feestje
06-05-2024

Pieken op het juiste moment: SEC-Cobu Boys 6-2 (3-1)

Pieken op het juiste moment: SEC-Cobu Boys 6-2 (3-1)

Tsja, waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Wanneer ik terug denk aan gisteren dan krijg ik nog steeds kippenvel over mijn hele donder!

Ik heb het geluk dat ik dit seizoen een aantal maanden aan het hoofdtrainerschap mag proeven en na dagen als gisteren dan is het net een goed bord spare-ribs, je wilt ervan blijven vreten. Daarnaast mag ik voor de club wat betekenen in de sponsoring. Wanneer zowel de sponsordag als de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen zo samen vallen en uitpakken dan maakt dat mij een trotse en dolgelukkige SECcer. Allereerst een diepe buiging aan ons (deels nieuwe) bestuur en de vrijwilligers die dit mogelijk maken. Sinds Wilco Jak de scepter zwaait als voorzitter binnen onze club merk je dat er een andere vibe is ontstaan en dat is schitterend om te ervaren. Hulde Wilco!

Vanaf het moment dat wij de voorbespreking begonnen wisten wij één ding heel zeker: dit zit wel snor. Dat soort zaken kun je voelen en proeven, daar ben ik van overtuigd. Het begin van de wedstrijd was het beste halfuur dat ik deze mannen ooit heb zien spelen. Al na 24 minuten stond het 3-0. De ene aanval en goal was nog mooier dan de ander. Het enige dat ik onszelf na kan geven is dat we onszelf tekort deden met deze stand. Totaal onverwacht viel in de 40e minuut de 3-1 binnen na een persoonlijke fout. Niks aan de hand en misschien juist wel even goed om beide benen op de grond te houden. Na rust leek het noodlot toe te slaan want al na 10 minuten keken wij naar een 3-2 tussenstand. Dan kijk je een keer over je schouder en dan zie je 5 spelers op de bank zitten die je nog kunt brengen. Deze weelde heb ik nog niet mee mogen maken dit seizoen. Om er even een beeld bij te scheppen: we hebben voor de wedstrijd een teamfoto gemaakt want dit was het eerste moment dit seizoen dat dat kon.

Milan viel in en bracht direct de rust terug op het middenveld door verdedigend al zijn duels te winnen. Daarnaast kon Niels invallen na zijn lange blessureleed. En geloof het of niet, maar na letterlijk 15 seconden had onze Vlugge Japie zijn eerste goal er al in liggen: 4-2. De gretigheid bleef in de ploeg en dat resulteerde in een handvol kansen. Twee van die vijf gingen erin en daardoor mocht er maar liefst 6 keer gejuicht worden. Grote man was Renzo met 2 goals en 2 assists.

Uiteindelijk werd er veel vaker gejuicht. Met name voor onze keeper Dempsy. Wát een héld. Met name in de 2e helft hield hij er veel ballen uit want Cobu Boys speelde echt een prima pot en creëerde ook hun kansen. Dempsy was vrijdagavond zo zenuwachtig dat hij de Oude Enghe maar uit had gespeeld tot een uur of 4. En dan zo keepen, respect. Dik verdiend de Man of the Match!

Ik kan nog uren doortypen en iedereen een veer in zijn reet steken maar dat gaat mij iets te ver. De afgelopen weken maken onze aanvallers het verschil. Johan Cruyff deed ooit de uitspraak: “Als aanvaller ben je de eerste verdediger’’. Nu onze mannen voorin doorkrijgen dat een bal afpakken eigenlijk best wel leuk is merk dat je er meer balans ontstaat in het elftal. Dat is een mooie stap die wij dit halfjaar gemaakt hebben en waar wij de komende weken nog veel plezier aan gaan beleven.

Ohja, en dan nog even de stand. De overige uitslagen zitten ons dit weekend ook niet tegen. We stijgen van plek 9 naar plek 6. Ja,ja, dames en heren, plek 6! Had ik mijn geld daar maar op ingezet enkele maanden geleden. Ondanks dat hebben wij nog helemaal niks. Wel staan wij nu 7 punten los van de directe nacompetitie, en 5 van de nacompetitie. Dat met nog 3 wedstrijden te spelen is een mooi gat. Afhankelijk van de overige uitslagen komend weekend kan het beslist worden uit tegen Achterveld. Voor nu gaan we lekker genieten van dit heerlijke gevoel, en dat is mijn mannen héél erg gegund.

Fijn weekend! fotoverslag volgt!!

klik op externe Media voor het fotoverslag