goal
02-11-2021

Sec dames-Candia dames 3-3

Waar is Bibi?
Na een bijzonder slechte wedstrijd tegen VRC vorige week mochten we afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Candia ‘66. Vorige week trokken we met 10,5 man naar Veenendaal, gelukkig konden we rekenen op onze favo stand-by vrouw Tess. De wedstrijd was verder niet om over naar huis te schrijven, vandaar dat we dat ook maar niet hebben gedaan.

Een nieuwe week, met nieuwe kansen dus. Van te voren hadden wij ons huiswerk al een beetje gedaan. Een club die boven aanstaat, wedstrijden met korfbalcijfers wint en net doorkomt uit de jeugd.. dat belooft een mooie pot te worden dus!

Gelukkig hadden we deze week een ruimere selectie! Siem kon haar werk ruilen, Isis was er gelukkig de hele wedstrijd en ook Bieb, lies en Lor waren weer van de partij! Helaas heeft de wedstrijd van vorige week ook zijn tol geeist.. de geruchten gaan dat we Denies voorlopig op het bankje zien zitten, een donkerblauwe enkel is hiervan de oorzaak.

Ook Marit was vandaag van de Partij: rechts bank zat Marit! Normaal gesproken onderdeel van SEC 1 maar afgelopen zaterdag, zat ze paraat in haar groen-witte tenue bij ons! Bereid om in te springen en ons uit de brand te helpen, wat een topper! Volgende keer gaan we voor meer meters binnen de lijnen!

Bij de start ging de wedstrijd lekker gelijk op. Een kleine uitbraak van meur en nouk aan de ene kant en ook anderszijds wisten ze af en toe door het middenveld heen te komen. Gelukkig konden ze daar rekenen op een vakkundig kunstje uitverdedigen van Isis, nien of deem. Mocht er toch nood aan de man zijn, dan was daar Floor! Na een kwartiertje spelen was daar de spits en tevens aanvoerder van Candia. Het balletje viel over de verdediging heen. Een net iets te enthousiast keepster, of te laat net hoe je het bekijkt, maakte dat spits in ieder geval niet door kon lopen. Helaas met een pingel als gevolg.

Gelukkig stonden we niet al te lang op achterstand want een mooie corner werd vakkundig ingeschoten! De naam van deze doelpuntenmaker blijf ik jullie schuldig, want de selectie van Candia kan ik nog niet zo goed opnoemen!

Vanaf toe was het aan ons om nog even het balletje een paar keer bijna in de buurt van het netje te brengen. Maar bijna, bijna raak oftewel helemaal helemaal mis!🎶 (Bijna - Eddy Zoey) Meur kreeg hem in 1 actie twee keer tegen de onder kant lat, nadat ze hem prachtig voor kreeg van Siem en ook Mazzy deed nog een poging. Helaas helaas.. tijd voor Lor om het scoren maar even op te pakken dan!

Helaas was het de counter van de snelle spits die resulteerde in een 1 op 1 situatie. Gecontroleerd over de grond werd dit balletje in ons netje geplaatst. 1-2 achter.. Precies zo’n zelfde actie maakte het 1-3. Even slikken en weer doorgaan.. (marco Borsato- waarom nou jij🎶)

Gelukkig was daar KUIJERRRRR! Een heerlijk doelpunt maakte dat we nog met 2-3 de rust in gingen! En dat geeft toch een lekker gevoel.

In de rust waren we het er over eens! Wat er gebeurd dat gebeurd er, maar verliezen: dat niet!! JamB die eigenlijk een wedstrijd moest coachen, besloot toch te blijven en dit tot ons plezier! Na een kwartier rust en een hoop adrenaline was het weer tijd om te starten.. maar huh? We staan met 10 man? Waar is Bieb?

Gelukkig was Bieb snel terecht en was het dus tijd voor een heerlijke tweede helft. Isis kreeg de taak de aanvoerder voor zich te houden en dat deed ze super! Ze verloor geen enkel duel, maar ook Jade zat er lekker in. Lies die weer heerlijk stond te flaneren op de linker flank maakte de wedstrijd spannend!! Want ja ja daar was haar eerste welverdiende doelpunt van dit seizoen! En ook nog eens de gelijkmaker!

Af en toe kwam er nog eentje van Candia door de verdediging, maar gelukkig was daar Floor! Er was nog 1 gevaarlijke actie, maar de rest werd allemaal vakkundig onschadelijk gemaakt. Op het middenveld werd dan ook hard gevochten, JamB en Siem zijn technisch sterk en wisten de rest van het team goed te vinden!

Meur kreeg nog een vrije trap op een heerlijke plek. Maar de keepster van Candia lijkt gesponsord te worden door Red bull! Want ze vloog zo naar de rechter hoek en had een geweldige redding! Tot de laatste minuten bleef het spel spannend. Maar gelukkig hebben we een punt thuis kunnen houden en kan er volmondig gezegd worden dat we er echt kei hard voor hebben gewerkt!!

Volgende week staat de uit wedstrijd tegen Achterveld op de planning. Een oude bekende, dat belooft weer een sportieve pot te worden!