2-2
12-10-2021

Sec dames-GVVV dames 2-2

Eindelijk was het dan zo ver, de eerste competitie wedstrijd! En nu zitten wij niet zomaar in een competitie..Dit seizoen mogen we het namelijk opnemen tegen voor ons de andere kant van Nederland. De KNVB heeft ons namelijk vakkundig ingedeeld met teams uit Veenendaal, Rhenen, Leersum en ga zo maar even door.

Gelukkig spelen we de eerste seizoenshelft de wedstrijd tegen GVVV Veenendaal thuis. Deze wedstrijd vond dan ook afgelopen zaterdag plaats op het mooie kustgras veld van SEC. Bijna helemaal compleet, op Lot die nog in de zon zit en Jordan die langdurig geblesseerd is na, mochten we starten zaterdag. Een kleine miscommunicatie maakte dat het even spannend was wie ons ging fluiten, maar gelukkig was daar de scheids die ook het derde heeft gevloten.

De eerste helft wisten we elkaar goed te vinden. Siem en Isis op het middenveld die de boel draaiende hielde, Lies op een plek waar ze echt een top wedstrijd speelde ( een heerlijke, helaas gemiste, kans hoorde hierbij) en Mazzy die de ene naar de andere loop actie maakte. Voor de verdediging was het bijna saai te noemen, maar als er dan toch een balletje overheen kwam was daar Nien met haar weekend kat (de kater), of Lindy die verassend fris oogde. JamB kon zo af en toe lekker mee voetballen met de meiden op het middenveld en Floor die jaagde alle ballen met een rondgang weer naar voren. Niet altijd hoor soms ook opbouwen met beleid. Maar elke bal die dan bij Kuijer of Meur uit kwam was een kans op doel. We overheerste het spel, dat kunnen we wel stellen! Nu zie ik je denken, maar huu de uitslag is toch 2-2. Dat klopt! De bal koos vaak de lat, de paal of de handschoenen van de keepster en dat maakt dan ook dat we met 0-0 de rust in gingen.
Net voor de rust was Bieb al even het veld in gekomen, de rechtsachter plek werd overgenomen. Na de rust werd dat de links achter en tot slot voor in de spits en dit allemaal met pijn aan haar lever! Het zal je maar overkomen. Op de bank hadden we ook nog wat andere meiden zitten. Grootste deel van deze meiden waren allemaal wel ergens geblesseerd. Denise aan haar scheenbeen, Demi aan haar lies, Jade aan haar been en de tweede helft ook kuijer aan haar bovenbeen. Onze fitte wissel was Lucky Lorrie! Klaar om eindelijk dat wel verdiende doelpunt er in te trappen.

De tweede helft begon echter wat minder lucky. De tegenstander kwam na de af trap door een ongeluk balletje op de scheenbeen op voorsprong. Het balletje belande zo in de winkelhaak van het verkeerde doel! Was dit even een domper.. Maar genoeg motivatie voor solo Siem (die overigens 15 km volgens haar apple watch heeft gelopen) om het maar even op het lopen te zitten! EN he he, daar was die dan de 1-1.

De tegenstander had die nacht er voor wat minder goed geslapen, denken we. De feedback ging niet alleen naar eigen speelster, maar ook naar de scheids. Die was hier aanzienlijk minder van gediend! Een indirecte vrije trap die er echt heerlijk in krulde gemaakt door onze eigen Meur, maakte het 2-1. De frustratie liep wat hoog op aan de kant van Veenendaal en een time-out werd ingelast. Iedereen werd weer even tot bedaren gebracht en duidelijk uitspraken met de scheids maakte dat we weer door konden. De tegenstander was fel en een weder aanval, werd opgezet. Knap onder het latje schoten ze de bal over de keepster. 2-2. Wat voelde dat zonde, de laatste minuten hebben we gestreden, gevoetbald en echt alles op alles gezet om de punten thuis te houden.. Maar helaas Veenendaal had het geluk aan hun zijde! Hopelijk hebben wij dit volgende week zaterdag in Veenendaal.