feestje
05-08-2023

SEC stelt orde op zaken: HDS – SEC 1-4 (1-2)

SEC stelt orde op zaken: HDS – SEC 1-4 (1-2)

Bovenop de Amerongse berg werd er om 15u afgetrapt. Bovenop deze berg stond de wedstrijd onder leiding van K. van den Berg, hoe toevallig. Normaal wil ik de leidsman wel eens een draai om de oren verkopen vanuit mijn pen maar dat is deze week niet nodig. Van mij mag deze leidsman iedere week fluiten!

Dan de wedstrijd. Het kon wel eens een onvoorspelbare middag worden met windstoten van 330 km per uur. Na een paar minuten was het Niels die vanaf de zijlijn zijn vinger in zijn mond stak, hem in de lucht hield en dacht: die draai ik de verre kruising in met behulp van koning Wind. Helaas voor ons was de keeper net scherp genoeg en wist zijn doelgerichte voorzet te verwerken tot corner. Slechts enkele minuten later was het Glenn met een schitterende pass richting Sergio. Sergio mocht door dribbelen tot een meter voor de goal en legde het speeltuig keurig in het mandje: 0-1. In de 19e minuut was het Joey die de 0-2 had móeten maken. Vanaf de middenlijn brak hij samen met Niels door op de keeper en besloot zelf te schieten: paal. De weg naar de goal was veel te lang waardoor er ook teveel denktijd was voor onze #8. Het was HDS dat ook een paar kansen kreeg door de slordigheid van SEC. Dat de 1-1 viel in de 29e minuut was op dat moment terecht. Enkele minuten later was het de keeper van HDS die een vrije trap van Niels ternauwernood uit zijn goal wist te tikken. Op dat moment was dit de 8e corner voor de groenwitten dus het werd wel eens tijd voor een goaltje. Het was niemand minder dan Pato die de bal bij de 2e paal binnen wist te tikken met zijn bovenbeen. Zo op het neusje van Simba. De getatoeëerde leeuw liep daarmee een hersenschudding op maar volgens Pato hoorde dat er nou eenmaal bij. Pato, onze held die vandaag kon starten vanwege de waslijst aan afwezigen deed het fantastisch. Hij won ieder duel en speelde de ballen naar de juiste kleur. Wat een genot om onze krullenbol zo bezig te zien, en wat een luxe dat dit soort gasten klaar staan op het moment dat je ze nodig hebt.

Na de thee veranderde het spelbeeld. HDS had wind mee en had bedacht om iedere bal snel en hard naar voren te poeieren. Dat werd niet eenmaal gevaarlijk en dus kon dat strijdplan de prullenbak in. SEC had het betere van het spel en bleef kalm. Normaal gesproken weten wij het dan altijd weer op onnodige wijze spannend te maken, speciaal voor de bezoekers, maar vandaag was dit niet het geval. In de 67e minuut was het Niels die door mocht lopen na een fraaie assist van Sergio en de bal keurig in de lange hoek deponeerde: 1-3. Er waren nog enkele gevaarlijke momenten te noteren maar tot grote kansen leidde dit niet meer, tot aan de 93e minuut. Het was de ingevallen Vincent die zichzelf goed vrijspeelde en de bal op zijn Vincent’s binnen peerde: 1-4. Mooie beloning voor zijn goede invalbeurt!

Een prima overwinning waardoor wij nu wat steviger op de 4e plek staan. De marges blijven klein maar voorlopig staan wij daar maar mooi. Komende week is het D-DAY: dan komt VVZ op bezoek. Uit werd er met 1-0 verloren na een schlemielige goal in de 95e minuut dus de mannen zijn gewaarschuwd.

Fijne zondag!

Opstelling: Stijn Waals, Simon van der Leeden, Kenny Grant, Patrick Stalenhoef (’67 Stijn Uijland), Thom Kok, Sergio Kok (’80 Daniel Groen), Milan van Wincoop, Glenn de Rooij, Joey van den Bedem, Niels van der Plaats, Paul la Feber (’67 Vincent Worron)