verslag
03-03-2024

SEC buigt in de slotfase: SEC – Veenendaal 2-0 (0-0)

SEC buigt in de slotfase: SEC – Veenendaal 2-0 (0-0)

In een strijdvaardige wedstrijd hebben wij uiteindelijk in de slotfase aan het kortste eind getrokken. Ik kan daar veel redenen voor noemen maar eigenlijk is het heel simpel. Het was gisteren niet onze beste wedstrijd en die mogen er tussen zitten. Wanneer enkele van onze bepalende spelers niet hun wekelijkse ‘8’ halen maar een ‘6-je’ scoren dan wordt het tegen iedere ploeg lastig, en al helemaal tegen een ploeg die op pole position ligt voor de 2e periodetitel.

Veenendaal moest, SEC mocht, en dat was dan ook het spelbeeld van de 1e helft. Het spel speelde zich vooral af op onze helft en wij mochten blij zijn dat de spitsen van Veenendaal hun vizier niet op scherp hadden. Verdedigend stond het aan onze kant gewoon goed en werd er hard geknokt voor iedere bal, en iedere meter. Wanneer het voetballend niet lukt dan moeten de mouwtjes opgestroopt worden en ik ben blij dat ik dat in ieder geval gezien heb.

In het eerste kwartier na de rust kregen wij meer grip op het spel en kreeg Veenendaal moeite met ons spel. Het is jammer dat wij onszelf daarin dan niet belonen. Uiteindelijk ontstonden er nog enkele kansen voor de geel-blauwen maar was het Stijn Waals die weer een dijk van een wedstrijd stond te keepen. In de 75e minuut leek de ingevallen Bruno met een vlammend schot de 3 punten te stelen maar Veenendaal bleek ook over een uitstekende sluitpost te beschikken. Helaas!

Uiteindelijk capituleerde SEC in de 82e minuut met een tegengoal vanuit een vrije trap. Dat dit überhaupt geen vrije trap was is een gegeven voor in de geschiedenisboeken. Wanneer we zo matig verdedigen bij een vrije trap dan kan die bal er gewoon ingeschoten worden dus het heeft weinig zin om ergens anders naar te wijzen. Dat de 0-2 uiteindelijk ook nog valt terwijl wij alles-of-niets speelden is enkel voor de statistieken. Overall is de overwinning voor Veenendaal terecht tegen het ‘taaie’ SEC. Na afloop werd er nog veel nagepraat bij de Droom. Wanneer ik daar de vibe aan tafel voel en de koppies zag dan weet ik één ding zeker (@ Wout, noteer hem maar ): Het komt goed.

Wanneer je na afloop dan op je telefoon kijkt en de overige uitslagen ziet dan voelt de nederlaag ook echt als een nederlaag. Vrijwel alle concurrenten pakten de 3-punten waardoor SEC verder afzakt op de ranglijst. Gelukkig zijn er nog meer dan voldoende wedstrijden te spelen, te beginnen met een weerzien met ex-sec trainer Pino @ FZO.

Fijne zondag!

klik op externe media voor het fotoverslag van Gerrie

balsponsors