verslag
28-01-2024

SEC knokt twee keer terug: HVC – SEC 2-2 (1-1)

SEC knokt twee keer terug: HVC – SEC 2-2 (1-1)

Wanneer je voor het begin van de tweede seizoenshelft de wedstrijden omcirkelt dan noteer je niet direct drie punten bij de wedstrijd uit tegen HVC. En dus mogen we gewoon tevreden zijn met het 7e (!) gelijke spel van dit seizoen.

Persoonlijk vond ik ons het eerste kwartier van zowel de 1e als 2e helft de betere ploeg. Je voelt en ruikt dan dat er een doelpunt in de lucht hangt maar weet ook dat wanneer die niet valt, het wel eens lastig kan worden tegen de ervaren Keistedelingen. In de 25e minuut schoot HVC de 1-0 binnen vanaf een meter of 30 en mochten wij in de achtervolging. Die werd succesvol ingezet want Sergio legde het speeltuig heerlijk op het bolletje van Joey: 1-1.

In de 2e helft exact hetzelfde spelbeeld waarbij de 2-1 in de 65e minuut gemaakt werd vanuit ogenschijnlijk buitenspel positie. Achteraf werd dat ook bevestigd door HVC zijde en sprak de leidsman ook zijn twijfels uit, maar daar kopen we niks voor. Overigens is dat geen excuus want organisatorisch stonden we op dat moment gewoon niet goed genoeg. Wederom werd de achtervolging ingezet en had de 2-2 al eerder kunnen vallen, maar ook de 1-3 hing in de lucht. In de 90e minuut leek Niels de 2-2 in het mandje te leggen, totdat hij getorpedeerd werd. De terechte pingel werd achteloos door Sergio binnen geschoten en dus werd er een punt in de tas gestopt.

Daar schieten wij weinig mee op, maar het is altijd beter dan verliezen. Wanneer wij dan even relativeren en bedenken dat wij genoodzaakt de hele wedstrijd met een geblesseerde Sergio moesten spelen vanwege het ontbreken van fitte wissels, dan doen we een dikke strik om dit punt! Grote klasse dat de verstandkies-loze Sverre en geblesseerde Simon op de bank wilden zitten waarbij laatstgenoemde noodgedwongen ook nog op moest draven.

Komende twee wedstrijden komen de nummers 1 en 2 op bezoek op de Bosstraat en dus mogen wij onze borst nat maken. Ondanks alles heb ik vandaag veel aanknopingspunten gezien en met name een team dat weigert te verliezen en op te geven.

Helaas voor Rico doen wij niet aan de MotM verkiezing bij uitwedstrijden maar anders had hij deze dubbel en dwars verdiend. Met zijn inzet en motivatie was hij absoluut de motor van een strijdend SEC. Goed weekend!