actie
21-08-2022

SEC speelt collectief maar brengt aanvallend te weinig en verliest: KVVA - SEC 2-1 (0-0)

SEC speelt collectief maar brengt aanvallend te weinig en verliest: KVVA - SEC 2-1 (0-0)

Vandaag een iets korter verslag. Ook de razende reporter moet gewoon werken doordeweeks!

De dinsdagavond werd om 18:00 gestart met een bord spaghetti op SEC. Het moest een voorgerecht worden voor een heerlijk hoofdmenu: 3 punten.

Helaas was niks minder waar.

Op papier een mooi affiche met twee voetballende ploegen die bovenin mee draaien in de competitie. Overal wordt het woord titelkandidaat als bijvoeglijk naamwoord gebruikt voor KVVA. En na deze avond kunnen wij alleen maar concluderen dat dit klopt. KVVA beschikt over enorm technisch vaardige spelers die allemaal een goede pass en balcontrole hebben. Daarnaast is het een ploeg met inzet en de wil om te winnen.

Toch was SEC niet afgereisd naar de Dollardstraat om zomaar de drie punten cadeau te geven. De groenwitten hielden de linies gesloten en daar hadden de Keistedelingen het verdomd lastig mee. Met de uitbraken werd SEC ook gevaarlijk voor de goal. In de eerste helft waren er twee grote kansen te noteren voor SEC. Daarentegen belandde een bal van KVVA op de lat en waren er enkele hachelijke net-niet momenten voor de neus van Guido. De brilstand mocht terecht genoemd worden ondanks het grootste deel balbezit voor de tegenstander.

In de rust was men het erover eens; hier hoeft vandaag echt niet verloren te worden.

De tweede helft startte zoals de eerste was geëindigd. Rond de 60e minuut kwam het geloof er echt in dat er iets te halen was en dit resulteerde in enkele goede kansen. Met name Renzo was een ware plaag voor de back van KVVA. De ene na de andere passeerbeweging zorgde voor duizeligheid bij de zwart-wit geklede tegenstander. Net op het moment dat Renzo de trekker over wilde halen was daar de uitblinker aan KVVA zijde: hun aanvoerder. Dit keer niet met een wereldactie, maar een overtreding. De nr 10 nam het plakje kaas voor lief: voetbalgogme. De vrije trap werd vervolgens door Paul ingeschoten maar de keeper pareerde uitstekend.

Enkele minuten later was daar de zoveelste perfect getrapte crosspass van onze tegenstander. De bal viel panklaar achter Simon en de behendige rechtsbuiten wist hier wel raad mee: 1-0. Het spelbeeld veranderde niet. Verdedigend bleef SEC overeind maar aanvallend bracht het te weinig. In de 85e minuut sloeg het noodlot toe: 2-0.

Uiteindelijk kreeg SEC wel loon naar werken want in de 93e minuut werd Niels binnen de 16 meter lijnen naar de grond getrokken. Paul mocht aanleggen en schoot de bal verwoestend binnen: 2-1. Direct hierna vond de goed fluitende leidsman het voldoende en zo eindigde de kraker in een 2-1 nederlaag.

Het verlies had niet gehoeven, maar onterecht is het ook niet te noemen. De mannen bleven hard werken en dat valt te prijzen. Nu snel de wonden likken, de blessuregevallen overspoelen met water uit Lourdes en op naar zaterdag. Daar wacht de gele brigade van Vliegdorp op ons voor de Soesterse Derby. Tot dan!

Opstelling: Guido Seelig, Fabian v. Netten (’85 Patrick Stalenhoef), Stefan Jak, Milan v. Wincoop, Simon v.d. Leeden, Sergio Kok, Simon v. Hengstum, Joey v.d. Bedem, Paul la Feber, Daniel Groen (’25 Renzo Krol) (’75 Jesse v. Leijenhorst), Niels v.d. Plaats