actie
21-08-2022

Schaakspel eindigt in een kleine nederlaag: FC Driebergen – SEC 1-0 (0-0)

Schaakspel eindigt in een kleine nederlaag: FC Driebergen – SEC 1-0 (0-0)

Vandaag stond de laatste wedstrijd uit een reeks van 4 tegen de ‘top 4’ op het programma. Om 14.30 werd er onder de rook van de A12 afgetrapt tegen de nummer 2 van de competitie. De thuiswedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld eerder dit seizoen. Destijds waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd en was een puntendeling terecht.

Voordat er afgetrapt was werd de eerste ‘tik’ al uitgedeeld. De stadionspeaker liet tijdens de opkomst alleen de namen op van de Blauw-witten door de boxen galmen, die van de SECcers waren al zachtjes gefluisterd terwijl iedereen nog in de kleedkamer zat. Amateurpsychologie 2.0. Gelukkig waren de mannen hier niet van onder de indruk. Nadat Guido in de 1e minuut een prima redding verrichte was het overwicht de voor SEC in het eerste halfuur. Echte kansen waren er niet om te noteren. Hoogtepunt was de afgekeurde buitenspelgoal van Renzo die het vandaag in de spits mocht proberen. De eerste helft was letterlijk een kopie van de wedstrijd eerder dit seizoen: voor de trainers en spelers interessant maar voor de toeschouwer geen f*ck aan.

Na de thee begon Driebergen meer te voetballen en lieten zij zien dat ze voor de drie punten wilden spelen en kropen zo meer uit hun Blauw-Witte schulp. Direct na rust was het Renzo die de 0-1 op zijn pantoffel had, ware het niet dat de doelman een schitterende redding in petto had. In de 53e minuut moest Guido optreden om het openingsdoelpunt aan de verkeerde kant van het veld te voorkomen. In de 70e minuut was er een grote kans voor Niels. De vers ingevallen aanvaller met kilo’s tape om zijn enkel snelde langs zijn tegenstander maar ook dit maal wist de goalie zijn doel schoon te houden. Slechts een kleine minuut later was er slordig balverlies op de rand van de eigen 16 en hier wist de aanvaller wel raad mee. Snoeihard verdween het leder in de touwen: 1-0. Een kleine minuut later had het zomaar 2-0 kunnen (en moeten) staan. De linksbuiten is normaliter niet de speler met het beste kopschot en dat liet hij blijken. In plaats van de bal eenvoudig in het mandje te knikken kopte hij de bal nog harder terug dan dat hij hem voorgezet kreeg. Een aantal minuten later was SEC bijgekomen en zette Niels zijn brommert maar weer eens in zijn 5. Met zijn linker probeerde hij de bal langs de keeper te krijgen maar ook dit keer bleek hij weer een sta-in-de-weg. De corner werd helaas naast gekopt maar SEC gaf niet op. In de volgende aanval leek Daniel zijn volgende doelpunt aan zijn palmares toe te voegen maar zijn schot vloog over de deklat. Vanaf twee meter, met je chocoladelinker, de bal over de deklat jagen, ga er maar aan staan. Ondertussen bleef Driebergen ook aanvallen en was duidelijk op zoek naar de bevrijdende 2-0. Toch was het Paul, die net als in de thuiswedstrijd, de gelijkmaker op zijn pantoffel had. Na een solo in de 16 waarbij hij 3 man het Driebergse-bos in stuurde, schoot ook hij helaas over. Dit was tevens het laatste wapenfeit.

Zeker op basis van de eerste helft was een punt minimaal verdiend geweest, op basis van het aantal echte 100% kansen ook, maar je koopt er weinig voor. Doordat zowel HVC als de Posthoorn hun wedstrijd wisten te winnen staan de mannen in het groen nu opeens op een 7e plek. Volgende week komt Austerlitz op bezoek. De ploeg die verrassend genoeg nu op een degradatieplek staat. De heenwedstrijd werd met één doelpunt verloren dus er is wat goed te maken terwijl Austerlitz hun messen zal slijpen. Om 15:00 gaat dan de bal rollen.

Fijn weekend!

Opstelling: Guido Seelig, Stefan Jak, Simon van der Leeden, Kenny Grant (’60 Niels van der Plaats), Sergio Kok, Milan van Wincoop, Joey v.d. Bedem, Paul la Feber, Thom Kok, Simon van Hengstum, Renzo Krol (’70 Daniel Groen)