feestje
26-03-2023

Remco Claessens nieuwe hoofdtrainer van vv SEC met ingang van seizoen 2023-2024

Remco Claessens nieuwe hoofdtrainer van vv SEC met ingang van seizoen 2023-2024

Remco Claessens – in de wandelgangen beter bekend als ‘’Pino’’ – is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv SEC.

Op dit moment is de 47 jarige Zeistenaar de huidige trainer van FZO (4e klasse) waar hij ondertussen bezig is aan zijn tiende seizoen als eindverantwoordelijke voor het eerste elftal. Zijn hoogtepunt was promotie naar de 3e klasse in het seizoen 2017/2018.

‘’Met Remco hebben wij een trainer vast weten te leggen die niet alleen zijn ervaring mee brengt, maar ook veel enthousiasme en kennis. Het voetbalplezier straalde er vanaf in de gesprekken’’, aldus Pierre Hogers.

Claessens zelf is ook tevreden met de kans om aan de slag te gaan op de Bosstraat-West: ‘’Het gevoel bij een club moet goed zijn en dat was het vanaf het eerste gesprek. Ik proef een warm, familiair gevoel en dat zijn randvoorwaarden die voor mij persoonlijk zeer belangrijk zijn. Natuurlijk is een volwaardige selectie met de juiste mogelijkheden en potentie de basis, maar daarvan wist ik al dat die aanwezig is. Mijn doel is eerst om een hecht team te kneden waarmee wij kunnen spelen om promotie. Ik kijk er naar uit om te starten in de zomer!’’

‘Pino’ ademt voetbal. Vandaag - vrijdag (20 januari) - heeft hij namelijk zijn eigen Voetbalshop winkel geopend aan de Langestraat68 te Amersfoort.

Fijne bijkomstigheid is dat ook Remco’s vaste assistent-trainer Wilco Nap de overstap maakt. Wilco (57 jaar) is al zes seizoenen de vaste assistent van Remco. Daarvoor was Wilco zelf hoofdtrainer bij onder andere Austerlitz (4 seizoenen), Patria (3 seizoenen), FZO (4 seizoenen), FC Driebergen (3 seizoenen) en Saestum (5 seizoenen).

Gesprekken over de verdere invulling van de staf voor komend seizoen zullen natuurlijk plaats gaan vinden.

Remco tekent een contract voor één seizoen met de optie voor een tweede seizoen.

Pino en Wilco, welkom!

Namens het bestuur en de technische commissie,

Marco Valkenburg