actie
21-08-2022

SEC en Saestum delen de punten na vermakelijke pot: 1-1 (1-0)

SEC en Saestum delen de punten na vermakelijke pot: 1-1 (1-0)

Na een voorstelling op dinsdagavond (0-3 winst bij APWC) stond gisteren de volgende topploeg te wachten op onze mannen. Saestum, winnaar van de 2e periode, kwam op bezoek en mocht om 15:00 aftrappen onder de brandende koperen ploert. De ploeg uit Zeist die dus al verzekerd is van nacompetitie strijd ook nog mee om de titel. Voorafgaand aan deze wedstrijd was de achterstand op koploper KVVA 4 punten.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat beide ploegen van plan waren om te voetballen en te knokken voor de drie punten. In een open wedstrijd waarin beide teams hoog druk op elkaar probeerden te krijgen was er een licht overwicht voor SEC. In de 6e minuut werd dit ook al beloond na een goede actie over rechts van Renzo. Via tussenstation Simon van Hengstum, onze assist-koning, belandde de bal voor de voeten van Daniel. Scherp als hij de afgelopen maanden is was dit een koud kunstje: 0-1. Nog geen minuut later verslikte Kenny zich in zijn directe tegenstander. Die koos het hazenpad en kwam 1 op 1 met Guido, ware het niet dat Kenny hem licht vasthield: Gele kaart en een terechte penalty. Als keeper kun je dan maar één ding doen, balletje tegen houden. Zo gezegd, zo gedaan! Na een mooie redding (het beeldmateriaal volgt nog) bleef het dus bij 1-0. Saestum rook bloed en bleef hierna aanzetten. Dit leidde onder andere tot een schot op de lat. Kansen voor SEC werden er pas vlak voor rust genoteerd. In de 45e minuut kreeg Niels een vrije schotkans maar helaas mistte deze de precisie van onze topscoorder. In de blessuretijd leek SEC dan toch op een bevrijdende 0-2 te komen maar de grensrechter besloot hier, letterlijk en figuurlijk, een stokje voor te steken. Terecht of onterecht?

Na de rust werd duidelijk waarom Saestum nog meestrijd om de titel. Met een veldoverwicht maakten zij het onze groene helden behoorlijk lastig. In de 55e minuut leidde dit tot de terechte 1-1. De rechtsbuiten van Saestum zorgde met een droge knal door de benen van Stefan voor het tegendoelpunt. Saestum ging er meer en meer in geloven en onze voetbalmachine kraakte en piepte. Het is dat Guido een geweldige dag had en zo zijn ploeg in de wedstrijd hield met enkele schitterende reddingen. Ik zou enkele kansen kunnen omschrijven maar ik vind er geen r**t aan om over de tegenstander te schrijven, dus doe ik het niet. De stand bleef 1-1 tot de 90e minuut. Saestum dat nu echt begon te drukken gaf dus ook veel ruimte weg. In de 90e minuut leidde dit tot een grote kans voor Simon van der Leeden. Ons blok beton scoort normaal 1x per seizoen dus 2x per week zou wel heel gek geweest zijn. Kort hierna wordt Niels de diepte in gestuurd maar wederom wapperde daar in de verte een geel-oranje vlag. Ditmaal 100% onterecht maar daar is niets aan te doen. Wij hebben ook onze roze puntenpakker, zo werkt het nou eenmaal. De allerlaatste actie en kans was voor Thom. Het is een wonder dat Thom überhaupt nog in het veld stond want die mocht vanmiddag de ene na de andere moordaanslag proberen te overleven. Aanstaande dinsdag zullen wij ook een oefening doen die lijkt op hordelopen. Maar goed, terug naar de kans. Na goed doorkomen kwam de bal voor de rechter van onze linkspoot. Met een geweldig schot leek hij de drie punten binnen te knallen in de lange hoek. Hier dacht de vrolijke krullenbal onder de lat anders over. Met alles wat hij in zich had degradeerde hij de potentiële 2-1 tot corner. Gezien het veldoverzicht van Saestum was dit ook niet verdiend geweest. Gezien de echte 100% kansen misschien wel, maar zo kon iedereen leven met een puntendeling.

In een wedstrijd waarin veel gebeurt is het vaak ook minder vriendelijk langs de lijn tussen de twee dugouts. Persoonlijk heb ik vanmiddag genoten van de dugout van onze tegenstander. Felheid, humor en eerlijkheid wisselde elkaar af. De trainer checkte in de eerste helft even bij ons of het wel echt buitenspel was voor zijn pupil, en gaf hem daarna vol op zijn falie. Mooi om te zien dat het zo ook kan! Na de wedstrijd verscheen daar Kermit de SECcer. De enige kikkersoort die leeft op- en van kunstgras. Dit nieuw ontdekte kikkersoort werd afgelopen maanden al eens gesignaleerd rondom ons sportpark maar vandaag besloot hij uit zijn schulp te kruipen. Kermit de SECcer mocht samen met Pierre de Man of the Match aanwijzen. Vol overgave kreeg Renzo de titel toebedeeld. Onze buitenspeler is de laatste paar weken weer fitter en fitter aan het worden. Dat in combinatie met de lekkere temperaturen doen hem wanen op een lekker stukje strand in een mooi oord. Vandaag passeerde hij de ene na de andere Zeistenaar en was van grote waarde. Helaas moest hij vroegtijdig zijn tovenaarskunsten staken nadat hij een kamikaze aanval niet wist te overleven.

Komende week staat het volgende topaffiche alweer op het programma: Driebergen – SEC. Tegen deze ploeg, die nog volop in de strijd is om een periodekampioenschap en nacompetitie, werd eerder 1-1 gespeeld. Om 14:30 wordt er afgetrapt.

Geniet van de zonnige zondag!