actie
26-03-2023

Scheidsrechter verne*kt derby: VVZ 49 – SEC 1-0 (0-0)

Scheidsrechter verne*kt derby: VVZ 49 – SEC 1-0 (0-0)

Ik zie de goedbedoelde berichten en telefoontjes al binnenkomen om onderstaande tekst aan te passen, maar doet u a.u.b. geen moeite. Ik heb hier een nacht goed over geslapen en dit is al de gecensureerde versie. Ik schrijf altijd vanuit mijn eigen waarneming, eigen gevoel en eigen emotie. Zo ook nu!

Regel 1: ‘’Schrijf nooit over de scheidsrechter’’ lap ik bij deze dan ook aan mijn laars. Wanneer je als scheidsrechter aangewezen wordt om een wedstrijd te fluiten, dan heb je de verantwoordelijkheid om een wedstrijd in goede banen te leiden. Dat is de scheidsrechter gistermiddag niet gelukt. In de 2e helft liep het volledig uit de hand. Zware overtredingen op o.a. Niels werden weggewoven, inworpen voor SEC werden zomaar tot vrije trap voor VVZ gepromoveerd en bij iedere zucht of scheet van SEC werd er geel getrokken. Dit overigens ook tot grote verbazing van onze VVZ vrienden, laat dat duidelijk zijn. Dit resulteerde in 6 gele en een rode kaart. Lang hebben wij op de bank getwijfeld om van het veld af te stappen maar uit respect over het verloop van deze dag hebben wij dit niet gedaan. Achteraf was dit wellicht beter geweest… Totdat de beste man na de wedstrijd helemaal doordraaide. De gemoederen leken gesust totdat hij kortsluiting maakte en mij persoonlijk bedankte met ‘k*ankerlijer’. Excuus voor het taalgebruik. En daar bleef het niet bij met als ultiem voorbeeld dat de beste man Arnold Krete bij zijn keel greep. Arnold Krete, hahaha! Iedereen die onze Arnold kent weet dat hij de liefde zelve is en tijdens het wandelen nog oppast dat hij geen mier doodtrapt. Het escaleerde volledig en ik kan dan ook niets anders dan een diepe buiging maken voor de voorzitter van de tegenstander die de man veilig afvoerde naar zijn kleedkamer ondanks zijn taalgebruik. Petje af en diep respect! Wanneer je als leidsman een ziekte als bijvoeglijk naamwoord gebruikt dan gaat er iets mis. Wellicht vond hij het op zijn 66e levensjaar nog spannend dat Sinterklaas aangekomen was, geen idee. Ik hoop in ieder geval dat zijn schoen deze ochtend gevuld is met een briefje van de Goedheiligman. Een briefje waarop geschreven staat dat hij moet stoppen met fluiten en zijn zaterdagmiddagen moet besteden aan therapie. Beste KNVB, mocht u deze man OOIT nog eens op ons wedstrijdformulier durven te zetten, wij zijn er niet. Een lieftallige brief, ondertekend door SEC, komt uw kant op. Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens dat niemand fysiek is geworden. Dat was écht een hele prestatie. Was dit zonder SEC tenue gebeurd, dan had ik oprecht mijn hart vastgehouden. Beste scheids, stop jouw Fox 40 op een plek waar de zon niet schijnt en haal hem nóóit meer tevoorschijn. Doe het niet voor mij, doe het voor jezelf.

Lekker zeg, dat lucht op! Dan over de wedstrijd.

De dag begon emotioneel met het afscheid van onze Ome Jan op SEC. Als ik terugdenk aan de erehaag dan krijg ik nog kippenvel op mijn donder! Hierover later meer vanuit de bestuurs-pen. De lange aanloop naar de wedstrijd leek onze strijdkrachten wat in slaap gesust te hebben. Wij begonnen de wedstrijd rommelig en VVZ begon juist erg sterk. Met name hun dynamisch middenveld was een ware plaag de eerste 20 minuten. Godzijdank stond de paal een openingstreffer in de weg want wij waren rijp voor de slacht. De eerste 20 minuten werden overleefd en de wedstrijd kwam in evenwicht. Dat leidde in de 1e helft nog tot een schotkans voor Paul met de daaropvolgende corner die zonder aangeraakt te worden voor het lege doel door mocht stuiteren. De 2e helft begon SEC een stuk sterker. VVZ leek wat meer in te zakken en de bal was voor SEC. Ik vond ons de 2e helft dan ook absoluut de betere partij. Echt grote kansen leverde dit overigens niet op. Paul had een schitterende solo langs 5 tegenstanders maar net voordat hij de trekker over kon halen werd hij met bal en al geblokt. Sergio wist vandaag de corners heerlijk voor te slingeren maar deze werden allen gedegradeerd tot potentiële assist. En zoals al zo vaak dit seizoen zit het dan ook echt niet mee. Ondanks de invloeden van de scheids hield SEC het koppie overeind tot de allerlaatste minuut. Een vrije trap, wat geen vrije trap was, werd goed voorgegeven en met een boog richting de goal gekopt. Op het beeldmateriaal ziet het er allemaal knullig en lullig uit. Het speeltuig stuiterde over de achterlijn en zo verliezen wij wederom. Ook vandaag viel het kwartje niet onze kant op. Normaliter zijn de vallende kwartjes aan het einde van een seizoen altijd in evenwicht, dus daar vertrouw ik dan ook op. Ik kijk met smacht uit naar al het geluk wat ons de komende maanden nog te wachten staat.

Voor nu zijn wij rode lantaarndrager in de 4e klasse F. Komende week is daar verandering in te brengen als Posthoorn op bezoek komt om 15:00. Tot dan.

Fijne zondag,

Marco Valkenburg

Opstelling: Dempsy van der Meer, Steyn Boers, Kenny Grant, Simon van der Leeden, Thom Kok (’33 Stefan Jak), Sergio Kok, Simon van Hengstum (’55 Milan van Wincoop), Joey van den Bedem, Paul la Feber, Daniel Groen (’55 Niels van der Plaats), Renzo Krol (’75 Jesse van Leijenhorst)