SEC Zeist
30-06-2020

SEC 1 - Zeist 1 : 1-4

Vandaag traden we aan tegen de nog ongeslagen koploper die promotie bijna niet kan ontlopen. Maar Rein had er veel vertrouwen in en had zelfs zijn scheerspullen meegenomen. Het was Goliath tegen klein duimpje maar het was mooi om te zien dat Zeist de hele trucen doos moest opengooien om er een overwinning uit te slepen. De zeer zwak fluitende scheidsrechter trapte overal in en Zeist leek de eerste helft wel een theater club in plaats van een voetbal team. Wat een verschil met de wedstrijd ervoor tegen Cobu Boys. En het theater langs de lijn van de team verzorger van Zeist zorgde bij ons voor diep gefronste wenkbrauwen. Nee dan kan deze beste man in de leer bij onze team manager Wilco. Die laat wel zien hoe je je langs de lijn behoort te gedragen. Grappig was wel dat SEC een hoop complimenten kreeg van de supporters van Zeist. Deze waren wel uiterst sportief. "SEC staat onderaan maar niemand wint gemakkelijk van jullie".

En zo was het vandaag ook. Met een tactisch plan dat naar behoren werkte, kwam Zeist er maar niet door heen. Dit duurde tot de 35e minuut . Toen maakte de spits van Zeist een prachtig doelpunt en liet Zeist wel zien dat ze een goede ploeg zijn. Jammer was wel dat we deze dreun net voor rust niet goed verwerkten en een minuut later de 0-2 erin lag. Dat was echt zonde. Ondanks deze stand ging het theater door en vielen ze als stervende zwaantjes op de grond of d ze vocaal onze spelers. Helaas liep Ricardo in deze val en vond onze vriend in het zwart dat hij met rood eraf moest. Niet slim en niet goed te praten maar bij een betere leidsman had dit allemaal niet gebeurd.

Met 10 man gingen we verder en begonnen we ook gewoon de schroom van ons af te gooien en begonnen we de duels te winnen. Youri veroverde in een hard duel de bal op het middenveld en stuurde direct Lars weg die de bal in een lege goal kon schuiven omdat de keeper van Zeist de situatie volkomen verkeerd inschatte. Met 10 man dit opbrengen is gewoon karakter en er werd voor iedere meter gestreden. En weer werd SEC zwaar benadeeld door de scheidsrechter die volkomen uit het niets een schwalbe van de spits van Zeist beloonde met een strafschop. De spits liep tegen Bram op die meer kerel is en op zijn benen bleef staan maar de speler van Zeist ging zwaar gewond naar de grond. Werkelijk bizar en het leek wel of de scheids onder de indruk was omdat Zeist de koploper was. Helaas kon de goedkeepende Melvin ( overigens man of the match) deze bal niet houden 1-3. Sec bleef hard werken en uiteindelijk werd het nog 1-4. Na de wedstrijd heerste een prettige stemming in ons altijd gezellige kantine. Zeist had het heel erg moeilijk tegen ons en we gaan ons nu richten op Vliegdorp. Er staan 5 kannetjes bier op onze eerste overwinnning . Mannen ik heb er een goed gevoel over.

Tot slot wil ik Joeri van Stijn even benoemen in het verslag. Hij vond het jammer dat zijn naam nooit in het verslag genoemd werd. Nou hierbij Joeri, je naam is genoemd.

Nee geintje. Hij is de assistent van Rein en samen runnen ze de boel bij het eerste. Topper.

Groetjes

Uw reporter