feestje
26-03-2023

Puntendeling in chaotische wedstrijd: DEV Doorn – SEC 1-1 (1-0)

Puntendeling in chaotische wedstrijd: DEV Doorn – SEC 1-1 (1-0)

SEC heeft een belangrijk en terecht punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de koploper DEV Doorn. De laatste weken steek ik al vaker mijn loftrompet in de lucht en ook gisteren na afloop mocht er weer even op geblazen worden.

Daar leek het de eerste 20 minuten overigens niet op. Een energiek en fel DEV Doorn maakte het onze mannen enorm lastig. Voetballend kwamen wij er niet of nauwelijks uit en het spel werd op onze helft gespeeld. Dat leverde DEV Doorn na 6 minuten al de 1-0 op. Op dat moment dik en dik verdiend. Een aantal mannen zaten er net niet lekker genoeg in en haalden niet het niveau dat nodig is tegen de koploper. Na een omzetting in de 30e minuut kreeg SEC meer grip. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en SEC mocht zelfs aan aanvallen gaan denken. De storm werd overleefd en godzijdank stond er slechts 1-0 op het scorebord door de uitstekend keepende Stijn. In de 45e minuut was het Niels die de 1-1 aan liet tekenen. Een explosie van emotie brak los en het hele team dook bovenop Niels. Wat ons allen even was ontgaan was dat de grensrechter zijn stok de lucht in gooide. En dat zag de scheidsrechter en keurde de goal af. De berg juichende SECcers moest nog opgeruimd worden maar de mannen van DEV Doorn zijn slim – ze staan niet voor niets stijf bovenaan – en namen de vrije trap direct. Zo konden er twee Doornaars het lege veld oversteken. Het was Milan die na een megasprint net op tijd aan de noodrem trok. Hij voorkwam een doelpunt maar veroorzaakte wel een penalty. Stijn had deze middag al meerdere ballen weten te pakken vanaf 2,3,4,5,6 en 7 meter dus zo’n balletje vanaf 11 meter moest al helemaal geen problemen opleveren. En dat was ook zo. Met 1-0 werd de thee opgeslurpt.

We konden tevreden zijn dat het slechts 1-0 stond na het eerste halfuur, maar tegelijkertijd wisten wij ook dat er meer te halen was vandaag. En dat pakte dan ook zo uit. DEV Doorn was in de 2e helft geen schim meer van de ploeg die het ons de 1e helft zo lastig maakte. In de 46e minuut werd een schot van Joey van de lijn gekeerd maar SEC drukte door. In de 50e minuut kregen wij een makkelijk gegeven penalty. Eerlijk is eerlijk, maar cadeautjes zijn er om uit te pakken. Toch gebeurde dit helaas niet. Ik heb voor een joetje beloofd om de nemer niet te noemen, dus dat doe ik dan ook niet. Onze invaller in de 30e helft schoot de bal hoog over door het midden. In de Union League was dit een geweldig punt geweest. Normaal gesproken neemt Niels de penalty zelf want Niels is op jacht naar zoveel mogelijk doelpunten. Na afloop gaf hij aan dat dit niet zijn middag was. Niets wilde lukken, geen actie, geen aanname, niets. Maar goed, wanneer het niet met je voeten lukt dan schijnt het ook zo te zijn dat je met je koppie mag scoren. Dat doen wij overigens vrijwel nooit, en al helemaal niet uit een corner. Maar tegen alle wetten in scoorde Niels in de 67e minuut de terechte 1-1, jawel, vanuit een corner, en met zijn bolletje. Met beiden ogen dicht liet hij de keeper kansloos: heerlijk!

De laatste 20 minuten bleven chaotisch. Beide ploegen wisten geen echte 100% kansen meer te noteren. Wel bleven beide teams spelen voor de winst en dat was mooi voor de neutrale toeschouwer. Vergeet ik één speler te noemen die vandaag absoluut genoemd móet worden en dat is Thom Kok. Wat was dit mannetje heerlijk in vorm vandaag. Ieder duel werd gewonnen en aanvallend droeg Kokkie zijn steentje meer dan bij. Jammer voor Thom dat het een uitwedstrijd was want anders was hij beloond met een mooi MotM prijzenpakket.

Zo wisten onze boys een punt mee te nemen tegen de koploper die tot aan gisteren slechts één wedstrijd verloor en er élf wist te winnen. Na afloop heerste het gevoel dat er wellicht stiekem toch meer in had gezeten maar op basis van de eerste helft was de puntendeling meer dan terecht. Tijd om plaats te nemen op een roze wolk is er niet want komende zaterdag komt de nummer 2 van de competitie op bezoek: Candia. Dit team is bezig aan een bizarre reeks en wist hun laatste 8 wedstrijden te winnen. Eerder dit seizoen werd er met 5-2 verloren in Rhenen dus er staat nog een rekening open.

Fijne zondag!

Opstelling: Stijn Waals, Simon van der Leeden, Kenny Grant, Milan van Wincoop, Thom Kok, Steyn Boers, Sergio Kok, Joey van den Bedem, Vincent Worron ('30 Glenn de Rooij), Niels van der Plaats ('87 Daniel Groen), Renzo Krol ('63 Simon van Hengstum)