verslag
19-11-2023

SEC genadeloos afgestraft door krachtig Bunnik: 2-5 (1-4)

SEC genadeloos afgestraft door krachtig Bunnik: 2-5 (1-4)

Dat het kan spoken op de Bosstraat werd gisteren pijnlijk duidelijk. Het Bunnikse Spook was meegereisd met de geel-blauwen en was genadeloos voor onze mannen. Al na 23 minuten stond er een 0-4 op het scorebord. Of dat pijn deed hoef ik u vast en zeker niet te vertellen… Men zal mij voor gek verklaren maar dit was één van de betere 1e helften van dit seizoen. Dan heb ik het wel over wanneer wij in balbezit waren. Dat is natuurlijk geen pepernoot waard als je de thee op moet slurpen met een 1-4 achterstand, maar het was echt zo.

Paul was teruggekeerd binnen de gelederen en dat was goed te merken. Met veel geslaagde acties wist hij het de tegenstander lastig te maken. Tot tweemaal toe wist hij de keeper te passeren, maar helaas voor ons stond er nog een verdediger in de weg. Als je die goal wel maakt, dan…. als, als, als. Uiteindelijk sloeg het beweeglijke Bunnik genadeloos toe in de counter. Dat werd hen overigens wel heel makkelijk gemaakt door onze mannen. Het was Joey die de eerste goal op schitterende in het mandje wist te deponeren en zo werd het allemaal ‘iets’ draaglijker.

De 2e helft moest Bunnik verder met 10 man nadat één van de spelers onze Joost ‘Mongool’ had genoemd. Terwijl Joost dit juist als een mooi compliment ontving, mocht hij toch echt vroegtijdig onder de douche. Het moet niet gekker worden… Verder floot de beste man overigens een puike pot maar dit had wat mij betreft niet gehoeven. Met vier verse krachten in de ploeg werd het tiental van Bunnik zwaar onder druk gezet. Je weet dat wanneer je snel die 2e weet te maken het nog wel eens spannend kan worden. Maar helaas, het tegendeel bleek waar. Na kinderlijk verdedigen mocht de Bunnikse spits de 1-5 noteren na een harde peer naar voren van hun keeper. Direct daarna was het Niels die de 2-5 wist binnen te frommelen maar meer zat er niet in vanmiddag. Áls wij alle kansen daarna hadden gemaakt dan had er een puntje in gezeten, maar als de Bunnikenaren (is dit een woord?) hun counter-kansen hadden benut dan was 5-10 ook een logische uitslag geweest.

Tot slot wil ik nog één speler uitlichten die al wekenlang opvalt in positieve zin. Afgelopen week hoorde ik op mijn werk dat ook de minder leuke dingen van de dag er gewoon bij horen, en dat je dit moet zien als corvee. Onze Rico heeft wat mij betreft wekelijks corvee. Rico is absoluut geen baltovenaar en voetbalt naar zijn kwaliteiten maar dankzij zijn ongekende inzet is hij week in, week uit, de stofzuiger van de groep. Gezien alle pijntjes die deze strijder heeft maak ik dan ook een diepe digitale buiging voor deze held. De sfeer was er gisteren niet naar om een leuke foto te maken met Man of the Match, maar de cadeaubon van de Korte Duinen komt jouw kant op #15!

Komende week wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen AH ’78 dat net als SEC op een schamele 6 puntjes staat. Graag tot dan!