keep
16-01-2022

Sec-APWC 2-3

SEC laat kans op 1e plek liggen: SEC – APWC 2-3 (1-1)
Het kon wel eens de laatste wedstrijd zijn geweest voor de (lange) winterstop. Mark en Hugo besloten deze week dat voetballen nog wel mag, maar dan wel tot 17:00. Kortom: wedstrijden spelen is oké echter kan er niet meer getraind worden. Het woord is nu aan de KNVB. Dan snel naar zaken waar wij wel invloed op hebben, de wedstrijd van gistermiddag. Omdat KVVA niet in beweging zou komen konden zowel de nummer 2 (APWC) als de nummer 3 (SEC) de eerste plek op de ranglijst overnemen. Genoeg om voor te spelen dus.
Dat de groene gladiatoren graag die 1e plek wilden pakken was al direct duidelijk. Met onze drie snelle en gevaarlijke aanvallers, genaamd Vincent, Niels en Daniel, werd er geloerd op gaatjes in de verdediging van de tegenstander. Dit resulteerde in een ware kansenregen. In de 8e minuut was Simon van Hengstum dichtbij de openingstreffer. Zijn schot werd echter met de voet gepareerd door de keeper. Vijf minuten later was het wel raak. Fabian gooit in naar Niels, die draait goed weg naar zijn linkerbeen en schuift beheerst binnen in de korte hoek. In de 19e minuut was daar een heerlijke cross van de voor Sinterklaas-spelende Sergio. Vincent kon hierdoor met zijn snelheid direct door op de keeper. Helaas zat ook hier de voet van de sluitpost tussen en zo bleef het 1-0. SEC drukte door en dat resulteerde in de volgende kans. Vakkundig werd Niels naar de grond gewerkt in de 16 meter. Bal op de stip. Niels stond klaar voor zijn 2e treffer van de middag maar ook hier weer dat verdomde voetje van de keeper. Dat er na 25 minuten geen ruime score op het scorebord stond kon men alleen zichzelf aanrekenen. In de 30e minuut was daar de eerste reactie van APWC. Hun linksbuiten schoot hard voorlangs. In de 36e minuut wordt er een overtreding gemaakt door APWC, vlak voor onze 16 meter. Waar iedereen stond te wachten op het fluitsignaal dacht de spits van APWC hier anders over, en gelijk heeft hij. Uit het niks en tegen alles in stond daar opeens de 1-1 op het scorebord. Ook hier: dit kunnen wij alleen onszelf aanrekenen want zolang de beste man niet fluit…. Uiteindelijk gezien het spelbeeld niets aan de hand.
De tweede helft werd er afgetrapt met twee verse krachten op het strijdtoneel: Renzo verving Daniel, en Milan kwam erin voor Fabian. Een kwartier lang gebeurde er weinig aan beide kanten en het leek er sterk op de er nu toch wat spanning ontstond bij beide ploegen: want wie pakt die 1e plek? In de 61e minuut besloot Vincent om al het schroom van zich af te laten glijden en begon aan zijn zoveelste rush langs de rechterflank. Na een goede voorzet stonden daar zowel Niels als Renzo klaar om de bal vanaf 1,5 meter afstand binnen te tikken. Echter schampt Niels de bal waardoor Renzo de goal op zijn buik mocht schrijven. In de 64 minuut moest Simon van Hengstum helaas uitstappen na werkelijk een schandalige overtreding. De leidsman vond het wel prima en zag het door de vingers. Wij wensen Simon sterkte met zijn pootje.
Een minuut later werd er in onze 16 meter ook een harde overtreding gemaakt. Zelfs in Amersfoort op het veld van APWC kon men de klap op de scheenbeschermer horen. Ook dit was niks volgens de leidsman en daar kwamen we dus goed weg. Na veel en hevig (terecht) protest was er voor de man met de fluit wel duidelijk dat hij een fout had begaan. In de 70e minuut was daar de uitbraak met Renzo en Niels. Waar Renzo niet zelfzuchtig was legt hij de bal breed op Niels, en die prikte zo zijn 10e van de competitie binnen. 2-1 voor met nog 20 minuten te gaan, slot op de deur en inpakken die 3 punten. Maar zo makkelijk was dit niet want ondanks zijn leeftijd had dhr. Mendoza een prima geheugen. Hij had namelijk nog iets goed te maken. Nadat hij buitenspel negeerde (of eigenlijk gewoon zijn grensrechter niet zag) legde hij de bal nu wel op de stip na wederom een overtreding binnen de 16 meter lijnen. Vooraf had Guido ons duidelijk gemaakt dat hij normaliter eigenlijk alle pingels pakt en dat die van vorige week dus een incident was. Geen zorgen! Helaas, de penaltynemer wist wel raad met dit cadeautje en prikte aardig binnen: 2-2 met nog 15 minuten op de klok. Na een onrustige periode zonder echt grote kansen was er nog één te noteren aan SEC-zijde. Een prima genomen corner van Sergio belande panklaar op het koppie van Joey. Helaas, hij knikte naast.
Vooraf wisten wij dat APWC doorknokt tot de laatste seconde en op die manier al veel wedstrijden met slechts één doelpunt wist te beslissen. Een gewaarschuwd mens tel voor twee maar een gewaarschuwd team telt helaas niet. In de 90e minuut was daar de bevrijding voor de paarse tegenstander: 2-3.
Waar wij vorige week in de allerlaatste seconde de drie punten mee wisten te nemen, kregen wij vandaag de welbekende deksel snoeihard op de neus. Zo werd de kans op de 1e plek verkeken en kwam er een einde aan de zegereeks. Natuurlijk overheerst er teleurstelling en ook een beetje verbazing: hoe kon dit nou de uitslag zijn gezien alle kansen in de eerste helft? Gelukkig kan er ook goed gerelativeerd worden en zoals wij eerder al schreven: Winnen doe je als team, maar het is nog veel belangrijker om te verliezen als team. En dat werd er gedaan, en dan kun je een dag later niks anders doen dan benoemen dat ik waanzinnig trots ben op die gasten. Want een mooie start van deze competitie hebben wij gekend zeg! Tuurlijk, niet altijd met mooi en goed voetbal, maar we staan voorlopig op een 3e plek, de trainingsopkomst is altijd goed en het plezier straalt er vanaf. Gisteren was de laatste mogelijkheid om tot 20:00 (geplaceerd) in de kantine te vertoeven, voor velen hun tweede huiskamer. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Waar de penningmeester zich nog zorgen maakte over de grote hoeveelheid bier die nog in de tank zat, hebben wij hem die zorg ontnomen.
Vooralsnog staat er volgende week gewoon een wedstrijd op het programma en wel om 14:30 uit bij SVMM. De volgende training staat gepland voor aanstaande woensdag om 6:30. Eerst voetballen, dan lekker douchen en dan hoef je alleen nog maar te werken en wordt je beloond met een vrije avond. Hoe lekker is dat?