verslag
28-12-2023

SEC krijgt de deksel op de neus: SEC – Posthoorn 2-2 (1-0)

SEC krijgt de deksel op de neus: SEC – Posthoorn 2-2 (1-0)

Onze groenwitten bleven gistermiddag steken op een 2-2 gelijkspel tegen buurman Posthoorn. Met dit gelijke spel blijft SEC voor de 3e week op rij ongeslagen. Terwijl ik deze woorden indruk op het QWERTY toetsenbord bedenk ik mij dat dit een heel ander beeld schetst. Je zou bijna denken dat de ongeslagen reeks iets positiefs is. Als ik in mijn eigen tijd als speler iets geleerd heb dan is dat relativeren met als grote leermeester Daniel Groen.

Tegen het gehavende Posthoorn hadden er gisteren drie punten bijgeschreven moeten worden. Dat zat er ook lang in nadat Thom in de 60e minuut de 2-1 binnen had geschoten vanaf de penaltystip. Posthoorn was rijp voor de slacht maar tegelijkertijd weet je dat zij niet op zullen geven, en dat hun individuele kwaliteiten levensgevaarlijk blijven. Dat in de 92e minuut de 2-2 binnen viel, na wederom knullig verdedigen, was dan ook gewoon terecht.

Persoonlijk vond ik SEC het betere van het spel hebben maar het oogde vanaf de 1e minuut onzeker. Bepaalde spelers, ik noem geen namen, hadden het idee dat wij in ons uittenue speelden en verzorgden keurige passes naar de mannen in het zwart. Wanneer een tegenstander als deze ruikt dat er iets te halen is, dan ga je voor de bijl. Zo simpel is het en zo geschiedde. Toch kan ik wel genieten van een groot aantal spelers dat het snot voor zijn ogen blijft lopen ook wanneer het niet wil. Ik denk dat er geen veer meer in zijn reet bij past maar ik noem hem toch maar weer eens: Steyn. Wat een strijder, wat een inzet. Hij had niet misstaan in het Colosseum enkele jaren geleden!

Met het bijgeschreven punt blijft SEC in het midden van de middenmoot staan met 6 uit 6. Het gaat met de nummer 4 bedraagt op dit moment 4 punten en dat geeft aan hoe dicht het allemaal bij elkaar staat. Zaterdag reizen de boys af naar Driebergen om hun ongeslagen status voort te zetten. Graag tot dan!