actie
05-08-2023

Sec- ody 3-2

Sec- ody

Hè hè eindelijk hebben we de tres puntos te pakken. De start na de winterstop was niet best. We lijken we een dieseltje die even tijd nodig heeft om opgang te komen en hopelijk zijn we dat nu!

Na de winterstop zijn we twee ( en een half) geweldige aanwinsten rijker. Thom kok, van het eerste, heeft met kerst even zijn sales praatje gehouden en beide (zowel zus als vriendin) zijn hier logischer wijs voor gevallen! Zowel Hanne als Tess melden zich nu op de velden van SEC. Daarnaast is er ook weer een keepstertje. Dit tot grote vreugde van iedereen, deze meid kan alleen niet stil zitten en speelt hier en daar ook wat illegale wedstrijdjes mee (gewoon op het voetbalveld hoor). Dat levert dan vanzelf een keer een blessure op. Maar de dokter heeft gezegd dat ze kan/mag staan en dat is net wat je moet doen op doel. Dus deze topper meldt zich geregeld onder het latje, met of zonder blessure!

Voor de winterstop mochten wij het heugelijke nieuws delen dat Amy ook onze kant op is gekomen. Deze meid heeft even Australië onveilig gemaakt, maar is nu ook helemaal back in business!

Oké drie en een half nieuwe speelster na de winterstop, als dat geen winnen wordt…

Het duurde even maar JAAAA!! We hebben gewonnen.

Wel met hangen en wurgen hoor, de bal wilde er maar niet in. Althans, niet in het doel van onze tegenstander! Menig kans hebben we gecreëerd rond het doel, maar de keepster/ paal of de wind waren een behoorlijke sta-in-de-weg! Het kon dat ook niet anders dan dat Ody eerst op voorsprong moest komen. Een bal, een prima gegeven voorzet, werd gedragen door de wind en belandde zo in het netje. 0-1 achter. Wat een onzin moet Siem gedacht hebben en een 1 op 1 met de keepster belandde in het netje. Ja u leest het goed, niet in de handjes van de keepster, maar keurig in het netje! Daar was de gelijkmaker!

Op het middenveld werd ook hard gewerkt. Hannah liep zich het zweet onder de pony vandaan, hielp iedereen uit de brand, nam het over van een opkomend Lotje of stond aanspeelbaar voor de spitsen en de vleugels. Voor Siem een heerlijke aanvulling op het middenveld dus! Uiteindelijk, op voorgeven van Eems! Was daar onze good old Meur, die de 2-1 voor rust er nog in wist te prikken. Moet bekennen, met voorsprong de rust in is voor iedereen beter.( behalve voor de tegenstander)

Na de rust zouden we wind mee hebben, vuren van afstand zou je denken.. helaas hadden we het geploeter van de eerste helft nog in de benen en werd het wat lastiger. Een klein slippertje in de verdediging maakte het bijna spannend, maar gelukkig merkte de scheidsrechter tijdig op dat er niet gehandbald mag worden in de 16. Doelpuntje afgekeurd en de voorsprong bleef behouden!

Lindy en Nien die een heerlijke wedstrijd speelde, hadden hun mannetje heerlijke in hun broekzak. Af en toe, als de bal niet daarvoor al onderschept was, sprintte de vrouw met 3 meter lange benen er vandoor maar dan was daar nog Lotje! Als we niet verzwakte was winst bijna een zekerheidje, maar een extra doelpuntje mee voelde niet als overbodige luxe.

En zo dachten ook Lies en Kuijer. Op het middenveld werd lekker gebald, Hannah even vervangen voor Lies, lies die de bal heerlijk voorgaf aan Kuijer en Kuijer die de bal zo in het netje legde! Heerlijk, hopelijk is nu de vloek op Kuijer haar rechterbeentje verbroken!

Had ik het net over niet verzwakken? We deden het toch.. nog een enkele kans van Denise, Floor en Kuijer maar voor de rest veel terugverdedigen en in de 85e minuut nog een tegendoelpunt incasseren.. ik kan je vertellen, de laatste 5 minuten waren bijzonder spannend! We waren blij met het keepstertje, die eigenlijk alleen maar mocht staan, want ze heeft een paar belangrijke reddingen gehad!

Al met al een spannende wedstrijd en de driepunten zijn van ons!