feestje
05-08-2023

SEC pakt drie lekkere punten in de derby: SEC – ’t Vliegdorp 4-1 (1-0)

Sec 1 - VV 't Vliegdorp 1 04-03-23 | Flickr foto,s van Jaap van den Broek

SEC pakt drie lekkere punten in de derby: SEC – ’t Vliegdorp 4-1 (1-0)

SEC heeft geen averij opgelopen in de belangrijke strijd om de 3e plek. Thuis tegen ’t Vliegdorp werd er een mooie en knappe 4-1 overwinning behaald. Het sportpark was goed gevuld met zo’n 250 tot 300 mensen. Voor het eerst sinds lange tijd waren er minder oranje kuipstoeltjes dan mensen te zien in de tribune! Veel dank gaat daarbij uit naar de trainer van de tegenpartij die deze week meer tijd heeft besteed aan de derby dan aan zijn werk.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Na zes minuten was het Steyn Boers die knap de 1-0 binnenkopte nadat de keeper een eerste inzet al had gepareerd. Daarna werd het een rommelige wedstrijd waarin het Vliegdorp compact verdedigde en zo nu en dan eruit kwam met hun snelle aanvallers. Tot echt grote kansen leidde dit niet op een paar plukballen voor Stijn na. Voor SEC was het Steyn Boers die vlak voor de thee zijn tweede binnen kon schieten maar zijn vuurpijl vloog net over de deklat heen. Een 2-0 ruststand zou ook geflatteerd geweest zijn.

De tweede helft startte zoals de eerste was geëindigd. Na 5 minuten was het Joey die zich knap vrij draaide en met links binnenschoot. Dit zien wij hem op de training 33 keer per avond doen maar lekker dat dit nu ook op zaterdag lukt. ’t Vliegdorp moest meer wilde het een resultaat behalen en zo kwamen zij vanaf eigen helft steeds hoger te spelen. Dat zorgde ervoor dat de 2-1 al in de 52e minuut viel, na knullig balverlies. Na een uur spelen waren het Renzo en Paul die de groenwitten kwamen voorzien van vers bloed. Bij de geelzwarten viel spits Mike Ligtvoet in die zich vanaf zijn eigen 2e elftal gehaast had richting de Bosstraat. Mooi om te zien dat wanneer deze Vliegdorp vedette het veld betreed iedereen toch even naar elkaar kijkt. Echt gevaarlijk kon hij vandaag niet worden door de uitstekend spelende Kenny. Onze aanvoerder heeft zijn vorm al maanden te pakken.

In de 64e minuut was het wederom raak voor SEC. De bal belandde op de stip en het was Niels die hier wel raad me wist. Vliegdorp kroop nu echt uit hun bunker en het veld werd groter waardoor er – voor de neutrale toeschouwer- een leukere wedstrijd zich ontvouwde. En met die ruimte wist onze Joey vandaag wel raak. Na een schitterende pass van Sergio kon Joey doorstomen richting de goal. Daar stond Niels vrij om binnen te schuiven, maar beide mannen strijden met elkaar om de topscoorderstrofee, en dus besloot Joey om hem zelf maar binnen te prikken: 4-1. Zijn saluut naar het bomvolle terras was geweldig. Ik hoop dat er foto’s van zijn want dan maken wij er een standbeeld van, en die plaatsen bij dan bij zijn maatje Mike Looysen in de voortuin.

De derby was dit keer wat mij betreft een echte derby met alles erop en eraan. Onnodige en onterechte kaarten waar er op andere momenten kaarten dik verdiend waren geweest, beide grensrechters die bij een twijfelgeval een goal afvlagden, vuurwerk voor en tijdens de wedstrijd en onnodige opstootjes. Al met al was er vandaag één iemand aan SEC zijde die daar ongekend goed mee om ging. Hij was onverstoorbaar, onpasseerbaar en bepalend in iedere bal die hij gaf: Joey! Ik weet zeker dat hij de volgende wedstrijd tegen Rib ook op persoonlijke beveiliging kan rekenen 😉. Daarom kan Joey lekker een gratis pizza afhalen bij sponsor Domino’s, en heerlijk lunchen bij de Korte Duinen. En als kers op de taart wacht hem een schitterend interview in de Soester Courant door Peter Pos. Heerlijk al die ongemakkelijke aandacht voor onze #10. Dik verdiend maatje!

Na afloop bleef het nog lang gezellig in de volle kantine. Complimenten aan alle vrijwilligers die dit wederom mogelijk maken. Zonder hen geen feest!

Met dit mooie resultaat staat SEC nu gedeeld 3e samen met HVC en APWC. Volgende week staat HVC-SEC op het programma dus dan mogen de boys wederom laten zien wat zij waard zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit! Fijne zondag.

Opstelling: Stijn Waals, Steyn Boers, Kenny Grant, Simon van der Leeden, Thom Kok, Milan van Wincoop, Sergio Kok, Glenn de Rooij (’60 Paul la Feber), Niels van der Plaats, Vincent Worron (’60 Renzo Krol), Joey van den Bedem