verslag
28-09-2022

Roemloos verlies voor SEC in Maarssen: DWSM – SEC: 2-0 (0-0)

Roemloos verlies voor SEC in Maarssen: DWSM – SEC: 2-0 (0-0)

Dat uiteindelijk pas aan de bar het woord ‘roemloos’ toegekend werd aan de verloren wedstrijd zegt uiteindelijk alles over de middag die SEC beleefde in Maarssen.

Tegen het onbekende DWSM werd om 14:30 afgetrapt voor de tweede bekerwedstrijd van SEC. Direct werd duidelijk dat DWSM vandaag niet omgekleed was om te voetballen. Dat was overigens ook niet eenvoudig op het droge en hobbelige grasveld. Met heimwee werd er teruggedacht aan het oude veld van SEC wat een biljartlaken was vergeleken met vanmiddag.

De nummer ‘9’ van de oranjehemden was luid en duidelijk te horen over het veld. Waar hij vroeger zeer waarschijnlijk zijn voeten nog liet spreken in zijn gloriejaren bij FC Hilversum, deed hij dit vandaag alleen nog maar met zijn lippen. Persoonlijk kan ik er dan wel van genieten dat Simon hem ouderwets ‘opknapte’ op een overigens eerlijke manier. Dat dit dan uiteindelijk terugkomt in het verslag zegt ook wel weer voldoende. Kansen waren zeer schaars deze middag. Daniel had zijn vizier niet op scherp staan en kopte over na een goede voorzet van Vincent en ook Simon kwam ongelukkig uit en zo mistte ook zijn kopbal de precisie om op het wedstrijdformulier te komen. Verder werd Renzo in de eerste helft naar de grond gewerkt door de doelman maar dit ontging de man met de fluit. Dat de leidsman van vanmiddag niet alles meekreeg was hem niet aan te merken gezien zijn leeftijd. In de vorige eeuw zat hij in de klas met mijn overgrootouders. Hij was continue een plaag voor onze Glenn in ‘zijn’ middencirkel. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarbij DWSM iets feller begon te spelen en enkele kansen mocht noteren. Hiervan verdwenen er uiteindelijk twee in het doel terwijl de elf van SEC niets meer wisten te creëren. Het was gewoon zo’n middag, het moest zo zijn.

Gelukkig hebben we deze matige wedstrijd gespeeld in het bekertoernooi, gelukkig is er volgende week geen Into the Woods festival en gelukkig beginnen we dan weer met 0-0 op het scorebord. Lekker twee keer trainen, snel vergeten en vooral relativeren!

Zaterdag 17 september is VIOD te gast op de Bosstraat. Tot dan!

Opstelling: Dempsy van der Meer, Stefan Jak, Simon van der Leeden, Kenny Grant, Fabian van Netten (’60 Steyn Boers), Vincent Worron (’80 Stan Verwoerd), Sergio Kok, Joey van den Bedem, Glenn de Rooij, Renzo Krol (’70 Stijn Uyland), Daniel Groen (’45 Thom Kok)