foto
28-09-2022

SEC steelt de onzichtbare punten: SEC - VVZ ‘49 3-2 (1-1)

SEC steelt de onzichtbare punten: SEC - VVZ ‘49 3-2 (1-1)

Twee Soester clubs die tegen elkaar oefenen op een warme zomerse avond. Ondergaande zon met een roze gloed. Het had vooraf niet romantischer kunnen klinken. Wie had verwacht dat het meer ervaren SEC de jonge ploeg van trainer Kurt een lesje voetbal zou geven (en dat waren er best veel) kwam bedrogen uit. De ploeg vanaf de Eemweg heeft een ware transformatie ondergaan. Helden van vroeger zijn nu echt verdwenen in de geschiedenisboeken en jonge jongens krijgen de kans om de nieuwe ‘Saddy de Koning’ of ‘Hidde Reitsma’ te worden. Achteraf werd er verteld dat de uitwedstrijden dit seizoen nog wel eens een probleem kunnen worden want de meesten hebben nog geen rijbewijs of auto, dat is alleszeggend voor de jonge ploeg.

Het was SEC dat gisteravond een lesje kreeg in beleving, inzet en energie. Duels werden verloren of maar half aan gegaan, ballen kwamen niet aan, en als ze aankwamen dan vonden de andere 9 spelers dat de bal naar hun had gemoeten. Het was dan ook terecht dat VVZ in de 7e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. In de 17e minuut was het Niels die doorbrak achter de VVZ defensie en de bal breed legde voor Simon van Hengstum: 1-1. Hier ging overigens een heerlijke voorassist van ex-VVZ’er Steyn Boers aan vooraf. In de 29e minuut brak Niels opnieuw door maar werd van achteren gevloerd voordat hij de trekker over kon halen. Uiteraard ging de bal op de stip maar veel meer zorgen waren er over onze hazewindhond. Ik weet niet of u ooit een ei van de struisvogel heeft gezien? Dit maakt ook niet uit want de afmetingen hiervan vallen in het niet bij de bult op Niels zijn enkel. Binnen enkele seconden zat er een skippybal onder zijn huid. Het is nog even afwachten hoe erg de blessure is maar de voortekenen zien er niet goed uit. Sterkte pikkie! Op mijn rug werd Niels afgevoerd naar de verzorgtafel. ‘Gelukkig’ was het Niels en niet onze #6 want dan had er nog iemand langs de eerste hulp gekund. Diezelfde #6 wist de penalty overigens op het aluminium te mikken. Zijn tweede gemiste kans voor een vrijwel leeg doel binnen 5 dagen, auw. Hij zou later echter alles dubbel en dwars goedmaken….

De kleedkamer werd opgezocht voor een glas koud drinken en om de eerste helft te evalueren. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. SEC kwam wat beter voor de dag maar het bleef slordig. Dit resulteerde uiteindelijk in kansen voor beide teams maar gescoord werd er lange tijd niet. Tot in de 82e minuut daar de 1-2 binnen geschoten werd. De ontlading was enorm en dat was begrijpelijk. Wanneer je zoveel energie in een wedstrijd legt dan smaakt de beloning heerlijk. Toch liep dit anders. SEC heeft vorig seizoen al laten zien dat het over Duits bloed beschikt, en in de laatste minuten van de wedstrijd beslissend kan zijn. In de 84e minuut beland de bal aan de rechterzijlijn op een heerlijke plek. En jawel, daar was onze #6. Hij legt het balletje heerlijk bij de 1e paal en der Bomber, Simon van der Leeden, frommelt de bal binnen. Dit is al de 2e goal van onze centrale verdediger vanuit een spelhervatting. In de voorbespreking gaf hij al aan dat hij liever 1e paal gaat omdat hij dan scoort, zo gezegd, zo gedaan. Enkele minuten later is het wederom een vrije trap aan de rechterkant. De bal beland voor de voeten van Simon van Hengstum en die weet hier in de voorbereiding altijd wel raad mee: 2-3. Wederom een assist van Sergio, kippenvel! Er was wat schijn van een overtreding op de keeper van VVZ ‘49 maar gelukkig is het beeldmateriaal op 100 meter afstand opgenomen. We kunnen de leidsman dan ook niet kwalijk nemen dat hij dit ook niet gezien heeft.

Slechte wedstrijden moet je winnen, maar slechte wedstrijden wil je helemaal niet spelen. En zeker niet kijken. De kleine 150 toeschouwers hebben gelukkig wel veel vuurwerk langs de lijn gezien, waarvoor dank aan stadionspeaker Bart van der Schoot en zijn companen van seccie 2.

Na afloop werd er gezamelijk een biertje gedronken, nagepraat en afgesloten. Tot in de competitie VVZ ‘49!