feestje
21-11-2022

Puntendeling op de Bosstraat: SEC – HDS 1-1 (1-1)

Puntendeling op de Bosstraat: SEC – HDS 1-1 (1-1)

Na een aantal teleurstellende resultaten in de afgelopen weken was iedereen het er vandaag over eens: het moet anders. Ik kan het niet uitleggen maar wanneer je gisteren vooraf in het kleedhok liep dan kon je het ruiken, proeven en voelen.

Van dit alles bleek niets gelogen. Met veel overgave, inzet en vooral goed voetbal was SEC heer en meester in de eerste 30 minuten. De ene na de andere kant werd gecreëerd. Met name Renzo en Vincent waren een plaag voor de verdediging van HDS. In de 9e minuut mistte Renzo de kans om de score te openen nadat hij 1 op 1 met de keeper kwam. Een minuut of 5 later stond wederom de keeper gruwelijk in de weg na een fenomenale actie van Renzo. In de 24e minuut werd de score dan toch geopend en wel door Paul. Na een mooie assist van Renzo schoot de linkspoot de bal heerlijk binnen. Enkele minuten later was het wederom Renzo die een kans creëerde door helemaal alleen drie man zoek te spelen. Het gerucht gaat dat de Leersummers nog staan te tollen op hun benen. Het zat onze tovenaar vandaag niet mee in de afwerking en zo bleef het 1-0. In de 31e minuut brak de snelle rechtsbuiten door van HDS en schoot op goal. Kenny probeerde de bal te blokken met een ultieme poging maar door zijn sliding belandde de bal precies in de andere hoek: 1-1. HDS beschikt over een sterke en behendige aanval maar onze verdedigers gaven vandaag geen krimp. Met name Thom moest vandaag serieus aan de bak maar loste alles prima op.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. HDS bleef het proberen met hun lange bal op de buitenspelers terwijl SEC het voetballend bleef oplossen op zoek naar het gaatje. Enkele kansen werden er nog genoteerd maar hij mocht er niet meer in vandaag. Niels mocht vandaag een halfuur spelen en deed dat dan ook. Koud in het veld snelde hij weg richting de goal en mocht direct een ongelooflijke doodschop ontvangen. Normaliter is dit donkerrood maar omdat de vlag in de lucht was telde dit blijkbaar niet. Verder was de fluitist overigens zéér goed en daarmee misschien wel Man of the Match. In de 80e minuut was het Stan die zeer adequaat ingreep bij een inzet van HDS. U weet wel, onze Stan, spits van beroep, stond vandaag noodgedwongen op de goal. En dat deed hij geweldig. Om precies die reden mocht Stan dan ook de titel Man of the Match ontvangen. Dik en dik verdiend pikkie!

Achteraf konden de mannen rekenen op veel complimenten van de toeschouwers die een leuke en spannende pot hadden gezien. Dat je dan na 90 minuten met ‘maar’ 1 punt staat voelt heel dubbel. Zeker op basis van de eerste helft waren de drie punten dik verdiend geweest, maar wanneer HDS de bal binnenschiet in de 80e minuut dan sta je met lege handen. Al met al kon iedereen hier dus mee leven. Het is in ieder geval een dik vet punt meer dan de afgelopen weken. Na afloop werd de selectie verwend bij sponsor de Droom met een prima maaltijd en dito pilsjes.

Volgende week staat de derby tegen VVZ op het programma. Er wordt dan om 14:30 afgetrapt aan de Eemweg. Fijne zondag!

Opstelling: Stan Verwoerd, Steyn Boers, Kenny Grant (’60 Stefan Jak), Simon van der Leeden (’78 Milan van Wincoop), Thom Kok, Sergio Kok, Joey van den Bedem, Glenn de Rooij (’60 Simon van Hengstum), Paul la Feber, Renzo Krol (’60 Niels van der Plaats), Vincent Worron