Sec1-Eemboys1
30-06-2020

SEC 1- Eemboys 1: 1-2

TROTS. Dat woord kwam in me op toen ik ging zitten om het verslag te maken. En het begon allemaal al met de onze dames. Allereerste competitie wedstrijd sinds jaren en dan gelijk 3-3 spelen met een geheel nieuwe selectie. Klasse dames.
Maar ook trots op de club na alle mokerslagen die SEC te verduren kreeg het afgelopen jaar. Er is achter de schermen hard gewerkt door onze vrijwilligers en het bestuur om met een schone lei aan dit seizoen te beginnen. En dat was na de wedstrijd al te zien met een zeer geslaagde karaoke avond waarbij leden van alle verenigingen ons cluppie wisten te vinden. En de vers gemaakte shoarma schotels vlogen over de toonbank.
Dan natuurlijk de wedstrijd. Iedereen was nieuwsgierig hoe ons vlaggenschip ervoor stond. Tijdens de oefenwedstrijden stond er elke week een ander team. We kampen met veel geblesseerden maar dit jaar hebben we een brede selectie van allemaal Soesters en met onze kanjer uit Spakenburg die wel is gebleven.
We spelen dit seizoen in een ijzersterke poule en mochten meteen aantreden tegen Eemboys die vorig jaar knap derde werd en de nacompetitie haalden. Maar daar was niets van te merken. 90 minuten lang dicteerde SEC het spel. Met verzorgd voetbal waarbij zo min mogelijk de lange bal werd gehanteerd was het een genot om onze mannen te zien spelen. Rein en Joeri hebben er voetbal ingekregen. En dat hield niemand voor mogelijk daar we dit seizoen weer op nul moesten beginnen. Eemboys wist niet waar ze het zoeken moesten en schrokken zelf dat ze bij de eerste bal in de 26e minuut die in ons strafschopgebied kwam de 0-1 aantekende. Hiervoor had SEC legio mogelijkheden om de score te openen. 19e minuut: Jesse schot op de paal, 21e minuut: Mike's schot net naast, 23e minuut: chaos voor het goal van Eemboys maar de bal wilde er niet in. Maar na de 0-1 bleef SEC voetballen. Voorgaande jaren stortte het elftal in als een kaartenhuis maar nu niet. 28e minuut: Jeffrey strand op de keeper. Hiertegenover stonden nog 2 speldenprikjes van Eemboys maar dan hadden we altijd onze keeper Jeffrey staan die een lekkere wedstrijd keepte.
De tweede helft had SEC weer het beste van het spel zonder dat er echt kansen kwamen. In de rust werd de niet fitte Jesse vervangen door Martijn en in de 60e minuut werd onze topper uit Spakenburg Jari uit voorzorg gewisseld en kwam Sander erin. Als laatste kwam Danny erin en ging Rein vol op de aanval spelen. In de 66e minuut zette Youri vanaf eigen helft zijn turbo aan,snelde langs meerdere tegenstanders om op de keeper te stranden. Het onvermoeibare SEC bleef maar komen en in de 79e minuut kopte Danny snoeihard over. Bij een corner van Eemboys in de 89e minuur kon de spits plots vrij inkoppen en stond daar 0-2. Eemboys was zeer dodelijk want ze hebben nauwelijks kansen gekregen. Maar nog gaf SEC niet op en dat leverde kolderieke taferelen op. Maar in de 90e minuut na een corner van Martijn kon Youri de bal van dichtbij intikken en gingen we vol voor de 2-2. Helaas wilde de bal er niet meer in.
Maar mannen. Als jullie iedere week deze inzet tonen, hard trainen en voor elkaar door het vuur willen gaan, dan gaat het helemaal goed komen.
Tenslotte wil ik vanuit hier cafe d'Oude Enghe bedanken voor het beschikbaar stellen van een prijs voor MAN OF THE MATCH. De eerste is gegaan naar Youri Neering.
Maar het hele team verdiende deze prijs. Volgende week naar kampioenskandidaat Zeist en kijken of we daar voor een stuntje kunnen zorgen.
Voor nu eenmaal een lang stukje. Voor de spelers die teleurgesteld waren over de uitslag. Voor het eerst dat ik bij SEC loop kregen jullie een applaus. Laat die dan lekker smaken.

Gegroet
De interim reporter

En zie hier de foto's van de karaoke avond....

https://myalbum.com/album/YBMRgNzEGvgt