feestje
12-05-2024

SEC speelt ook komend seizoen in de 4e klasse: Achterveld – SEC 2-3 (1-0)

SEC speelt ook komend seizoen in de 4e klasse: Achterveld – SEC 2-3 (1-0)

Jaja, we hebben het geflikt! Met een puntentotaal van 32 zijn wij niet meer te achterhalen door de vijf onderste ploegen en dus zijn wij zeker van de 4e klasse. Héér-lijk!

Uit tegen Achterveld hadden wij nog nooit gewonnen dus er moest gisteren historie geschreven worden om handhaving te bereiken. Dat ging niet zonder slag of stoot. Wat goed is, is goed, maar wat slecht is, is slecht. Ons strijdplan was verschrikkelijk slecht en daar kan ik alleen mijzelf op aankijken. Je kan nog zo lang over een plan nadenken maar het is nog steeds geen potje fifa waarbij je een controller in je hand geduwd krijgt. Door het plan kwamen wij niet in de duels, niet in onze energie en dus was het ‘kaasie’ voor Achterveld. In de 21e minuut scoorden zij dan ook terecht de 1-0 en het was aan de sterke verdediging te danken dat we met deze stand de rust wisten te halen. Dat Achterveld met 11 man aan de tweede helft mocht beginnen is mij overigens een raadsel. Al wekenlang mogen wij in onze handen knijpen met de fluitisten maar gisteren was het helaas weer iemand die bij ons niveau hoort. Wanneer je vergeet om donkerrood te trekken in plaats van geel en vervolgens diezelfde speler ‘stiekem’ een high-five geeft dan breekt echt mijn klomp. Zoals ik al schreef, goed is goed en slecht is slecht.

In de rust wisten we het zeker; het moet anders en het gaat anders. En zo geschiedde! Al na één minuut schoot Niels de gelijkmaker binnen maar helaas wapperde er een vlag in de lucht. Terecht of onterecht, ik kon het niet beoordelen maar de Achterveld speler gaf na afloop toe dat hij daar goed weg kwam. Zou het dan zo’n dag worden? Gelukkig niet. In de 65e minuut was het Jesse die in mocht vallen voor de leeg gestreden Renzo. Jesse was samen met Maarten na hun eigen wedstrijd met 200km/u richting Achterveld gereden. Al jouw maatjes gaan na een 8-3 overwinning met SECcie 2 lekker aan de goudgele rakkers in de brandende zon, maar deze twee besloten anders. Ga er maar aan staan, hulde boys! Dan terug naar de wedstrijd. Want diezelfde Jesse had twee minuten later al een assist op zijn naam staan. Hij werd aangespeeld, zag Sergio vrij staan en die wist de kans te verzilveren op beeldschone wijze: 1-1. Op dat moment was SEC de betere partij en dus een terechte stand. In de 78e minuut was het dezelfde bomenrooier als in de eerste helft die een overtreding beging. Daar was zijn tweede plak kaas en dus mochten wij verder met een man meer. Goed beoordeeld, scheids. De vrije trap werd slim en snel genomen door Sergio want die zag Niels vertrekken. Miep-miep wist hier wel raad mee en zo stond het 1-2. Voetbalgogme op Champions league niveau van deze twee mannen. Niels kon na zijn blessure vandaag maximaal 60 minuten spelen maar zonder wisselmogelijkheden zat er weinig anders op voor hem op dan de 90 vol te maken. Rond de 65e minuut wisten wij dit al en Niels gaf aan: ‘Ik kan nog maximaal 2 keer gaan, het gaat echt niet meer’. Nou, dit was alvast één.

Rond de 85e minuut was er een grote kans voor het ondertal in het oranje maar Dempsy wist deze inzet op fraaie wijze te keren. Dat hij de gelijkmaker voorkwam was één, maar dat hij daarna direct een voorassist op de 1-3 had, was twee. Deze counterkans was wel besteed aan onze voorhoede want via Vincent en Paul kwam de bal uit de rebound bij Niels: 1-3. Wederom grote klasse voor onze reservekeeper. Alwéér een wereldpot voor dit mooie binkie. Vorige week speelde hij de Oude Enghe uit, dit keer had hij 16 uur geslapen. Voor komende week zou het fijn zijn als je kiest voor 16 uur slaap i.p.v. 16 uur zuipen Demps, held. In de laatste minuten vergeten wij om de ruimtes te benutten en verder uit te lopen, en krijgen wij zelf de 2-3 om de oren. Gelukkig was het na 98 minuten mooi geweest en kon er opgelucht adem gehaald worden. Met de nederlagen voor Driebergen en Cobu Boys was het een feit: SEC is veilig! Na afloop kregen wij de vraag of ‘wij soms kampioen waren geworden’. Nee, geen kampioenschap, maar we hebben vooral onszelf overwonnen de afgelopen maanden. Zowel individueel als als team. En daar ben ik TROTS op. Stuk voor stuk mooie gasten. De één met een kleine handleiding, de ander met een gebruiksaanwijzing zo dik als de ouderwetse

telefoongids. Wanneer je daar eens goed voor gaat zitten, en je eigen gebruiksaanwijzing niet uit het oog verliest, dan levert dat plezier op.

Nadat gisteravond mijn vader en mijn lieverd mij met beide benen op de grond hebben gezet, wil ik jullie vragen om dit ook te doen. Na een goede reeks zijn wij namelijk op koers in de 3e periode. Die 3e periode hebben wij overigens niet volledig zelf in de hand, maar het zóu kunnen. Ik denk dat deze prijs zou horen bij het niveau dat deze groep kán spelen. Ik schrijf bewust kán, want dat is het niveau in goede tijden. Uiteindelijk sta je aan het eind van het seizoen daar waar je hoort te staan en zijn de goede en slechte tijden in balans. En laten we wel wezen, wij hebben weinig te zoeken in de nacompetitie. Daarnaast komt er komend seizoen wederom een groot deel 3e klasse niveau automatisch onze kant op. Ploegen als DOSC, KVVA, Wasmeer, TOV en Amsvorde zouden komend seizoen zomaar eens bij ons in de competitie kunnen spelen. En dat wordt lastig genoeg. Toch blijft een prijs pakken iets moois, en wij willen blijven winnen en het seizoen lekker afsluiten. We gaan het zien over twee weken. Voorlopig willen wij vooral op plek 5 eindigen net als voorgaande seizoenen.

En dan echt tot slot wil ik onze Technisch Directeur bedanken voor het vlaggen. Wil was op love-weekend met zijn moppie maar Pierre stond vandaag klaar voor ons. En eerlijk is eerlijk, dat deed hij werelds. Ik kan er niks anders van maken. Ook zijn mede-bestuursleden waren aanwezig en zorgden ervoor dat de mannen niks te kort kwamen, en zo hoort het. Dank!

Fijne zondag!