actie
10-04-2022

SEC 2 probleemloos langs Valleivogels

SEC 2 probleemloos langs Valleivogels

Zaterdag 26 februari. Nederland is aan het bijkomen van de stormen Dudley, Eunice en Franklin. Sec 2 specifiek aan het bijkomen van de wervelwind Amsvorde die het team in 45 minuten had weggeblazen een week eerder. Met frisse moed zouden ze zaterdag aantreden tegen Valleivogels, een wedstrijd die al eerder was verplaatst.

Ondanks de aanwezigheid van de zon kampte het sterrenteam van Mike met veel afwezigen door blessures en vakanties. Gelukkig was ‘t 3e vrij en was Bert ook bereid zijn schoenen uit de wilgen te halen om zijn status weer waar te maken op het veld – hoewel hij tijdens de warming up duidelijk liet zien dat hij al een lange tijd niet tegen een bal had getrapt.

Met een vrij agressieve opstelling, 3-4-3, werd er aangetreden onder begeleiding van Lars, die vooral de rol van stadionspeaker zou vervullen zaterdag. Met Laurens en Jesse op de flanken voor de snelheid verraste Mike het meest met de voorhoede waar Jones en Jeffrie de buitenspits rol vervulden. Een combinatie die goed zou uitpakken zaterdag.

SEC schoot uit de startblokken en al gauw was het duidelijk wie de bovenliggende partij was. Dit resulteerde al na 8 minuten voor de openingstreffer door het goed terugleggen met het hoofd van Jones op Hidde die beheerst binnenschoot. Nu de ban gebroken was wisten de mannen in het groen dat er gewerkt kon worden aan het doelsaldo. Een doelsaldo van 0 is immers ook zo saai. Geïnspireerd door het doelpunt van Hidde raakte Jeffrie snoeihard de kruising uit een volley en zou Hidde later Jesse over het hoofd hebben gezien door de zon, maar niet veel later wist SEC uit een snelle uitbraak de 2-0 op het bord te zetten door een goeie voorzet van Jesse op Jeffrie. Na de 2-0 freewheelden de groene gladiatoren rustiger door en kon Maarten aantekenen voor de 3-0 en kon Hidde vervolgens ook zijn 2e van de dag binnenkoppen.

Met geen vuiltje aan de lucht mochten de laatkomers a.k.a. de sponsoren van het elftal ook aantreden – hoewel Lars na welgeteld 3 minuten weer zijn rol als stadionspeaker oppakte door een blessure. Kort maar krachtige invalbuurt LG! De laatste 10 minuten van de eerste helft werden getekend door rommeligheid waar de 4-1 nog uit voortkwam en Hidde liet zien dat hij zijn scorend vermogen compenseert met een korte lont waardoor beide teams met 10 man de rust in moesten.

Na de rust was de opdracht simpel – de wedstrijd uitspelen. Hoewel in het eerste kwart Valleivogels nog wat terug probeerde te doen door de gemiddelde leeftijd drastisch te verlagen, liet ‘t 2e zich niet overrompelen en namen ze het initiatief terug in handen. Dit resulteerde in een 5-1 door Hidde zijn derde, hoewel de bal hard tegen hem aan geschoten werd in plaats van dat er sprake was van spitseninstinct. Een klein opstootje zorgde er voor dat de wedstrijd tijdelijk met 10 tegen 8 werd gespeeld. Voor de thuisploeg een moment om door de drukken waardoor de een na de andere kans ontstond. Hidde kon voor zijn 4e van de dag aantekenen na een voorzet van Mark, al dan niet getoucheerd door de in de weg lopende Laurens.

Een klein moment van ongelukkigheid zorgde er voor dat de gasten nog voor een tweede eretreffer konden tekenen, maar dat mocht de rest van de pret niet drukken. Met een eindstand van 6-2 had het equipe drie belangrijke punten in de tas en een prima generale richting de stadsderby van 5 maart. Voor Valleivogels restte alleen nog een lááánge terugreis naar Scherpenzeel – voor SEC 2 veel bier en zonneschijn, zoals elke zaterdag zou moeten zijn. Tot volgende week om 12.00 op de Bosstraat!

Mark