SEC en Driebergen delen de punten: SEC – Driebergen 1-1 (0-0)
10-04-2022

SEC en Driebergen delen de punten: SEC – Driebergen 1-1 (0-0)

SEC en Driebergen delen de punten: SEC – Driebergen 1-1 (0-0)

Met een wervelende 4-1 overwinning van SEC 2 op dorpsgenoot VVZ werd het startsein gegeven voor een mooie voetbalmiddag.

Om 15:00 was het dan ook aangenaam druk in het zonnetje op de Bosstraat. De belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst, FC Driebergen, werd afgetrapt. Al snel was duidelijk dat er vandaag veel op spel stond. Of Driebergen kon het gat met naaste concurrent SEC vergroten, dan wel SEC kon de ranglijst in hun voordeel beïnvloeden. Twee goed georganiseerde ploegen stonden tegen over elkaar. Het was SEC dat de bal mocht hebben van de Blauw-witten. Echter stond de muur van Driebergen goed gemetseld en echt grote kansen waren er niet te noteren. Ook niet aan de andere kant waar de Driebergers zo nu en dan ook gevaarlijk uit de hoek kwamen. Zo werd de thee opgezocht met de bekende brilstand op het scorebord.

De tweede helft begon direct anders. Na een, zo eerlijk moeten we zijn, schitterende aanval van Driebergen koppen zij de 0-1 binnen bij een kansloze Jeffrey. Zoals dit zo mooi heet ‘brak dit de wedstrijd open’. SEC moest op jacht naar minimaal de gelijkmaker terwijl Driebergen gevaarlijk bleef met hun uitbraken. Daar waar de 1e helft voor de neutrale toeschouwer te wensen over liet, was de 2e helft een stuk aangenamer om naar te kijken. Kansen aan beide zijden werden gemist. In de 2e helft werd er vers bloed ingebracht met onder andere Joey en Paul. Tot aan de 85e minuut bleef het gevaarlijk maar nog altijd die hatelijke 0-1 op het bord. Alles of niet was het motto voor de laatste minuten van de wedstrijd. Daniel werd ingebracht voor Fabian en mocht zich direct voorin melden naast aanvalsleider Niels. Hij moest gaan vallen, het kon niet uitblijven, zo waren wij daar op de bank van overtuigd. Maar toch wordt de buikpijn steeds groter met iedere minuut die wegtikt op de klok. Totdat…. TOTDAT Pistolen Paultje zijn zoveelste sterke actie maakt, naar binnen trekt, en de bal on-ge-loof-lijk lekker in het kruis jankt. Op straat kennen wij Tikkie Takka Touzani, maar bij SEC hebben wij Pistolen Paultje, Pijlsnelle Paul, Pegel Paul of geef deze jongen een naam. Voordat Paul in mocht vallen werd hem al verteld dat er al enkele regels in het verslag gereserveerd waren voor hem vandaag. Hij moest er alleen nog even invulling aan geven. Paulus, klasse dat je zo goed luistert!

Daar waar het team vorige week als een baksteen uit elkaar viel na de teleurstelling van de gemiste penalty, werd die vervelende nasmaak vandaag goed weggespoeld. Want met 0-1 op het bord bleef ieder individu vechten voor het team. En zo zie je, dan kan het ook in de 89e minuut nog gebeuren. Ondanks dat er dan misschien 2 punten verloren zijn gegaan, zie ik dat echt anders. Volgende week staat KVVA op het programma. Dit is de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Om 17:00 kunnen wij dan de stand opmaken en de pijlen richten op de 2e seizoenshelft. Met trotse groet wens ik jullie een fijne, zonnige, zondag!

Opstelling: Jeffrey Posthuma, Fabian van Netten (’85 Daniel Groen), Stefan Jak, Kenny Grant, Simon van der Leeden (’50 Joey van den Bedem), Sergio Kok, Milan van Wincoop, Simon van Hengstum, Vincent Worron (’60 Paul la Feber), Renzo Krol, Niels van der Plaats