actie
12-10-2021

Sec 1-Cobu Boys 2-0

SECcers starten lekker in oktober: SEC – Cobu Boys 2-0 (1-0)

Na de valse start van vorige week was er vandaag maar één ding mogelijk: de kater wegspoelen met 3 punten. Dat moest gebeuren zonder de geblesseerde Joey en de door griep afwezige Paul. Respectievelijk Milan en Daniel verschenen voor hen op het toneel om 15:00.
Na een minuut of 20 veerde de bank van SEC op: De scheidsrechter wees naar de penaltystip na een botsing tussen Sergio en een cobu-boy. ‘Gelukkig’ vond deze botsing in buitenspel positie plaats en dus geen penalty. Wel bleef Sergio op de grond liggen en moest uiteindelijk gewisseld worden met een ei zo groot als dat van een struisvogel op zijn enkel. Jak verplaatste naar het middenveld, Simon van der Leeden van rechtsback naar centraal achterin en Fabian mocht zo vervroegd zijn opwachting maken. Nu wordt er wel eens gesproken over gouden wissels; in de 33e minuut zag Fabian in een schim Niels al op volle snelheid vertrekken en besloot om het leder flink op zijn pantoffel te nemen. Die belande keurig bij Niels en die deed wat hij vorige week ook deed: scoren. SEC was de gehele eerste helft de betere ploeg maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Althans, Milan kreeg geheel vrijstaand een schotkans vanaf een meter of 14 maar deze werd strak in de handen van de keeper geschoten. Volgens zijn teamgenoten mag zo’n kans voor Milan nooit echt meegerekend worden, dus dat doen wij dan ook niet.
Met een terechte 1-0 voorsprong werd er gerust. Conclusie: Het spel was oké en SEC was de betere ploeg maar aanvallend moest het beter.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en bleef SEC de betere ploeg. Cobu boys zakte wat in en hierdoor was er minder ruimte. Uiteindelijk zijn wij beland in de 71e minuut. Renzo wordt vrijgespeeld in de 16 meter en bewaart het overzicht. Hij legt hem terug op de vrijstaande Simon van Hengstum en die plaatst de bal keurig in het hoekje. Echter is Renzo, Renzo niet als hij niet altijd op een goaltje loert. Hij besluit om het schot van Simon nog te toucheren waardoor hij het doelpunt uiteindelijk op zijn naam krijgt. Een doelpunt dat hem meer dan gegund werd door de breedlachende Simon. In het laatste deel van de wedstrijd maakten zowel Jesse als Vincent nog hun opwachting en vielen prima in. Er waren nog enkele schotkansen en een kopbal van Renzo die over de deklat vloog maar gevaarlijker werd het niet. Aan de andere kant werd er niks weggegeven en had Guido een rustige middag. Uiteindelijk een prima einduitslag waar iedereen mee kon leven: 2-0 voor SEC en de eerste driepunter was een feit. Complimenten aan Jeffrey, Jesse en Pato die alle drie eerst een wedstrijd speelden met ons 2e elftal (2-1 winst) en daarna bereid waren om weer op de bank plaats te nemen.
Dat er vandaag niks weggeven werd heeft u kunnen lezen, maar er was vandaag één iemand die 90 minuten uitstraalde dat er ook écht niks te halen was vanmiddag: Simon van der Leeden. Zowel als rechtsback als centraal achterin was hij het slot op de deur en een onneembare vesting. Simon werd dus getrakteerd op een lunch bon van de Korte Duinen en een goodybag van Leonie’s make-up en hairstudio.
Volgende week reizen wij af naar het Patria van Coco Fares waar in Zeist om 14:30 afgetrapt wordt. Tot dan!