actie
28-09-2022

Publiek grote winnaar: SEC – VIOD 4-3 (2-2)

Publiek grote winnaar: SEC – VIOD 4-3 (2-2)

De laatste bekerwedstrijd werd op eigen veld afgewerkt tegen de elf van VIOD uit Tienhoven. VIOD wist eerder in het bekertoernooi al vier punten bij elkaar te spelen en had de beste papieren om uiteindelijk door te bekeren. Dan moest er nog wel een resultaat gehaald worden op het groene laken van SEC.

VIOD begon direct met hoog druk zetten en was duidelijk over hun aspiraties: winnen. Toch liep dit anders. In de eerste tien minuten wist SEC zich hier twee keer vrij eenvoudig onderuit te voetballen, en ook twee keer het net te raken. Na precies 45 seconden wist de keeper de inzet van Renzo nog te keren maar in de rebound was het raak voor Simon van Hengstum: 1-0. Een minuut of 8 later was het wederom raak na een schitterend uitgespeelde aanval. Dit maal was het Vincent – dé man in vorm – die Renzo een kans op het presenteerblaadje gaf: 2-0. In de 26e minuut zag VIOD hun harde werken beloond en zo stond er 2-1 op het scorebord. Enkele minuten later wist Simon van der Leeden een geweldige voorzet van Glenn niet goed in te schatten en dus helaas geen doelpunt vandaag voor hem. Renzo wist het publiek nog te vermaken met een schitterende omhaal maar door de wind ging deze bal een meter of 4 over. Zonde, want zonder de invloed van de weergoden was dit vast en zeker een doelpunt geweest. Vlak voor de thee stoomde VIOD door op de SEC helft en wist ook vrij eenvoudig te scoren: 2-2. Toch leek SEC te gaan rusten met een voorsprong want Renzo kreeg wederom de bal aangeboden op zijn presenteerblaadje, ditmaal van Simon van Hengstum, maar de man met de vlag deed waarvoor hij besteld was: vlaggen. Mét een groene SEC bril, en vanaf een meter of 45 is het altijd lastig oordelen maar ik kan u vertellen dat Renzo hier bestolen werd. De leidsman gaf dit in de rust ook toe en baalde hiervan. Niets aan te doen!

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De tienhovenaren zakten wat meer in en leverden niet meer diezelfde energie in het druk zetten als in de eerste helft. Of was het zo dat SEC hier beter mee om wist te gaan waardoor dit niet lukte? In de 50e minuut leek Renzo te scoren met een schitterende lob bal, maar u voelt hem aankomen… weer de man met de vlag. Renzo, bekend in de kleedkamer als kledingdief, werd vandaag zelf bestolen. En niet zomaar bestolen, een hattrick werd hem ontnomen. Zonde want dit was meer dan verdiend geweest en had zijn goede optreden van deze middag compleet gemaakt. Toch gaf SEC niet op. Enkele minuten later was het wederom Simon van der Leeden die een treffer leek te maken. Inmiddels wordt het een bekend recept: voorzet van Sergio en binnenlopen door Simon. Helaas was deze kans vandaag ook niet aan Simon besteed waardoor de centrale verdediger op drie doelpunten blijft steken dit seizoen. Hierna volgden nog enkele kansen maar het zicht van de groenwitten was wat minder scherp door de regendruppels op het vizier. In de 75 minuut was het wel raak. Vanuit een goed genomen corner door Glenn klom Simon van Hengstum boven alles en iedereen uit en knikte beheerst binnen: 3-2. De (terechte) voorsprong was van korte duur. Pistolen Paultje was even vergeten dat hij op eigen helft stond en probeerde zijn mannetje hor en dol te draaien. Dit lukte echter niet waardoor dit balverlies hem duur kwam te staan. Vanuit de schitterende voorzet hoefde de tegenstander deze alleen nog maar binnen te lopen bij de 2e paal: 3-3. De leuke en aantrekkelijke wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen, ware het niet dat…. Dat Glenn in de absolute slotseconde nog eens besloot uit te halen. De bal steeg op richting de winkelhaak maar via de rug van een tegenstander belandde deze met een heel vies lobje aan de andere kant in het net: 4-3.

Ongelooflijk mooi om te zien dat er vandaag weer niet opgegeven werd en er wéér een wedstrijd in de slotseconden gewonnen werd. Vroeger zou je dit een Duitse overwinning noemen maar ik kijk wel uit. Wanneer mijn helden uit Amsterdam op die manier winnen dan is het ‘lucky ajax’ maar dit is geen geluk meer. En als het wel zo is, dan maar lekker het hele seizoen door als ‘lucky sec’. Alle ploegen eindigden in de bekerpoule op 4 punten waardoor VIOD op basis van doelsaldo door mag bekeren. Gefeliciteerd!

Volgende week begint het seizoen dan echt, en wel om 14.30 in Rhenen bij Candia. Graag tot dan.

Lucky Sunday!

Opstelling: Stijn Waals, Simon van der Leeden, Kenny Grant, Stijn Uyland (’45 Stefan Jak), Sergio Kok, Glenn de Rooij, Milan van Wincoop (’75 Joey van den Bedem), Vincent Worron (’55 Paul la Feber), Thom Kok (’65 Daniel Groen), Simon van Hengstum, Renzo Krol (’75 Jesse van Leijenhorst)