sec
30-06-2020

Sec dames - Achterveld dames

Na een lange voorbereiding, werden we door Angelo en Pierre klaargestoomd voor onze eerste competitie wedstrijd! Helaas helaas Zijn Pierre en Rick op het moment van de wedstrijd hun Freek Vonk skills aan het verbeteren in Canada en liep Angelo rond te dartelen op de Tina Dag. De enige echte Mark kreeg dus de eer om de wedstrijd te leiden!

Wel geteld 14 meiden zagen we op het lijstje staan, maar het zou geen dames voetbal zijn als er niet al twee dames geblesseerd uit zouden vallen! Gelukkig was daar Etje die toch nog een gaatje had in haar agenda en lekker mee kon ballen. 12 meiden aan de start van de eerste competitie wedstrijd dus!

De eerste 20 minuten waren zoeken, wie doet wat, hoe werkt voetbal eigenlijk en aan welke kant moeten we scoren.. maar na 20 minuten en 2 tegen doelpunten hadden we het weer helemaal door! Klein akkefietje in het 5 meter gebied maakte dat achterveld met 0-3 voor kwam te staan. Siem was er helemaal klaar mee en gelijk vanaf de aftrap besloot Siem een solo in te zetten, een steekballetje richting de vloekende schoenen en de 1-3 kwam op het scorebord te staan! Tijd voor de rust..

Mark zag het allemaal nog wel zitten, de rode koppies en een aantal dikke enkels hadden gehoopt dat de 90 minuten er al opzaten, maar niet getreurd we mochten nog even!

E besloot halverwege de 1e helft om op haar enkel te gaan zitten! Dit vond haar enkel minder leuk, maar de gevaarlijke aanval van de tegenstander was hiermee wel omzeep geholpen! Dit akkefietje maakte dat E uitgeschakeld was en we met 11 man de tweede helft moesten starten. Als extra troef had maud (MO15) zich snel omgekleed. Gelukkig bleef iedereen staan en hield iedereen vol en hoefde we deze topper niet in te zetten!

We begonnen het spel steeds meer door te krijgen, steeds meer rust aan de bal en konden elkaar steeds beter vinden! Nikki en Amber hebben de flanken de hele tweede helft goed dicht gehouden. De gene die toch nog er door heen dacht te kunnen moest oppassen voor de slidings van Demi of de verdedigende acties van Jade.

Op het middenveld liepen de meiden Nouk, meur, Siem en Noor het snot voor hun ogen met goed gevolg. De tweede helft stonden onze spitsen op scherp en hebben ze het de keepster van Achterveld nog een aantal keren lastig gemaakt! Es heeft het snelle rennen en de behendigheid ook dit seizoen weer meegenomen naar SEC. De vloekende oranje schoenen maakte dat het uiteindelijk 3-3 werd. En wat een heerlijke laatste doelpunt was het

Al met al is er hard gewerkt, heeft Anouk niet in eigen doel gescoord en was het een leuke wedstrijd tegen de dames van achterveld!

Nu een weekje rust en dan mogen we 5 oktober aantreden tegen Jonathan vr1. Dit belooft weer een gezellige pot te worden.