekondigd wordt als titelkandidaat, en SEC daar zelf wat anders van vindt, is dit een uitslag die dat bevestigd.
Na de wedstrijd werden de 3e, 4e en 5e helft wel gewonnen door de mannen van SEC. Bij assistent Marco thuis stonden er genoeg groene koude cilinders klaar en good-old Bert wist zoals altijd heerlijk vlees te bakken op de BBQ. In de jacuzzi was de hamstring blessure van Thom weer snel hersteld, maar Niels melde zich wel aan bij de ziekenboeg door een bommetje te maken in een bad van 60cm diep. Grensrechter Wil werd beloond voor zijn optreden met een bierdouche. Voor de foto’s van de wedstrijd, zie de link hieronder van Ed. De foto’s van de 3e helft kunnen wij helaas niet plaatsen maar zullen ongetwijfeld nog vaak gebruikt worden als chantagemateriaal.
Komende week weer lekker trainen, plezier maken en dan is het zo weer zaterdag. Dan komt HVC op bezoek aan de Bosstraat. Aftrap is 15:00.