feestje
26-03-2023

SEC maakt de klus af: SEC – Musketiers 4-2 (1-0)

SEC maakt de klus af: SEC – Musketiers 4-2 (1-0)

Ik dacht mij er vanaf te kunnen maken met een heerlijke teamfoto en een vermelding van de doelpuntenmakers maar dit kwam mij op een paar beledigende appjes te staan. Nu wij ingesneeuwd zijn zit er niets anders op dan toch maar een paar regels te typen!

Eindelijk was het dan zo ver, de gestaakte wedstrijd zou uitgespeeld gaan worden. Met nog 44 minuten op de klok was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld en dat was te merken aan de boys uit Elst. De wedstrijd zou hervat worden met een scheidsrechtersbal op de middenlijn. Uiteraard was die bal voor SEC want de wedstrijd werd destijds gestaakt door een ongeluk van twee Musketiers, terwijl SEC de bal in het bezit had. Dat de Musketiers, gekleed in maagdelijk wit, deze bal gewoon direct zelf meenamen was alles zeggend. Het zou een verhit potje worden ondanks de dikke sneeuwvlokken. Na 5 minuten spelen was het raak, en hoe.. ik lik er nog mijn vingers bij af! Na een heerlijke combinatie tussen Simon van der Leeden en Paul aan de linkerkant brak Paul door en gaf de bal snoeihard voor. Daar stond Vinnie te wachten en die bedacht zich geen moment. De man in vorm nam het speeltuig zonder na te denken op zijn pantoffel: 2-0. Je moet het durven en je moet het kunnen. De oerkreet en het gejuich binnen de lijnen was harder dan die van de aanwezige toeschouwers: heerlijk!

SEC liet zien dat er vandaag niets te halen viel maar daar hadden de Musketiers geen boodschap aan. Twee aanvallende ploegen zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. In de 60e minuut was het Glenn die als toeschouwer mocht toekijken hoe zijn tegenstander een fabelachtige duik inzette. De scheids beoordeelde dit niet als duik en de bal ging op de stip. Ondanks dat Stijn Waals er héél dichtbij zat werd de spanning terug gebracht: 2-1. Nog geen vijf minuten later brak Niels door en kwam 1 op 1 met de keeper. De keeper besloot om Niels te vloeren en zo was de tweede pingel van deze avond een feit. Wie je ook bent, al is jouw naam Messi, Niels was niet van plan om de bal af te geven en nam hem zelf: 3-1. Welkom terug Niels! De marge leek veilig maar dat duurde welgeteld zes hele minuten want in de 71e prikte de mannen uit Elst raak: 3-2. Het werd voor hen een alles of niets wedstrijd en het sportieve Musketiers, zoals wij ze kenden, veranderde in een strijdlustige ploeg die meermaals over het randje ging. Met name Vincent moest het een paar keer ontgelden. De mannen kwamen allemaal goed weg met een plak kaas. Mij persoonlijk bekroop het gevoel dat Bas Nijhuis aan het fluiten was, pas wanneer de dood in zou treden dan werd er iemand weggestuurd. In de 7e (!) minuut van de blessuretijd was het wederom Niels die door mocht breken, maar ook nu weer werd er aan de noodrem getrokken. Glenn gooide al zijn charmes in de strijd om de bal vanaf de stip binnen te mogen schieten, maar helaas. Niels is terug, en Niels is op een missie. Onze snelle aanvalsleider vindt het niet leuk om twee keer de P van Penalty achter zijn doelpunten te krijgen, dus besloot hij om de bal eerst heel listig tegen de keeper aan te schieten om vervolgens de rebound binnen te werken. Een bewussie. SEC was bevrijd, het was 4-2 en de punten bleven waar deze horen: op de Bosstraat.

Wij zijn op de helft van onze 6-punten week. Laten wij duimen dat moeder natuur stopt met sneeuwen zodat er morgen weer lekker gebald kan worden. Om 15:00 is Achterveld dan onze tegenstander. 6 punten in 36 uur tijd, hoe lekker zou dat zijn?