actie
16-01-2022

Sec dames1-Odysseus dames3 3-2

We stonden een beetje in de vertraaaaaaaaaaaging…
Gister stond de wedstrijd tegen ody op de planning. Ody stond en staat onderons, maar als we iets weten van de club uit UUU is het wel dat je ze noooit moet onderschatten. De ervaring leert ook dat je bijna nooit dezelfde spelers uit als thuis tegenover je hebt staan. Kortom je weet het maar nooit!

Onze heldin Siem moest werken, dus ja een wedstrijd om 14.15 zat er voor haar niet in. 12.00 daarentegen dat moest net lukken. Meur onze spitta is ook nog eens jarig op de 20e dus een verjaardag moest ook worden gevierd. Nu zou je denken: dat doe je dan toch lekker na de wedstrijd, maar dat onze Lies is ook dit weekend jarig dus die viert het al in de avond. Feestje op de vrijdag dus en de wedstrijd vervroegd, dit belooft een spektakelstuk te worden.

Nou en het was alles behalve, de bank is in 100 minuten tijd 10 jaar ouder en Lorrie slaat kerst dit jaar over.

We speelde dit keer 4-3-3 in tegenstelling tot normaal, want dan spelen we 4-4-2. Siempie moederziel alleen in het midden, maar verdedigend kreeg ze ondersteuning van JamB en Nien. De eerste helft was rommelig, we leken nog te moeten wennen aan de nieuwe opstelling, maar ook was er veel onrust. Het leek wel alsof nieuwe opstelling ook nieuwe tenues betekende, want de bal belandde regelt in de voetjes van onze paarse tegenstander.

Maar goed er werden aanvallen gecreëerd en meerdere schoten richting het doel van de tegenstander, met weinig succes. Tot dat de gouden linker van Kuijer hem zo stijf in het kruis jankte! hatsikidee 1-0 voor. De kater beentjes sloegen toe en er werd wandel voetbal gespeeld. Dit resulteerde in een 1 op 1 met de keepster en de 1-1 werd dan ook makkelijk binnen geprikt. Oké oké, nog geen reden voor paniek, maar scheids is het al rust?? Nog hier en daar wat gewandeld, rustig rondspelen en heel veel balverlies. Hier en daar een voorzet van Mazzy of Lies op Sam Kuijer of Meur, maar echt gevaarlijk was het niet.

Ook de tegenstander kwam er nog wel eens overheen, maar daar was gelukkig onze stofzuiger Floor. Heeeurlijk stabiel een echte rots achter in! Niets voor niets Man of The match dus!!
JamB zakte als verdediger steeds goed uit, waardoor er veel ruimte was om vanuit achter op de bouwen. Heerlijk voor alle meiden met zware benen!

Eindelijk tijd voor rust!
Dat het dramatisch was, was iedereen al wel duidelijk! We besteedde onze tijd dus maar nuttig, gewoon een beetje thee drinken, snoep eten en slap ouwe hoeren. Tijd om lorrie het veld in te brengen.

De tweede helft leken we ons zelf wat beter te hebben herpakt. Het was zeker nog niet wat het moest zijn, maar we waren in ieder geval wat feller. Een heerlijke voorzet van de jarige jet en een buitenkant voetje van Mazzy maakte dat de bal zo hopatee het verre zijnet in draaide. EIN-DE-LIJK de 2-1. Kleine side note, de vlagster van de tegenstander had prima door hoe ze een vlag de lucht in moest gooien, dit deed ze dan ook onnodig vaak! Veel 1 op 1 situaties heeft deze meid weten te voorkomen.

Na de 2-1 werd het al snel 3-1 een schot in het linker hoekje, beheerst en wel maakte dat we de voorsprong uitbreidde! Lekker dan Jade! En daar had het dan kunnen gebeuren, het eerste doelpunt van Lorrie, zo dichtbij maar toch zo ver weg. Een keepster die uitkwam een schot dat werd gekeerd en de bal in de voeten van onze spits. Pure paniek en een directe kaats maakte dat de bal net naast het doel over de zijlijn ging. Dan maar weer storen en druk zetten, hier en daar een schouder duw uitdelen en wat inworpen binnen hengels. Wat een energie had die meid.

Maar goed tegenstander was het zat, dus ook zij werden wat feller. Een heerlijke redding van Demi rond de penaltystip en goed verdedigd werk van Bieb en nien maakte dat het tegendoelpunt uitbleef. Helaas zag de scheids iets met vasthouden en kreeg ody een penal mee. 3-2 in de 86 minuut. Het zal toch niet..
Toen wij ook nog werden beticht van tijdrekken wisten we dat dit echt een spannende slotfase werd. Knokken en vechten en een hoop geschreeuw maar daar was eindelijk het fluitsignaal en konden we nog maar net de 3 punten thuis houden!