Esport bij vvSEC!
30-06-2020

Primeur in Nederland: Esport op amateurniveau bij SEC

Op onderstaande foto is voorzitter Anthony breedlachend te zien samen met Tim van der Horst. Die brede lach is niet zomaar, want SEC start als eerste amateurvereniging in Nederland een Esport tak op. Esport is zeer snel groeiende in Nederland. Zo hebben clubs als Ajax en Feyenoord al hun eigen Esport club en strijden deze ook daadwerkelijk tegen elkaar in de E-divisie.

Tim van der Horst is initiatiefnemer bij SEC en heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan het opzetten van deze nieuwe tak bij vv SEC. Op 1 en 2 juni is het openingsevenement waarbij iedereen van harte uitgenodigd is om sfeer te komen proeven van dit nieuwe lidmaatschap.

Bestuurslid Marco Valkenburg is in zijn nopjes met deze ontwikkelingen binnen zijn club: ‘Natuurlijk is dit waanzinnig gaaf, maar wat wij met name erg belangrijk vinden is het sociaal maatschappelijke aspect. Het lidmaatschap is namelijk niet alleen voor Esport, maar is altijd in combinatie met het ‘echte balletje trappen’. Hiermee gaan we gamende jongeren aan ons binden, die hierdoor niet alleen van de bank af zullen komen maar dus ook gezond, actief en sociaal bezig gaan.’ Voorzitter Anthony Klarenbeek vult aan:’En eerlijk is eerlijk, we hebben geen gemakkelijke periode achter de rug de afgelopen jaren als vereniging. Daardoor wordt je gedwongen om inventief te zijn, en we kunnen wel stellen dat we dat zijn met deze ontwikkeling. We zijn tenslotte de eerste in Nederland op amateurniveau!’

Esport bij vvSEC!