feestje
10-03-2024

SEC doet wat het moet doen: FZO – SEC 2-3 (0-1)

SEC doet wat het moet doen: FZO – SEC 2-3 (0-1)

Meestal zijn wedstrijden waarin gewonnen móet worden niet om aan te gluren. Exact zo’n wedstrijd werd het gisteren. Het was absoluut geen oogstrelend voetbal van beide kanten maar het scoreverloop maakte een hoop goed voor de neutrale toeschouwer.

Persoonlijk zal het mij jeuken hoe er gespeeld wordt, zolang de punten maar gepakt worden de komende weken. In de eerste minuten gaf FZO de waarschuwing al af met een bal op de lat. Dit FZO was onherkenbaar t.o.v. de eerste wedstrijd dit seizoen. Wat dat betreft heet ex-SEC trainer Pino het mooi voor elkaar. Voetballend vond ik ons de betere ploeg en het was terecht dat Sergio SEC op 0-1 wist te schieten in de 30e minuut. Dat deed hij koeltjes en beheerst na een schitterende, splijtende pass van Sverre. Vanaf de rechtsback positie wist hij Sergio 1 op 1 te zetten met hun keeper. Overigens was de loopactie van ons kale mannetje ook één om je vingers bij af te likken. Dat deden wij dan weer niet want je weet nooit waar die mannen geweest zijn op vrijdagavond.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Er lag veel ruimte om te voetballen maar daar deden wij veel te weinig mee. Het was FZO dat in de 60e minuut op 1-1 kwam via een schot onderkant lat. Dat de leidsman dit vanaf 30 meter kon beoordelen vind ik oprecht knap. Onterecht was de 1-1 niet eens, maar onnodig zeker wel. Nog geen minuut later ging de bal op de stip na een charge van Simon. De ingeschoten bal werd heerlijk gepakt door Stijn Waals maar tot ieders verbazing moest de penalty opnieuw. Stijn was namelijk te vroeg van zijn lijn gekomen. Ik heb later de beelden gezien en eerlijk is eerlijk, hij kwam zeker 3cm los van zijn lijn! Dat hij hier ook nog eens een plak kaas voor ontving leidt nog steeds tot onbegrip. De herkansing werd ingeschoten en zo stond het 1-2. Waar wij voorheen al onze woede zouden richten tot de fluitist bleven de mannen rustig. Direct werd er ingegrepen en kwamen Paul en Glenn in het veld. Paul terug van een blessure en Glenn om de ruimtes op het middenveld te benutten. Achterin werd er risico genomen door een extra aanvaller te posteren. Deze wedstrijd móest gewonnen worden. En hoe lekker is het…. Hoe lekker is het dat de 2-2 dan al binnen 2 minuten valt vanaf de schoen Paul, en 10 minuten later ook de 2-3 binnenvalt vanaf de schoen van Joey. Dat deze bal überhaupt binnen rolde was mij een raadsel, maar hij telde. En hij was goed voor 3 punten. Héérlijk!

Ik steek al een tijd lang geen digitale veren tussen de billen van individuele mannen omdat zij dan automatisch op boodschappenlijstjes van andere clubs terecht lijken te komen. Na de overwinning verlengde Pistolen Paultje zijn betalingsverplichting voor de contributie met een jaar, en dus kan ik… Wat viel dit mannetje lekker in! Tijdens zijn eerste training – zo’n 4 jaar geleden – stond hij tegenover good-old Jeffrie Hoed. Ik hoor Jeffrie nog roepen: ‘’Godverdomme, dat mannetje is te rap om te kunnen schoppen!’’ Datzelfde niveau begint onze linkspoot weer te bereiken en dat is een genot om binnen de lijnen te hebben.

Deze punten waren welkom, maar we zijn er nog lang niet. Het spel zal een heel stuk beter moeten willen wij het volgende week de Elf Musketiers lastig kunnen maken. De mannen uit Elst hebben 7 punten meer en staan daarmee op een 5e plek. Daarnaast zijn zij al 4 wedstrijden ongeslagen maar laten we niet vergeten dat SEC twee van de laatste drie wedstrijden wist te winnen. Het beloofd een mooi potje te worden. Fijne zondag en graag tot dan. Let’s go!